Barcelona har et fantastisk afslappet tempo og en helt unik atmosfære, der passer både store og små. Udvalget af restauranter og cafeer er stort, og overalt i byen finder I Gaudis smukke skulpturer og bygninger, som vil sætte gang i fantasien hos børn og barnlige sjæle. Få 12 bud på, hvad I skal lave på familie-ferien til Barcelona.

Tekst: Turen Går Til

ferie i Barcelona for hele familien
 
ferie i Barcelona for hele familien
Rejse til barcelona
 
Rejse til barcelona
Aftenhygge på ferien i barcelona
 
Aftenhygge på ferien i barcelona
Serværdigheder i barcelona
 
Serværdigheder i barcelona
Den gode ferie i barcelona
 
Den gode ferie i barcelona
Det skal du opleve i barcelona
 
Det skal du opleve i barcelona
 
Oriol Ivern i køkkenet på Restaurant Hisop
 
Oriol Ivern i køkkenet på Restaurant Hisop
Stegte ansjoser hos Tapas24 i Barcelona
 
Stegte ansjoser hos Tapas24 i Barcelona
El Born er den perfekte shopping gade i Barcelona
 
El Born er den perfekte shopping gade i Barcelona

Oplevelser og seværdigheder i Barcelona med børn

Park Guell af Antoni Gaudi i Barcelona

Park Guell – All Over Press

Park Güell

“En krydsning mellem et surrealistisk Disneyland og et Max Ernst-maleri”, lød den amerikanske krimiforfatter Barbara Wilsons vurdering af parken, som Gaudí tegnede for sin mæcen, industrifyrsten Eusebi Güell. Idéen var at anlægge en haveby tænkt som en ø uden for byen, hvor overklassen kunne få det indre Barcelonas syndighed og klassekamp på afstand. Kun et par stykker af de oprindeligt 60 planlagte huse blev opført, inden projektet kuldsejlede, måske fordi køberne var skræmte af Gaudís meget specielle bygninger. Ved hovedindgangen står to portnerboliger, der er inspireret af eventyret om Hans og Grete. Huset til højre er heksens, mens det andet, med korset på toppen, er børnenes. Platformen oven på søjlehallen har en snoet bænk med form som en drage, der beskytter parken. Keramikarbejdet er udført af Gaudí i samarbejde med hans assistent Josep Jujol. Gaudí har også designet områdets vejanlæg, herunder de fantastiske stenarkader og stensøjler med planter på toppen, der er som taget ud af et eventyrlandskab.

www.parkguell.cat

Akvariet i Barcelona

Barcelonas kæmpe-akvarium – All Over Press

Aquàrium de Barcelona

Når nu ikke Australiens eller Belizes koralrev ligger lige om hjørnet, er det næstbedste Barcelonas dakvarium, der med over 450 forskellige arter fra troperne og Middelhavet giver et fascinerende kig ind i oceanernes verden. Prøv fx at gå i en glastunnel gennem et kæmpemæssigt akvarium på 4 mio. liter, mens hajer svømmer hen over dit hoved, til lyden af violinmusik. Øvede dykkere kan svømme med hajerne.

www.aquariumbcn.com

Forlystelsesparken på Tibidabo i Barcelona

Forlystelsesparken på Tibidabo – All Over Press

Forlystelsesparken på Tibidabo

Tag en flyvetur hen over Barcelona i den store, røde flyvemaskine på svingarm, der stammer helt tilbage fra 1920’erne. Den højtliggende forlystelsespark byder på en skøn blanding af attraktioner – gamle såvel som nye, der fuldt ud kan levere de gys, børnene måtte sukke efter. Det bedste ved det hele er den formidable udsigt fra toppen af installationerne. Inde på forlystelsesområdet er også Museu dels Automats del Tibidabo, som rummer en enestående samling af robotter og mekaniske dukker, hvoraf den ældste er fra 1909. Der er også andre spil og mekanisk legetøj, der stadig kan henrykke nutidens børn og barnlige sjæle.

www.tibidabo.cat

På restaurant med børn i Barcelona

La Boqueria madmarkedet på ramblaen i Barcelona

La Boqueria- All Over Press

Madmarkedet La Boquería

Her er et kæmpeudvalg af alt fra havets blæksprutter over højslettens lufttørrede skinker til sydamerikanske paradisfrugter og helt særlige pyrenæiske svampegodbidder. Her er i alt ca. 700 boder, hvoraf godt halvdelen har været i de samme familiers eje i over 130 år. Et fantastisk sted at spise for hele familien.

