Tenerife er meget mere end solskin og badevand!

Hovedstaden er både smuk og interessant.

Se her, hvad du skal bruge en dag i feriebyen til, der er et hav af muligheder.

Om Santa Cruz de Tenerife

Den kosmopolitiske havneby, der ligger ved nordøst-spidsen af øen, har godt 220.000 indbyggere, er hovedstaden på Tenerife og et ganske charmerende bekendtskab.

Uanset om du tager på dagudflugt fra charterstrandene på sydkysten eller simpelthen vælger at lade byen være udgangspunktet for et besøg her på den største af De Kanariske Øer, så er byen et besøg værd.

Derfor skal Ferien gå til Tenerife

Santa Cruz de Tenerife er smækfuld af kolonihistorie med stemningsfulde huse i varme, glade farver og spækket med kunst, fantastiske museer og international arkitektur.

Oplev ikonisk arkitektur på Tenerife

Der er masser af gode shopping-muligheder på skyggefulde gågader, hvad enten du er til spansk avantgarde-mode, eksklusive mærkevarer eller kædebutikker.

Restauranterne og tapas-barerne er i sig selv hele besøget værd og de bedste befinder sig i gåafstand fra hinanden inden for en trekant, afgrænset af den brede Rambla Santa Cruz mod vest, havnen mod øst og hovedfærdselsåren Avenida Tres de Mayo mod syd.

Besøg parken Parque García Sanabria

Start dit besøg i byen centralt og gå langs byens grønne åndehul Parque García Sanabria.

Gå derefter ind i parken og nyd ikke bare den frodig natur, men kast også et blik på nogle af værkerne fra den allerførste af de internationale udstillinger for gadeskulpturer, der blev holdt i 1973-74 med verdens- berømte kunstnere som Johan Miró og Henry Moore.

Oplev fantastisk Nature på Tenerife

Flertallet af skulpturerne blev doneret til byen, og en del af dem kan i dag ses i Parque García Sanabria.

Tag i markedshallen

Efter dit besøg i parken, skal du fortsætte godt en kilometer sydpå gennem det historiske centrum til Avenida de San Sebastián: Byens markedshal i vidunderlig lyserød kolonistil med klokketårn og krummelurer.

Læs “Turen går til” anbefaler shopping på Tenerife

Mercado de Nuestra Senora de África er stedet, hvor de lokale køber alt fra friske fisk og flåede kaniner til frugt og grøntsager. Ud over at suge duftene af solmodne jordbær og papaya til dig, kan du også købe et stykke af Tenerifes berømte gedeost. Vakuumpakket kan den sagtens klare turen hjem til Danmark.

Kryds Santos-kløften

Mæt af god mad og indtryk kan du overfor markedet krydse Santos-kløften. Gå mod det iøjnefaldende klokke-tårn på byens ældste kirke, Iglesia de Nuestra Senora de la Conception, med rødder tilbage til 1498. Kirken markerer også La Noria-kvarteret og Antonio Domínguez Alfonso, alias gaden med de mest trendy barer og restauranter.

Alle serverer et rigt udvalg af tapas under skyggefulde parasoller, og det er sådan set bare at vælge.

Shop på strøget

Brug til slut din eftermiddag på at shoppe. Her er det oplagt at begynde på hovedstrøget, gågaden Calle Castillo, med en blanding af kædebutikker som Zara og H&M samt spanske mærker som hos Bimba & Lola i nummer 66 – med super feminine sko, tasker og bælter.

Men Calle Pilar fem minutters gang herfra er næsten sjovere. Ganske vist ikke en gågade, til gengæld er her masser af individuelle butikker som Etxart & Panno i nummer 20. Igen med tøj i den meget spanske, meget feminine afdeling.

About The Author

Related Posts