For mange af os er rejser noget af det bedste ved livet. Længere rejser er særlig befriende, fordi det lader os koble helt fra og bare følge intuitionen. Der er dog nogle klassiske fejl, som mange af os begår, og som let kunne være undgået med en smule planlægning.

Vi har samlet nogle tips, som gerne skulle øge succes-raten for en god tur.

1) Pak ultra let og småt

Sørg for at pakke til ”best case scenario” i stedet for ”worst case scenario.”

Når du er i tvivl om der skal pakkes tre eller fire t-shirts, så pakker du kun tre. Langt de fleste steder i verden finder du gode indkøbsmuligheder, så du kan altid købe en trøje ekstra eller en flaske shampoo.

Derudover er det en rigtig god ide at pakke tyndt tøj. Først og fremmest vejer og fylder det mindre, men en anden god ting er, at det tørrer meget hurtigere, når du får brug for at vaske det.

Du kommer som regel til at gå mange km med rygsækken eller kufferten, så det er vigtigt at den er så let som overhovedet muligt.

Nogle af os krummer tæer ved tanken om kun at have meget få stykker tøj med, men det kan lade sig gøre – uden at det hedder 2X praktisk joggingsæt. Se med her, hvor rejsebloggeren Maria viser hvad hun pakkede til to måneder i Thailand i foråret. Tricket er at udvælge tøj som passer sammen på kryds og tværs.

2) Tag en computer med som du ikke er øm overfor

Tablets overhaler den bærbare computer i 2016 (kilde), så måske er det tid til at springe med på den vogn. De er efterhånden ligeså hurtige at surfe internettet på, og batteritiden er også ofte bedre.

Men det er efterhånden de færreste, der kan lade computeren blive hjemme under rejser. Det er rart at kunne tømme kameraet undervejs og for mange er det nødvendigt at kunne tjekke arbejdsmailen, hvis noget presserende kommer op.

Det kan anbefales at købe en billig brugt computer til formålet, som du ikke er øm overfor. De fås meget billigt på nettet, og på den måde kan du lade den ligge på dit hostel uden de store bekymringer. På brugtsitet refurb.dk kan man som regel finde en lille bærbar til ca. 1500 kr, hvis man er ude i god tid. De sorteres efter antal ridser, og det er en smart ting ift. rejser.

Synlige ridser på computeren og tabletten er den billigste tyveriforsikring, så lad det fine nye udstyr blive derhjemme.

Sørg for at købe en computer som er renset og nyinstalleret, for så er den ca. ligeså hurtig som en ny model.

3) Fortæl din bankrådgiver hvor du tager hen

Mange af os har nok oplevet at få spærret visakortet, og det er særlig irriterende når man står i Bangkok eller San Diego uden taletid eller wifi. Derfor er det en god ide at huske at informere banken om at man tager ud at rejse.

Derudover kan det være en god ide at få lavet to visakort, som kobler sig på hver sin konto. På den måde kan du hæve et større dagligt beløb, og hvis du placerer en i din taske og en i din jakke, så er du ret sikker på altid at kunne hæve penge.

Bonus tip: Tag en lille pose vaskemiddel med

Hvis du vil klare dig med ultra lidt tøj, så kan du tage en lille flaske med vaskemiddel med i tasken. På dem måde kan du altid vaske undertøj, t-shirts og skjorter i håndvasken, uden at skulle finde en lokal møntvask.

Vær dog opmærksom på at i tropiske klimaer, kan det være en dårlig ide at tørre tøjet udenfor om natten, da det fugtige tøj ofte tiltrækker kryb og myg.

About The Author

Related Posts