Duften af Hollywood, friturestegt morgenmad og penge. Velkommen til L.A ! Byen der er større end Sjælland, og som byder på alt, hvad hjertet og drømmene begærer, er startskuddet til vores rundrejse i det vestlige USA.

DSC_0463 copy

Det er en drømmerejse, vi har sparet sammen til længe, og som er planlagt ned til næstmindste detalje. 24 dage har vi foran os. 4000 kilometer skal knuses, tre stater og 11 stop skal opleves med max kørestræk på fire timer per dag. Vi er frie, alt er muligt og vi omfavner ‘The american dream’.

Ruten er som følger:

DSC_0737

 

Los Angeles – Palm Springs – Lake Havasu – Grand Canyon – Zion – Las Vegas – Lake Isabella – Yosemite – San Fransisco – Big Sur – Santa Babara – Los Angeles

Følg med i det store Road Trip eventyr på min rejseblog, eller få et hurtigt overblik over de 10 absolutte ‘must visits’ fra turen herunder:

Lad det være sagt med det samme. Tre børn i Mobile Home rundt i USA, gennem storbyer, ørken, bjerge og områder uden wifi er ikke 24/7 happiness. Det er ikke daseferie og det er slet ikke billigt. Men det er til gengæld et bombardement af vidunderlige oplevelser, som for en til at knibe sig i armen af fryd og bare skrige “meer'” og “een gang til”.

På Roadtrip - eventyr i USA i Mobilehome

Lige overtaget vores Mobilhome og skal til at begive os ud på 4000 kilometers eventyr i Californien, Arizona og Nevada.

1. Los Angeles i højeste gear: Disney Land

Når man er to og fem år, kan det være svært at glæde sig til at køre rundt i et kæmpe land i en kæmpe bil. Men at glæde sig til Disney Land er ikke svært. Vores datters yndlingssted er Disneybutikken på strøget, og hun spørger forsigtigt i flyet på vej til L.A om Disneyland mon er lige så stort!? Hun bliver ikke skuffet. Vi vælger at snuppe World Disneys overlegne eventyrland den første dag på turen. Godt jet lag’ed gennemlever vi den vildeste barndomsdrøm gennem hvin og ekstase, tilsat en hel del sukker.

Overstimulering i imponerende Disneyland i Los Angeles, Californien

Første dag på vores USA-Roadtrip: Disneyland i Los Angeles, Californien

2. Venice Beach, Santa Monica og Universal Studios

Da vi kun har tre  dage i L.A ved vi, at mødet med den mægtige by bliver som at kradse i overfladen af en stor lækker lagkage. Vi finder fred med at jagte turistattraktioner, der primært er til fryd for de mindste, velvidende at vi nok skal få masser af natur og storby senere.

En tur til Santa Monica og Venice Beach bliver lige klemt ind mellem to dage i forlystelsesparker. I det lille område i den nordlige del L.A lever  hippe skatere og småtossede livsnydere  side om side langs den legendariske strandpromenade. Området er bestemt et besøg værd, hvis man søger en dags afslapning og ægte west coast stemning.

DSC_0498

Hollywood og Universal Studios:

“Welcome to Hollywood – everybody has a dream – do you have a dream?!”. Der sker noget i en når man ser S-K-I-L-T-E-T eller når man falder på knæ foran et af sine idoler på Hollywood Boulevard….hvad enten man er 12 år eller voksen, ligesom en tur ned gennem 90210 Beverly Hills sender nostalgiske minder tilbage til Brandon, Dylan og alle de andre, der trofast fulgte en op gennem teenageårene.

Hollywood er ikke paradis på jord for vores helt små turister, men der er ikke meget en doughnut ikke kan klare. Og et bombardement af indtryk i fantastiske Universal Studios gør os alle høje – også de lave.  Snyd ikke jer selv for denne helt igennem gennemførte (og utroligt dyre)  oplevelse af filmhistorie og action.

