Aktiv ferie, Playitas

Playitas = Aktiv Ferie – Alamy/All Over Press

Leder du efter en Aktiv ferie?

Playitas er sportsparadis for dig, der ønsker en ferie med aktiviteter og udfordringer.

Af Line Fjord

Energien er højspændt, når man træder ud på sportsresortet Playitas på den kanariske ø Fuerteventura, som vi er rejst til med Apollo Rejser.

Toptrænede elitesportsfolk med hjelm og i cykelshorts og triatleter med svømmebriller eller løbesko suser rundt på området, samtidig med at helt almindelige sportsturister forsøger at få deres eget tempo lidt op.

Og så er resortet ren forkælelse og afstresning.

Velkommen på en aktiv rundtur.

FØRSTE INDTRYK

De sidder klar i deres løbejakker i flyet, mens de kigger programmerne igennem. De garvede Playitas-besøgende har nemlig printet ugens sports program ud hjemmefra. For den utrænede sportsturist skaber det forundring. Men den er god nok.

Mange er allerede på flyrejsen i gang med at tilrettelægge eget program for eftermiddagen efter ankomst.

Læs også Aktiv Ferie i New York

Deres påklædning indikerer, at de ved, hvad de går ind til, og det gør deres bagage også.

Nogle medbringer ”stor” bagage indeholdende egen cykel, fordi de skal træne seriøst på cykelruterne under den lune sol, og nogle har golfbag’en liggende i lastrummet. Men de fleste har bare kufferten fuld af løbesko, svømmetøj, fitness-tøj – og selvfølgelig masser af solcreme. De mange, som er her for første gang, er gået i lag med ferien ud fra devisen om, at en aktiv ferie er en sjov ferie. Dog uden måske helt at kende egen formåen ud i det sportslige.

Eller rettere: Uden helt at vide, hvor dragende al denne sport er. Men det skal snart vise sig.

Svømmetræning på PLayitas

Playitas har en “pool” der er OL værdig – Alamy/All Over Press

SPORTSHOTEL FOR ALLE

Playitas er ikke bare et af hotellerne på Fuerteventura. Det er hotellet. I hvert fald hvis man har krudt, der skal brændes af.

For ud over at være et familie-ferieresort med vandrutsjebane, babypool og liggestole, så rummer Playitas bare masser af sportsenergi og sportsområder.

Lige midt i området, mellem lejlighederne på den ene side og hotellet på den anden, ligger det hele og venter. I smørhullet ligger det olympiske 50-meter-svømmebassin under åben himmel og tiltrækker svømmere fra Europas store klubber.

Crawl-arme pløjer sig igennem bassinet fra tidlig morgen til sen aften, og ved siden af ligger de blå og grønne tennisbaner, hvor de hule bolde drøner over nettet i både hede og under projektører, når det er blevet mørkt.

Der er indendørshaller til alle slags boldspil og udendørs ”bure” til fitness og fun classes, som dunker glad og energisk musik ud over området.

Musik, som man givetvis kender fra popradioen, dog nu tilsat tempo og remix, så ingen fødder står stille.

Alting er levende. Og så står man dér.

Aktiv ferie på Fuerteventura

Playitas har masser af sportsenergi til dig og familien – Alamy/All Over Press

SMITTENDE ENERGI

Hen over den centrale plads, Plaza Rambla, kommer en gruppe på fire kvinder gående. Én i pink fitness-sko og hvid top, en anden i sorte shorts og turkis top. Alle med sportstaske over skulderen og vandflaske i hånden. tempoet er nede, men snakken går hastigt om den netop overståede fun class med step og om instruktørens glade energi og sjove input.

Selv om de alle er røde i kinderne og matte i knæene, ser de alligevel meget levende ud i øjnene.

Da de når tunnelen ved spaen og hallen, drejer to af dem til venstre og tager retning mod tennisbanerne, mens de to andre træder ind i spaens rolige rum.

Og det er faktisk svært ikke at lade sig rive med. For energien smitter.

Hvis man forsøger at bevæge sig gennem området i afdæmpet sommertøj og solbriller, møder man med garanti de små grupper af motionsmennesker, som får pulsen i vejret på én. Og man begynder at overveje, hvad man så skal gøre?

FÆLLES MORGENGYMNASTIK

Første skridt i retning af den sportslige opvågnen på Playitas kan være at bevæge sig ud tidligt om morgenen. Mens solen gnider søvnen ud af øjnene, kommer morgenmennesker gående fra alle passager.

Der står playitas sun salutation på programmet kl. 8.00. Det foregår på plaza rambla, og mange vil gerne hilse på både den ydre og den indre sol.

