I Rom er is ikke bare is – det er en videnskab med masser af passion. Her på WHERE2GO-redaktionen har vi gjort lidt af det hårde arbejde for dig og testet nogle af den evige stads bedste steder at spise is. God fornøjelse!

All Over Press

All Over Press

Fatamorgana

Et fatamorgana er som bekendt et drømmesyn, som man typisk får, når man går gennem en ørken og er halvdød af tørst, men der er heldigvis ikke noget drømmesyn over isene hos Fatamorgana: de er 100 procent virkelige. Fatamorgana er en af Roms nyere isbarer, og er grundlagt af en tidligere skuespiller, som ikke rigtig kunne få gang i karrieren. Det kan du som is-entusiast glæde dig over, for hos Fatamorgana kan du både få de klassiske varianter af gelato og sorbet, og nogle forrygende kombinationer med rosmarin og chokolade, skovjordbær og calvados og wasabi og chokolade. De har en endda en is med Gorgonzola.

www.gelateriafatamorgana.com

Giolitti - All Over Press

Giolitti – All Over Press

Giolitti

Måske byens mest elegante sted at spise is. Giolitti-brødrene slog første gang dørene op til deres is-café i 1890, og de gamle, smukke lokaler leder tankerne hen på Fellinis Rom. Hos Giolitti får du stadig din is serveret ved bordet af en elegant tjener. Deres signatur-is, Coppa Giolitti er lavet med chokoladeis, vaniljecreme, flødeskum og hasselnødder, og opskriften kan spores helt tilbage til 1920.

www.giolitti.it

En ægte romer lader sig ikke mærke med varmen - All Over Press

En ægte romer lader sig ikke mærke med varmen – All Over Press

Della Palma

Hos Della Palma kan du spise lækker, hjemmelavet is, kager og slik til du triller glad ud af butikken med et saligt smil om munden, og du kan endda også drikke dejlig kaffe til. Der er også gode valgmuligheder for dig, der er allergisk overfor gluten og mælkeprodukter, endda uden at gå på kompromis med smagen.

www.dellapalma.it

Hvis du spiser en is ved Trevi Fontænen, kommer du helt sikkert tilbage til Rom - All Over Press

Hvis du spiser en is ved Trevi Fontænen, kommer du helt sikkert tilbage til Rom – All Over Press

Cremeria Monteforte

Cremeria Montefiore ligger lige ved siden af Pantheon, og her er altid mange mennesker i kø for at købe en af deres lækre is – men det er værd at vente på, og ikke mindst er det utrolig dejligt at sidde i Pantheons skygge på den kølige, lave stenmur og nyde sin is. De har masser af varianter af is, softice og frozen yoghurt.

Tripadvisor

All Over Press

En isvaffel er ikke bare en isvaffel i Rom – All Over Press

Gelateria Millennium

Gelateria Millenium ligger fem minutters gang fra Musei Vaticani og det Sixtinske Kapel, ved Piazza Santa Maria delle Grazie. Her smutter mange romere forbi for at nyde den gode is eller et stykke af deres lækre kager, og det skulle du også tage at gøre, hvis du kommer ud fra Det Sixtinske Kapel med næsten-hold i nakken af at gå og kigge op i det smukke loft.

www.gelateria-millennium.com

All Over Press

All Over Press

San Crispino

Mange mener, at man får Roms bedste is hos San Crispino. Her kan du få alt fra fuldfed flødeis med rom og kastanjer til syrlige, forfriskende sorbeter med citron og lime. Alt laves af friske råvarer, og laves, som italiensk gelato bør, i små mængder af gangen, så den is, du får, altid er helt frisklavet.

www.ilgelatodisancrispino.com

All Over Press

All Over Press

About The Author

Andrea Bak

Redaktør på Where2Go. Jeg har det bedst, hvis jeg har minimum to rejser plottet ind i min kalender, for findes der noget bedre end at gå rundt om et hjørne eller opad trappen i en metrostation i en ny by og vide, at det, du ser om lidt, har du aldrig set før? Det synes jeg ikke. Rejser er for mig lig med oplevelser, og jeg holder især af storby- og kulturrejser, hvor jeg kommer hjem mættet af indtryk og med trætte fødder, der trænger til ferie. Mine yndlingsrejsemål er New York, Rom og Thy. Og Dublin og Edinburgh. Og Catalonien og Berlin. Og og og ...

Related Posts