Berlin er andet og mere end Bier vom Fass og Milchkaffee. Her får du en guide til seks gode steder, du skal besøge, hvis du skal til Berlin og holder af gode drinks og dejlig kaffe.

Tekst: Turen Går Til og Andrea Bak

Clarchens Ballhaus, Berlin

Clarchens Ballhaus – All Over Press

Clärchens Ballhaus

På visse aftener er gennemsnitsalderen 60+ på dansegulvet i den gamle balsal. Men der er ingen pensionistaura over denne institution i det berlinske natteliv. Her bliver danset igennem, uanset om man er tæt på pensionsalderen eller under uddannelse. At have overlevet to verdenskrige og været refugium for folket under DDR-tiden kan både ses på Clärchens og giver stedet sit unikke præg af både ruin-chik og verden af i går. Clärchens er ikke uden grund kendt langt ud over Berlins bygrænse. Her kan man både opleve en opera i tre akter, nyde en fireretters menu, og om sommeren drikke et glas vin i den lille gårdhave ud til Auguststrasse. Køkkenet er en blanding af tysk og italiensk.

www.ballhaus.de

Ankerklause Bar i Kreuzberg, Berlin

Ankerklause – All Over Press

Ankerklause

Baren ligger lige ved Kreuzberg og har åbent stort set hele døgnet, så det er op til dig om du vil spise Frühstuck eller drikke bajere om natten, mens du sidder og kigger ud over floden. Temaet er sømandsknejpe, og her kommer både unge og gamle. Dejligt sted!

www.ankerklause.de

Saphire Bar, Berlin

Foto: Saphire Bar

Saphire Bar

Et kræsent, kreativt publikum indtager dette himmelske vandhul for whisky- og cocktailelskere. Interiøret er skarpt 70’er-inspireret i lyst læder, og her bliver hvisket og sippet cocktails til den lyse morgen. Betjeningen er suveræn og kyndig, og kortet omfatter 150 whiskysorter og ca. 300 cocktails, deraf flere egne kreationer. Et par cocktails væk (i Sredzkistrasse) ligger den dejlige lillesøster, Saphire Martini Lounge.

www.saphirebar.de

 

Bonanza Coffee Heroes cafe n Prenzlauer Berg, Berlin

Bonanza Coffee Heroes – All Over Press

Bonanza Coffee Heroes

De seneste år har Berlin oplevet en sand knopskydning af gode kaffebarer. Blandt pionererne er Bonanza Coffee Heroes, som også rister bønner til en række af konkurrenterne. Ud over god kaffe er der flere gode magasiner til fri afbenyttelse, friskbagte croissanter til at bide i, og så er stedet et rigtig godt pit stop for de mange, der besøger søndagsloppemarkedet i Mauerpark et stenkast væk Baristaerne Kiduk Reus og Yumi Choi laver deres kaffe på en Synesso Cyncra, der er kendt som lidt af en vidundermaskine, og de får hjælp af en lille, men kompetent, international stab af folk fra bl.a. Storbritannien og Australien.

www.bonanzacoffee.de

The Barn

Stedet, hvor kaffe ikke bare er en drik, du drikker fordi du skal hygge dig eller have noget koffein. Det er en videnskab, og kaffen ER god, men det er ikke her, du får lov at sidde med din laptop og arbejde (børn og hunde er også forment adgang), og i lang tid havde de et princip om ikke at ville udlevere sukker til folk, fordi det ødelagde smagen af kaffen. Dette princip har de dog fraveget igen, så man kan få noget fancy sukker til kaffen, hvis man vil.

www.barn.bigcartel.com

Cuore di Vetro, Berlin

Foto: Cuore di Vetro

Cuore di Vetro

Navnet betyder hjerte af glas, og stammer fra Werner Herzog’s film “Herz aus Glas”. Udover at have noget af Berlins bedste, hjemmelavede is på menuen, er det også et virkelig dejligt sted at drikke kaffe. Det er Guido og Angelika, et ungt, italiensk par, der har åbnet stedet, og de laver selv al is i butikken. Guido er en slags mini-kopi af Blixa Bargeld, forsangeren fra det legendariske, tyske punkband Einstürzende Neubauten, og deres is med birkes hedder selvfølgelig “poppy Bad Seeds” som en hommage til Bargelds mangeårige samarbejde med Nick Cave & The Bad Seeds. De har også antipasti-tallerkener og milkshakes.

facebook.com/CuoreDiVetroBerlin

Flere tips!

Find flere gode tips til Berlin lige her

 

About The Author

Andrea Bak

Redaktør på Where2Go. Jeg har det bedst, hvis jeg har minimum to rejser plottet ind i min kalender, for findes der noget bedre end at gå rundt om et hjørne eller opad trappen i en metrostation i en ny by og vide, at det, du ser om lidt, har du aldrig set før? Det synes jeg ikke. Rejser er for mig lig med oplevelser, og jeg holder især af storby- og kulturrejser, hvor jeg kommer hjem mættet af indtryk og med trætte fødder, der trænger til ferie. Mine yndlingsrejsemål er New York, Rom og Thy. Og Dublin og Edinburgh. Og Catalonien og Berlin. Og og og ...

Related Posts

3 Responses

  1. Mette Nørmølle

    Clärchens Ballhaus er et fantastisk sted. Var der inde en søndag eftermiddag, hvor dansegulvet var fyldt med folk i alle aldre som blandt andet dansede tango. Det er et specielt sted med “glimmer-væggene” og discokugle, men samtidig en hyggelig atmosfære. Skal klart forbi igen på min næste tur til Berlin
    Mvh Mette Nørmølle

  2. Kristian NIelsen

    Ankerklause ligger altså ikke på en båd, men i en bygning, der ligger lige ud til kanalen.