Sammenligningsportaler er en hurtig og nem måde at sammenligne priser og andre relevante parametre på, når du skal finde en rejse. Vi giver dig her fem forslag til rejsesammenligningsportaler på nettet.

Internettet bugner af rejsetilbud og kampagner fra flyselskaber, rejsebureauer, rejseagenter og søgemaskiner. En søgning på ordet ”rejser” giver knapt 43 millioner resultater på Google- og det er endda blot et dansk ord. Men heldigvis er der nemmere måder at få et overblik over, hvor du finder de billigste flybilletter, hoteller og øvrige ting, som rejseglade danskere kigger efter.

w2g-plane

Sammenligningsportaler blev faktisk opfundet for over 20 år siden og findes inden for stort set alle brancher. Fordelen ved en sammenligningsportal er, at den samler et givent antal produkter inden for samme produktkategori og sammenligner udvalgte parametre som pris, funktion og anmeldelser. Nogle portaler går også skridtet videre og tilbyder ekstra services. Mybanker.dk sætter for eksempel kundernes økonomi under lup og sender den herefter på auktion, hvor forskellige banker kan byde ind. Andre portaler som online casino-sammenligningsportaler sammenligner for eksempel de bedste kampagner, hvor nye spillere kan få bonusser i form af gratis skrabelod, spins osv. I begge tilfælde går sammenligningsportalen et skridt videre end blot at sammenligne på standardparametrene.

Inden for rejsebranchen er den globale rejsesøgemaskine Momondo blandt de mest populære. Den blev grundlagt som en flysøgemaskine i 2006, men allerede i 2007 udvidede den med rejsebloggen Inspiration, og de følgende år udvidede den til også at indeholde sammenligning af hoteller, ferieboliger, billeje og pakkerejser. En af fordelene ved Momondo er, at de ikke bruger cookies, som ellers er berygtet for at kunne hæve priserne, hvis du søger på de samme billetter flere gange. En anden ting, som bør fremhæves, er de utallige filtre, som du kan lægge over din søgning på flybilletter og hoteller, såsom afgangs- og ankomsttider, lufthavne, flyselskaber, præferencer og meget andet.

w2g-boat

Skyscanner.dk er en anden rejsesøgemaskine, som sammenligner millioner af flyafgange på nettet. Du kan søge på både flybilletter, hoteller og billeje. Skyscanner har også en artikeldatabase, hvor rejsende kan finde inspiration til fremtidige rejsemål.

Der findes også sammenligningsportaler, som kombinerer rejsesøgemaskiner med rejsebureautjenester. Kilroy Travels er et godt eksempel på dette. De har en søgemaskine, som sammenligner priser på flybilletter fra over 500 flyselskaber, men de har også hele paletten af rejsearrangementer såsom rundrejser, studierejser, rejseforsikringer osv. Kilroy Travels henvender sig primært til studerende og unge under 26 år, og derfor kan der være nogle gode rabatter at hente ved at bestille gennem dem. Det er blot vigtigt at være opmærksom på, at de i modsætning til Momondo og Skyscanner ikke er en helt uvildig prisportal.

Der er nogle enkelte ting, du skal være opmærksom på, når du bruger sammenligningsportalerne. For det første kan der i enkelte tilfælde være billigere billetter på flyselskabernes egne hjemmesider. Desuden skal du holde øje med rejsetiden- især på de billigste billetter, da lange mellemlandinger kan være årsag til den billige pris.

Men som udgangspunkt er prisportalerne stadig et glimrende værktøj til at få et overblik over markedspriserne på rejsernes forskellige produkter.

About The Author

Related Posts