Mallorcas lillesøster frister med skøn, fredet natur, over 100 fantastiske strande og lækre skaldyr, oste og gin. Selvom det tager under en time at krydse Menorca på langs i bil, har den lille spanske middelhavsø så meget at byde på, at man får lyst til at komme igen og igen.

Skrevet af:Annette Aggerbeck og Anita Banner   Redigeret af: Where2Go

Hoteller

Santandria Menorca Beach Hotel

Santandria, Menorca

Alamy / All Over Press

Hotellet ligger tæt ved stranden i Ciutadella de Menorca og tæt på Menorcas katedral og Plaza de Alfonso III. Ekstra attraktioner iomegnen er Naveta d’Es Tudons og stranden Macarelleta. Værelserne har aircondition, tv, trådløst internet, swimmingpool og møblerede balkoner. Der hører også en restaurant til hotellet.

Ca Na Xini

Et lille moderne bed & breakfast med pæne lyse værelser. Stedet er familiedrevet, og de producerer også deres egen vin, olivenolie og ost. Morgenmaden bærer præg af, at familien holder af god mad.

Restauranter

Cala Mitjana

Alamy / All Over Press

Alamy / All Over Press

Cala Mitjana

En af de finere restauranter i Cala Galdana på øens sydkyst med speciale i fisk og skaldyr. Restauranten er dog ikke dyrere, end at man kan spise sig mæt i sin helt egen dorada (fisk) med tilbehør for omkring 100 kr.

Carrer del riu. Cala Galdana.

Es Barranc

Familieejet restaurant, der serverer traditionel mad fra Menorca, bl.a. en skøn hummersuppe til 85 euro for to personer. Der er dyrt, men hummersuppe kan koste mere andre steder.

Carrer del riu. Cala Galdana.

Menorca

Hummersuppe – SIME / All Over Press

Restaurant Ses Voltes

Her kan du få carpaccio af kammuslinger, himmelske lammekoteletter og andre lækkerier. Maden tilberedes i et byhus med loungemusik og tagterrasse under fløjlsnatten i gaden.

Ses voltes 16. Ciutadella.

OPLEVELSER PÅ MENORCA

Sant Patrici

På den smukke ostegård kan du om formiddagen følge produktionen af den lokale specialitet, Mahón-ost, men også af vin og købe specialiteter i gårdens butik. Hovedbygningen fungerer også som hotel, og gæster kan få lov til at deltage i det arbejde, Sant Patricis syv ansatte udfører.

Læs mere på santpatrici.com

Alamy / All Over Press

Sant Patrici – Alamy / All Over Press

Tag på stranden

Gå fra Cala Galdana til Cala Marcella og videre til Cala en Turqueta, og sørg for at vælge den sti, der går helt ud til kysten til Cala en Turqueta, og vær indstillet på at skulle følge stien op og ned ad de stejle klipper. Du vil opleve det mest turkise hav og nogle af øens smukkeste strande på din vandring. Husk vanddunk!

Strande på Menorca - SIME / All Over Press

Strande på Menorca – SIME / All Over Press

Puig del Toro

Øens højeste punkt ligger uden for byen Es Mercadal, lige midt på øen. Her, i 361 meters højde over havet, ligger et fredeligt lille kloster med en tilhørende café, der serverer dejlig kaffe og øens berømte mandelkager. Fra Puig del Toro kan du danne dig et overblik over øen, og du kan se, hvor lille øen faktisk er, fordi du kan se hele øen fra land til hav hele vejen rundt. I klart vejr kan du se Mallorca.

Statue - Alamy / All Over Press

Statue – Alamy / All Over Press

Fornells

Den smukke gamle fiskerlandsby har både kridhvide huse, vajende palmer og en lang strandpromenade, og ligger i en vidtstrakt bugt med en godt beskyttet naturhavn.

Fornells - REX / All Over Press

Fornells – REX / All Over Press

SHOPPING PÅ ØEN

Tag på marked

Besøg nogle af øens markeder, hvor du kan købe dagligvarer og specialiteter som menorcinske oste og pølser. Her finder du også smykker og lædervarer, herunder albarques, som ses overalt, og som er landbefolkningens fodtøj. Forhør dig hos de lokale om, hvilke ugedage der er marked i Ciutadella, Mahón, Ferreries, Es Mercadal og Fornells. På markedet i Fornells kan du både købe friskfanget fisk og spise en frokost med alt godt fra havet, bl.a. blæksprutter. Men du finder også smukke sølvsmykker og andre spændende smykker til kvinder og et farvestrålende udbud af slik til børn. En stor del af markedet er overdækket og skærmet for solen, så det er behageligt at bevæge sig rundt blandt boderne.

Marked på Menorca - REX / All Over Press

Marked på Menorca – REX / All Over Press

SÅDAN KOMMER DU HERTIL

I sommersæsonen kan man flyve direkte med charterfly fra Danmark på ca. 3 timer.

Med flyvebåden fra Mallorca tager det ca. 2 timer og med fly ca. 30 minutter. Star Tour har charterrejser til øen med ophold i hotel, ferielejlighed eller all inclusive.

About The Author

Related Posts