Når tankerne falder på Island, hvad de jo indimellem gør, er det oftest varme kilder, gamle sagaer og naturligvis skyr, der tænkes på som det første. Men nu kan Island tilføje endnu en attribut til listen over associationer: Det er også det mest sikre sted på jorden.

Denne turist kan føle sig tryg. Intet sted i verden er han mere i sikkerhed end på Island.

Denne turist har ingen grund til bekymring – han er i sikkerhed på Island. Rex Features – All Over Press

 

Institute for Economics and Peace har netop udråbt Island til at være det fredeligste og sikreste land i verden.
Den internationale organisation har for nylig offentliggjort et Global Peace Index, hvilket er en rapport, der rangerer 162 lande ud fra sikkerhed og tilstand af fred.

Og ifølge rapporten er det altså pt. mest ufarligt at befinde sig på Island, som indtager listens førstepladsen – skarpt efterfulgt af Danmark på andenpladsen.

Se hele listen og find flere oplysninger om rapporten hos Institute for Economics and Peace.

De ti mest fredelige lande i verden lige nu

1. Island
2. Danmark
3. Østrig
4. New Zealand
5. Schweiz
6. Finland
7. Canada
8. Japan
9. Australien
10. Tjekkiet

Men som sådan er det ikke noget nyt. Selv har vi kæmpet os op fra en syvendeplads, men Island har ligget på rapportens top tre, siden den blev udgivet første gang i 2008.

Med sådan en anmeldelse kunne man fristes til at tro, at de på Island, udover at være trygge, også keder sig. Hvorfor man hellere må tro om, kan du finde ud af her.

Islands er kontrasternes land. På den ene side er naturen vild og uforudsigelig, men samtidig er det verdens fredeligste og mest sikre land. Kombinationen af oplevelser og tryghed er tiltalende, og vi kan godt forstå, hvis du vil af sted til Island med den samme, men læs vores miniuide til Island først!