DSC_0603

3. Fra storby til gemmeleg i Grand Canyon

Et af de ubestridte højdepunkter, der totalt tager pusten fra os er formidable Grand Canyon, som man både kan tisse på og gemme sig rundt om erfarer vi, og som fortjent regnes for et af verdens absolutte vidundere. Vi overnatter i vores Mobile Home i det smukke skovområde ved Grand Canyon og  tager derfra små busser rundt i området. De seje med lidt større børn end vores snørrer vandrestøvlerne og begiver sig ned til bunden af Grand Canyon til Colorado River.

Grand Canyou i Arizona er et absolut 'must see' på din rundrejse i USA

Efter morgenens gemmeleg er vi på tur til et af verdens absolutte vidundere, Grand Canyon

4. Flodbadning i Zion Nationalpark

Vejen fra Grand Canyon til Zion National Park er turens længste stræk – men samtidig det aller smukkeste. Man kører hundredevis af kilometer langs den utrolige canyon, der ligner et månelandskab, for til sidst at komme helt ned i bunden til Zion, hvor små primitive campingpladser og en kølig flod byder en velkommen. Zion-området er et absolut must. Hele området er så betagende og fuldstændigt anderledes end alt hvad vi hidtil har set. Turen hertil ikke mindst. Vi kunne have bruge meget længere tid i Zion, og vi lover hinanden at vi skal tilbage, når vores mindste børn er store nok til at tage på nogle af de mange vandreture området byder på.

Overvejder du et smut på Kajak med Familien, så er her en fed guide.

Storslået natur på Roadtrip i det vestlige USA, gennem Californien, Arizona og Nevada.

Månelandskab på vej til Zion National Park

Familieferie med Mobilehome gennem USA's vestlige stater

Kilometervis af lange stræk gennem USA’s fantastiske natur på vej til Zion

Zion National Park er et eldorado for små og store

Trætte Road-Trip børn køler af i floden ved Zion efter 4 timers kørsel langs Grand Canyon

5. Gondoler og gøgl i Vegas

Vi var virkelig tæt på at droppe Vegas, da vi planlagde USA-turen. Byen hvor alt er kunstigt,  og hvor syndige casinoer synes at styre byen virkede uforenelige med en familieferie. Men da vejen fra Zion til Yosimete nærmest går lige igennem den berømte spilleby i ørkenen, besluttede vi at give det et forsøg. Da vi – meget brat – ankommer til Vegas efterlader vi dog vores mobile hjem i en parkeringskælder for i stedet at tjekke ind i en pent houselejlighed på Hilton for enden af The Strip. Og Vegas sprænger alle vores forventninger. Vi har en fest i to dage! Tag et kig med på et festfyrværkeri af de helt store, og få et par gode fif til Vegas i børnehøjde…

Las Vegas er bestemt ikke kun for voksne

O solo mio i Las Vegas

6. Peggy Sues Diner nær Rute 66

“If our food isn’t up to your standards, could you please lower your standards?” står der skrevet på et skilt under disken på Peggy Sue’s Diner. Stedet er en af de uplanlagte stop på vejen mellem Las Vegas og Yosimete. Vi finder den originale diner fra 50’erne ved et tilfælde fordi en af ungerne skal tisse (eller er sulten, eller tørstig, eller noget andet). Men vi bliver hængende en hel eftermiddag i en tidslomme af strawberry milkshakes, twistet fries og Elvis.

Peggy Sue's Diner er et legendarisk sted med de bedste twisted fries ever. Husk at stoppe der på din rundrejse i Californien

Peggy Sues Diner

 7. ‘Giant trees’ og bjørnejagt i Yosemite

3000 år gamle kæmpetræer troner stolte op i det frodige landskab i nationalparken Yosemite i Sierra Nevada. Og det er uden tvivl et imponerende syn og en mellemlang vandrertur værd. Yosemite regnes af mange for et af de mest spektakulære besøg i det østlige Californien. Især tiltrækker de enorme vandfald, bjørnene og de berømte træer tusinde og atter tusinder af turister hvert år. Vi er der i absolut tørke. De vilde vandfald drypper blot og bjørnene sover. Men træerne står der. Store og mægtige…og sætningen “alt er bare større i USA” fødes her og følger os resten af rejsen.

