Salzburg er byen, hvor Mozart er født og hvor flere af scenerne fra ”Sound of Music” er optaget – men det er også en by, hvor du kan få stillet din lyst til at cykle og kigge på imponerende biler og flyvere.

Af Susanne Gustafsson/redigeret WHERE2GO

Der er 180 kilometer cykelrute rundt i og omkring Salzburg, og cykler er populære, blandt andet fordi den gamle bydel er bil-fri. Samtidig er afstandene små i selve byen, så det er en rigtig god idé at lejecykler.

Se flere Destinationer i Europa

EN OPLAGT CYKELTUR

Helt oplagt er det at cykle en tur udenfor midtbyen ud til slottet Hellbrunn, som er en smuk tur på 30-40 minutter ad en allé med marker og grønne områder på begge sider – og turen er helt blottet for stigninger.

Hellbrunn blev bygget i 1612-1615 efter ordre af ærkebiskop Markus Sitticus, som ønskede sig en sommerresidens uden for Salzburg. Det gule slot og dets fløje er smukt og ser idyllisk og fredeligt ud, men det skal man ikke lade sig narre af, for det er de uendelige mængder af springvand anbragt de særeste steder i parken, der er den store, mærkværdige attraktion – så vælg en varm sommerdag!

Og lad være med at tage din bedste silkekjole eller dine nyeste stiletter på, for du undgår ikke at blive våd. Det helt store, som de besøgende dog heldigvis ikke bliver udsat for, er det udendørs stenspisebord med stole, som alle (på nær værtens naturligvis) har hul i midten, så man kan få en dejlig frisk stråle direkte op i måsen, mens man nyder hovedretten. Meget mærkelig humor!

Se Hellbrunn lige udenfor Salzburg

Springvand og smukke haveanlæg pryder hele haven – SIME/All Over Press

FLYVEMASKINER OG FORMEL1

Når du har fået nok af springvand og natur, kan du sætte næsen af sted mod motor-land. Lige ved siden af Salzburgs lufthavn ligger Hangar-7, som må være et paradis for drengerøve.

Her har Dietrich Mateschitz, grundlæggeren af Red Bull energidrikimperiet, stablet et overordentligt spektakulært bygningsværk på benene. Til trods for et mix af 1.200 tons stål og 380 tons glas er det forbløffende let og luftigt i udtrykket. Det imponerende bygningsværk rummer blandt andet Flying Bulls flyvemaskiner og formel 1-biler, så især drenge i alle aldre kan uden tvivl få timer til at gå her.

Læs mere Byferie og Kulturrejse i Salzburg

Men tab ikke modet – stedet byder heldigvis også på flere gourmet-restauranter i topklasse, så I passende kan afslutte med et sublimt måltid, inden turen går tilbage til den historiske by.

Oplevelser i Salzburg

Se de mange fantastiske Red Bull fly – REX/All Over Press

About The Author

Related Posts