www.boqueria.info

Tortilla med chorizo

Tortilla med chorizo – All Over Press

Flash Flash Tortilleria

Hvis du troede du vidste alt om omeletter og kartoffelpandekager, så er det en ommer, for her findes over 70 forskellige slags – lige fra æggekage med baskisk tilberedt torsk til omelet med alskens grøntsager fra artiskok til spinat for slet ikke at nævne omeletterne med pølse som fx blodpølse (butifarra). Interiøret, der er gennemført sort-hvid med Andy Warhol-inspirerede repetitioner af en kvindelig model poserende med et flashkamera, er ren 1970’er-retro. Et godtog billigt sted for hele familien.

www.flashflashtortilleria.com

Origens i Barcelona

Origens – Foto: Anna O, Tripadvisor

Orígens

Hvem skulle tro at et stykke brød gnedet ind i tomat og hvidløg ligefrem var en delikatesse? Men jo, på denne helt igennem sunde og velsmagende fastfoodrestaurant tjener de kassen på at glæde folk som dig med bl.a. salater og sandwicher lavet af prima catalanske råvarer.

www.lallavordelsorigens.com

Pasteleria Escriba i Barcelona

Pasteleria Escriba – All Over Press

Pasteleria Escribà

Kage- og chokoladebutikken i nr. 83 fanger øjet med sin strålende modernista-facade med grønne og violette kakler og flotte glasmosaikker. Her kan man bestille en kop te, kaffe eller varm chokolade til at ledsage en af husets chokolader eller kager, hvoraf nogle er næsten lige så fint dekorerede som selve bygningen. Ejeren leverede engang et kæmpe påskeæg til Picasso, der betalte for herlighederne med en tegning.

www.escriba.es

Dulcinea

Kaffebar med interiør i gammeldags stil, hvor velklædte tjenere drøner rundt og betjener kunderne med chocolate suizo (varm chokolade med flødeskum), butterdejsboller, churros og andre gode sager, der også passer til de mindste cafegæsters smagsløg.

www.granjadulcinea.com

Café del Sol

Et af de mest populære mødesteder på Plaça del Sol er Café del Sol. Om dagen perfekt til udendørs kaffe og hyggesnak og på det åbne område er der plads til både fodbold, cykling og rulleskøjteløb. Der er bænke og caféstole, hvorfra man kan betragte sceneriet. Ved nattetide, når denne og andre cafeere fyldes op af studenter og andet godtfolk, skifter pladsen karakter. På sommernætter er Plaça del Sol et af byens bedste udendørs partysteder.

Shop med børn i Barcelona

Shoppingcentret Arenas Barcelona

Arenas Barcelona – All Over

Arenas de Barcelona

Gå ombord i seks etager med modebutikker som Antony Morato, Calvin Klein og Desigual, der har tøj for både børn og voksne med farvestrålende prints. Her er ligeledes oen specialbutik for Tintin-effekter samt kultur-og underholdningsmastodonten FNAC, der, udover at sælge bøger, musik og dvd’er, også har fotoudstillinger, litteraturoplæsninger og koncerter. Som en ekstra bonus er der gratis adgang til en flot udsigt over byen fra toppen af den tidligere tyrefægterarena.

www.arenasdebarcelona.com

Elisa Brunells

Hos Elisa Brunells kan man finde mange sjove, smukke, originale smykker til M/K som fx fingerringe med orange fisk eller cykelmotiver, lyserøde porcelænsblomster eller flotte sølvarmbånd foruden sko, sandaler og yndefulde silkenederdele til hende. Alt sammen kreeret af kunstneren selv.

www.elisabrunells.com

Be

Hos konceptbutikken Be kan man finde cool design for fattigrøve, fx tasker fra det lokale mærke Slang eller T-shirts fra det lokale brand Shirt me up samt retrotelefoner, sæbedispensere, stempelkaffekander og meget andet.

www.bethestore.com

Flere tips til Barcelona

Få flere gode tips til Barcelona her, og læs mere om Barcelona for hele familien her.

About The Author

Andrea Bak

Redaktør på Where2Go. Jeg har det bedst, hvis jeg har minimum to rejser plottet ind i min kalender, for findes der noget bedre end at gå rundt om et hjørne eller opad trappen i en metrostation i en ny by og vide, at det, du ser om lidt, har du aldrig set før? Det synes jeg ikke. Rejser er for mig lig med oplevelser, og jeg holder især af storby- og kulturrejser, hvor jeg kommer hjem mættet af indtryk og med trætte fødder, der trænger til ferie. Mine yndlingsrejsemål er New York, Rom og Thy. Og Dublin og Edinburgh. Og Catalonien og Berlin. Og og og ...

Related Posts