Der er mere i Malaga end sol, strand og grisefester. Bliv i byen, der byder på shopping, kunst, historie og et hav af delikatesser til ganen, eller lej en bil og kør uden for byen, hvor naturen kalder.

Skrevet af: Gitte Holm  Redigeret af: Where2Go

Find Rejseguides til Spanien

Strand og kyst

Tag bilen og kør mod øst. Her finder du Nerja, som er en smuk lille by, der starter ved den bugtede kystlinje og ender i bjergene, hvorfra udsigten er fænomenal. Kyststrækningen er fyldt med små laguner og bugter, hvor sandstrande og rå klipper på skift afløser hinanden, og blot tre kilometer uden for byen finder du grotter med over 20.000 år gamle hulemalerier.

Nerja ligger ca. 55 km øst for Malaga.

Botanisk have

La Conception er navnet på Malagas botaniske have, som er så stor, at du mindst skal afsætte seks timer, hvis du ønsker at se hele haven. Haven består en stor historisk have med flere ruter, bl.a. Around The World In 80 Trees, et stort søområde samt flere mindre haver med forskellige temaer, herunder vin, vand, bambus og palmer.

Adresse: La Conception, Camino del Jardin Botanico 3.

Flamingo-trekking

Rejs til Malaga i Spanien og se flamingoerne

Se flamingoer på trecking nord for Malaga – Alamy/All Over Press

Der findes mange trekkingruter uden for Malaga af forskellig sværhedsgrad og længde, men vil du gerne se flamingoer og andre eksotiske fugle, skal du en tur nord for Malaga. Her finder du nationalparken Fuente de Piedra, som er et paradis for plante- og fugleelskere. En guidet tur i området vil normalt tage tre-fem timer, hvor der også er tid til at nyde udsigten til de mange fugle og områdets største sø.

Adresse: Fuente de Piedra, C/Ancha, 9, Fuente de Piedra 1.

Shopping

Unikke fund

I en rolig lille gade på vej op mod teatret og Castillo de Gibralfaro ligger Malagas bedste vintagebutik – og så er den endda danskejet, men det afspejler sig ikke i de mange sko, tasker, smykker og tøj, som du finder i butikken. En lille perle, der byder på masser af interessante fund for en slik. Find de Luxe, Calle Casapalma 9.

Malagas bedste vintagebutik

Malagas bedste vintagebutik – Gitte Holm

Shopping for alle

Skal der være shopping for hele familien i alle priskategorier, er det bare om at starte i den ene ende og slutte i den anden ende af gaden Calle Marques de Larios. Her finder du alt, fra mainstreambutikker som Zara og H&M til dyre designerbutikker. Calle Marques de Larios samt de omkringliggende gader har åbent til langt hen på aftenen.

Shopping i Malaga

Populær shoppinggade i Malaga – Gitte Holm

Smagsløgenes mekka

Snyd ikke dine smagsløg for en tur gennem Mercado Central de Atarazanas, som er et kæmpe marked med kød, fisk, frugt, grøntsager og ost i lange baner. Vil du prutte om prisen, skal du helst kunne tale spansk, men oplevelsen i sig selv er heller ikke til at tage fejl af. Kom tidligt på dagen, så du kan se, hvordan det bugner med madvarer. Senere på dagen kan der nemlig v ære godt udsolgt.

Adresse: Mercado Central de Atarazanas, Calle Atarazanas 8.

Madmarkedet Mercado Central de Atarazanas i Malaga

Madmarkedet Mercado Central de Atarazanas – Gitte Holm

Mad og drikke i Malaga

Intim spansk hygge

På den lille, snævre restaurant El Tapeo de Cervantes, får du alt, hvad hjertet begærer af ægte spanske tapaslækkerier. Hvad der ikke er af plads i den lille restaurant, er der af atmosfære, og du kan roligt stole på tjenernes dømmekraft, hvis du gerne vil overraskes – og så kan du endda være heldig at få en god historie med i købet. Husk at booke bord på forhånd – stedet er nemlig ganske populært.

Adresse: El Tapeo de Cervantes, Calle de Cárcer 8.

Nyd lækre delikatesser i Malaga

Nyd lækker tapas, på en af Malagas mange lækre restauranter – Gitte Holm

Sangrias og seafood

Et sted i Malagas smalle gågader dukker El Pimpi op. Udefra ser stedet ikke ud af meget, men kigger du indenfor, åbner der sig en hel ny verden, som kombinerer typisk spansk bodegakultur med moderne restaurant. Nyd en frokost og en kold sangria i restaurantens udendørsområde, og glem ikke at smage på det kæmpe udvalg af frisk seafood – alt imens du nyder udsigten til Castillo de Gibralfaro.

Find det her: El Pimpi, Calle Granada, 62.

Sherry og andre søde drikke

Kan du lide sherry og andre søde vine, og vil du helst have dem direkte fra tønden, så er du kommet det helt rette sted hen. Antigua Casa de Guardia har eksisteret siden 1840 og ligger midt i Malagas shoppingområde. Her er der ægte spansk bodegastemning, og det er også her, du kan møde mange lokale. Kig forbi – også selv om du ikke er til sherry.

Besøg Antigua Casa de Guardia her Alameda Principal 18.

Kultur på rejsen til Malaga

Picassos hjem

Er du Picassofan, er kunstnerens fødested absolut et besøg værd. Her finder du fotos, adskillige personlige ejendele og et selvportræt fra kunstnerens barndom. Huset har løbende forskellige kunstudstillinger dedikeret til Picasso, men vil du se hans egne store værker, må du forbi Picassomuseet.

Fundación Picasso, Plaza de la Merced, 15. Museet: Picasso Museum Malaga, Palacio de Buenavista San Agustín,8.

Picassos hjem

Picassos hjem – Gitte Holm

Katedralen

Malagas katedral, også kendt som La Manquita, var oprindelig en moské, som i det 16. århundrede blev transformeret til det, vi ser i dag. Renoveringen tog dengang omkring 200 år, men det skulle også være pompøst – og det blev det. Her er 40 meter til loftet og masser af barok- og renæssancekunst. Et syn for guder – intet mindre.

Adresse: Malaga Catedral, Calle Molina Lario 9.

Borgen på bjerget

På toppen af bjerget midt i Malaga ligger en gammel borg, som kan dateres helt tilbage til år 929. Borgen havde sin storhedstid i midten af sidste årtusinde, hvor det var beboet af konger og dronninger, men i dag er der kun ruinerne tilbage. Gåturen derop er en oplevelse i sig selv. Udsigten er formidabel til alle sider, og duften af fyrretræer og eukalyptus gør turen til en sanselig oplevelse.

Adresse: Castillo de Gibralfaro, Paseo De Reding 1