En lille times kørsel fra Bruxelles ligger den belgiske by Antwerpen, der er Europas hemmelige modeby. Her er cykelvenlige gader, mange små caféer og en hyggelig atmosfære, og ikke mindst masser af avantgardistisk mode og kultur og eksperimenterende design. Vi tog på opdagelse i byen og fandt de allerbedste spots inden for mode, kultur og gastronomi.

Skrevet af: Kathrine Houe / Redigeret af: Where2Go

SEVÆRDIGHEDER

MOMU

Antwerpens modemuseum ligger i samme bygning som byens anerkendte designskole, så ud over at se fantastiske modeudstillinger kan du her opleve lidt af den stemning, der præger byens modescene.

Læs mere på momu.be

Nationalstraat 28

MOMU - Alamy / All Over Press

Alamy / All Over Press

MAS: Museum aan de Stroom

Byens største museum ligger på den nyrenoverede havnefront og fokuserer på Antwerpen by og dens mange aspekter – heriblandt mode, kunst, teknologi, byliv og sociale relationer. Og som et led i museumsudviklingen er alle udstillede objekter forsynet med en scanningskode, der linker direkte til et website om objektet.

Læs mere på mas.be

Hanzestedenplaats 1

MOMU - Alamy / All Over Press

MAS – Alamy / All Over Press

Antwerpens modehistorie

Antwerpen by summer af modehistorie. Det var et af de steder, den første avantgarde blev født, designere som Martin Margiela og Dries Van Noten fik deres uddannelse i byen, her åbnede nogle af de første konceptbutikker, og designere som Raf Simons og Dries Van Noten har stadig deres hovedkontorer her. Alt det kan du lære meget mere om med app’en Fashion in Antwerp, der tager brugeren rundt på seks guidede mode-tours, fortæller de bedste modeanekdoter fra byen og introducerer dig til de bedste butikker.

Downloades i App-store og koster 24 kr.

SHOPPING

Ann Demeulemeester

En de mest berømte belgiske designere og del af Antwerpen Six, Ann Demeulemeester, har stadig en af sine største flagshipstores i Antwerpen, der absolut er et besøg værd. Stramme linjer, sort-hvide farver og avantgardistisk tøj fylder den minimalistiske toetagers butik.

Verlatstraat 38

Læs mere på anndemeulemeester.be

Maison Anna Heylen

Vil du opleve mere end bare tøj på stativer, så kig forbi butikken Maison Anna Heylen. Den er ejet af designer Anna Heylen selv, og især førstesalen er et helt lille museum.

Lombardenstraat 16

Læs mere på Annaheylen.be

Seven Rooms

Med et kæmpe, hvidt rum som location kan du hos Seven Rooms få fingrene i det allernyeste på mode- og boligfronten.

Sint-Antoniusstraat 12

 

Læs mere på sevenrooms.be

Vintageshopping

Antwerpen er spækket med dyre butikker med designertøj, og hvis budgettet ikke rækker til de store modeinvesteringer, kan du smutte en tur forbi en af Antwerpens populære genbrugsbutikker. To af de største og bedste er Rosier 41 og Labels Inc.

Læs mere på rosier41.be eller labelsinc.be

Rosier 41, Aalemoezenierstraat 3a

Shopping i Antwerp - Alamy / All Over Press

Shopping i Antwerp – Alamy / All Over Press

HOTELLER

Antwerpen er fyldt med betalelige og ganske fornuftige hoteller. Men har du lyst til lidt ekstra, så prøv et af minikæden Hotel O’s fantastiske hoteller, der ved at kombinere vintagelook med moderne design repræsenterer en underspillet luksus.

Læs mere på hotelO.com

De fem bedste hoteller i Antwerpen i følge Tripadvisor

1) De Witte Lelie

Den hvide lilje er et meget smukt lille hotel, der ligger midt i Antwerpen, i et gammelt hus fra 1700-tallet.

Læs mere på dewittelelie.be

www.dewittelelie.be

www.dewittelelie.be

2) Lindner Hotel & City Lounge Antwerpen

Et stort, moderne hotel midt i byen, med gode konferencefaciliteter, hvis man skal bruge det.

Læs mere på lindner.de/en/lindner_hotel_antwerpen

 3) Hotel Julien

Hipt design-hotel midt i byen, med en dejlig tagterrasse med udsigt til den smukke katedral.

Læs mere på hotel-julien.com

http://www.hotel-julien.com/

http://www.hotel-julien.com/

4) Hilton Antwerp Old Town

Klassisk Hilton-kvalitet i et ombygget stormagasin midt i den historiske del af Antwerpen.

Læs mere på hilton.com

5) Hotel’t Sandt

Moderne interiør i et gammel 1600-talshus med en meget fin gårdhave, hvor man kan spise sin morgenmad om sommeren.

Læs mere på hotel-sandt.be

hotel-sandt.be

hotel-sandt.be

RESTAURANTER

Fiskebar

På den lille, hyggelige fiskerestaurant og østersbar Fiskebar får du serveret den lækreste velsmagende fisk tilberedt på meget enkel vis. Stedet har inspireret til den danske restaurant Fiskebaren, men er en noget mere intim oplevelse end den københavnske navnesøster.

Marnixplaats 11

Læs mere på fiskebar.be

fiskebar.be

fiskebar.be

Graanmarkt 13

I et smukt, gammelt byhus har et ungt par skabt den ultimative forening af mode, kunst, kultur og gastronomi. På restauranten, der på grøntsagsfronten er nærmest selvforsynende fra den lille byhave, serveres der hver dag lækker frokost og middag til henholdsvis 29 og 39 euro. Besøg også butikken på første sal, der har et skønt udvalg af mode, accessories og andre småting.

Graanmarkt 13

Læs mere på graanmarkt13.be

graanmarkt13.be

graanmarkt13.be

Frituur No 1

Belgien er pomfritternes land, og man kan da heller ikke tage en tur til Antwerpen uden at spise pomfritter. De skal serveres to-go og købes i noget, der ligner den belgiske udgave af en pølsevogn. De bedste kommer fra Frituur No. 1, der altid har både åbent og en lang kø af lokale stående.

Hoogstraat 1

UDFLUGTEN

Tag til Brügge

Knap halvanden times kørsel fra Antwerpen finder du Brügge, en lille, fantastisk middelalderby, som ligner et postkort. Her finder du masser af godt, hjemmebrygget øl, hjemmelavede chokolader og brostensbelagte gader så langt øjet rækker.

Brugge - Alamy / All Over Press

Brugge – Alamy / All Over Press

SÅDAN KOMMER DU AFSTED

Du kan ikke flyve direkte til Antwerpen, men via Amsterdam. Der er direkte forbindelse til Amsterdam fra Kastrup, Billund og Aalborg. Fra Amsterdam kan du enten tage et fly videre, eller du kan tage toget. Sidstnævnte tager to timer og koster omkring 30 euro.

About The Author

Related Posts