Der er stille, mens folk henter måtter og stiller sig til rette med blikket rettet ud mod havet. Instruktørens rolige stemme sætter gang i kroppens bløde bevægelser, og i yogaens åndedrag vækkes musklerne.

Ganske blidt former kroppe sig i solhilsen, og her kan alle være med, også dem, som ikke er bekendt med yoga.

Efter at have hilst på solen er der en fælles morgen-løbetur på halvanden kilometer ned over strandpromenaden, op forbi villaerne, rundt om golfklubben og tilbage. Det kan få mælkesyren til at pumpe, for det går op ad bakke, og nogle af løberne er hurtige. Men heldigvis kan man jo lade være med at konkurrere med andre og tage det stille og roligt.

Uanset hvilket tempo fødderne bevæger sig i, er de glade for morgenens tur.

Fælles morgengymnastik på Playitas

Start dagen med fælles morgengymnastik – Alamy/All Over Press

PLANLÆG DAGEN

Hvis man har lyst til at hægte sig på dagens sportsprogram, så er der med morgenløb og solhilsen mulighed for at få instruktion fra kl. 8.00. Den sidste sportslige aktivitet lukker ned enten kl. 18 eller 19. Og det kan være klogt at vurdere og disponere over sine energidepoter i løbet af dagen.

Hvis man ikke har pakket cykel, ketsjer eller golfkøller ned i kufferten eller er taget af sted for at træne specifikke muskler eller opnå bestemte resultater, så er det bare om at springe på nogle af alle de aktiviteter, som ligger i ugens skema.

Hver uge fastlægges et nyt sportsprogram. Der er ikke de store forskelle fra uge til uge. Men tjek det enten på nettet eller i sportsbookingen på Plaza rambla.

Der er yoga– og fitness-hold, cykelture, ketsjer-sport, volleyball, social fodbold, svømmetræning, aqua aerobics, stretch and relax og spinning næsten hver dag.

Uanset hvilken rutine man er hjemme i, er der nok noget, som passer til éns temperament.

Ud over det faste aktivitetsprogram kan man sammensætte sit eget ved for eksempel at booke en tennisbane – og måske endda en træner – booke en bane i svømmebassinet eller leje en cykel. Eller man kan kombinere det. Alting er et spørgsmål om lyst og energi. Men som dagene skrider frem, kommer ugeskemaet til at spille en stadig større rolle, uanset om man er rejst af sted sammen med veninderne eller med familien.

Spil gold på Playitas

Find golfkøllen frem og nyd dagen på greenen – Alamy/All Over Press

FORSVIND I STILHEDEN

For at indramme dagen på både skånsom og fornuftig vis kan man lade morgenens solhilsen vække kroppen, mens stretch and relax-timen kl. 16 kan bringe den til ro efter en aktiv dag.

Stretch and relax-timen afvikles under åben himmel til behagelig, stille musik, som passer til de bløde stræk i lår, skuldre og nakke, som alle nænsomt guides igennem.

Hovederne glider langsomt fra den ene side til den anden, skuldrene køres rundt i små cirkler og armene i større. Alle dele af kroppen bliver rundet af i bløde stræk. Solens skarphed aftager, og timen slutter med 10 minutters afspænding liggende helt stille på ryggen, og instruktørens meget rolige stemme kan få selv den meste energiske sportskvinde til at forsvinde ind i stilheden.

Og så falder øjnene i. Rundt omkring på måtterne løfter brystkasserne sig roligt og sænker sig igen, mens en engel uddeler små salige smil til ansigterne.

OM FUERTEVENTURA

Hovedstaden på Fuerteventura hedder Puerto del Rosarioog ligger på den nordøstlige del af øen. Fuerteventura er ca. tre gange så stor som Bornholm, sproget er en kanarisk dialektaf spansk, mens der i turistområderne tales både engelsk og tysk.

Fuerteventura ligger som den næststørste, men måske knap så kendte kanariske ø ud for den sydligste del af Marokko. Øen breder sine varme arme ud, lader solen modtage turisterne fra det kølige nord med stor imødekommenhed. I det sydøstlige hjørne af Fuerteventura ligger Playitas-resortet som en oase fuld af energi midt i en lavaørken.

Playitas hotel skaber rammerne for din aktive ferie

Playitas skaber rammerne for din aktive ferie – Alamy/All Over Press

SÅDAN BOR DU PÅ PLAYITAS

Der er flere muligheder – enten bor man på Playitas hoteleller på Playitas aparthotel.

Hvis man ønsker lidt ekstra luksus, er der Playitas villasmed privat pool.

Prisen for en uge går fra 2.998 kr. pr. person i lejlighed ved to personer, uden forplejning. Man kan vælge kvart-, halv- eller ingen pension overhovedet.

læs mere om Playitas på apollorejser.dk

About The Author

Related Posts