Fantastisk vandretur blandt de 3000 år gamle Giant Trees i Yosemite National Park

Alt er større i USA blev det faste udtryk blandt vores børn…

8. Hippiestemning og bare tissemænd i San Fransisco

Jeg har altid vidst at San Fransisco og jeg ville være kærlighed ved første blik. Og det bliver det, bortset fra, at her er pissekoldt sammenlignet med de sidste 12 dage. Byen med The painted Ladies, flippede freaks i The haights og regnbueflag i Castro tager os med storm, og vi bliver i fire dage. Mobile Homet afleveres og i stedet  hopper vi på sporvogne, busser og taxaer rundt i byen. Vi pløjer ejendomsmæglervinduer igennem for at afprøve muligheden for engang at købe et hus i denne charmerende by. Det er en fuldstændig urealistisk amerikansk drøm, så vi nyder byen med base på Holiday Inn Hotel i stedet.

San Fransisco byder på et væld af oplevelser for hele familien, og er det andet must see på din USA Roadtrip

Golden Gate Bridgde i San Fransisco – måske nok verdens fedeste by…

9. High five til High way one

Smukt smukt smukt! Så kort kan kystvejen fra San Fransisco til Santa Babara beskrives. Med et vejr der skifter karakter fra kilometer til kilometer er turen både dramastisk og eventyrlig. Ikke underligt at den går for at være en af verdens smukkeste ruter. Vi bidder strækningen på de godt 300 kilometer over i to bidder og indlægger gode pauser i bl.a. Monterrey, Big Sur og Solvang undervejs, så utålmodige og biltrætte børn kan ryste ben til synet af sæler på stranden og dansk weinerbrød. Se de smukke billeder fra turen ned ad USA’s mest berømte strækning på rejsebloggen.

DSC_0372

 10. Strandliv blandt de rige og berømte i Santa Babara

Efter 20 dage på landevejen stiller vi bilen og hinanden i frigear, lejer et lille strandhus og flader ud. Santa Babara. Det er den perfekte måde at afslutte det store rejseeventyr på. Vi sover længe, griller majskolber og tager lange siestaer. Vi tuller rundt med den lille trækvogn ned til vandet, op i den hyggelige bymidte og finder plads og rum til at fodre ænder og læse bøger.

Santa Babara danner en vild kontrast til mange af de andre steder, vi har været undervejs. Her er de folk slanke, ekstremt sportstrænede og spiser full organic, biodynamisk mad fra ‘Whole Foods Market’. Her er ingen Taco Bell eller iHop, men i stedet supermarkeder der bugner af sprængsunde tomater og sytten vægge med vitaminpiller og -pulver. Santa Babara er lækkerhed når det er lidt for meget. Men vi omfarvner det hele……og græder lidt over, at denne fantastisk rejse nærmer sig sin afslutning.

Santa Babara er det perfekte sted at slutte sin Road Trip i Californien. Brede boulevarder, hyggelig bymidte og et line up af sublim creolean food er bare noget af det, man møder i byen, hvor de rige og smukke holder til.

Sol, sommer og tiltrængte dasedage i Santa Babara

Om turen:

Vi rejste i juli 2012 og fløj tur/retur til Los Angeles via London. Vi bookede Mobile Home via Cruise America og lagde en rute med 11 stop undervejs. Den samlede tur varede i 24 dage og kostede ca. 80.000 kr. for to voksne og tre børn. Da vi nåede Los Angeles efter de 24 dage var vi parate til at tage hele turen igen…..og vi gør det en dag! :-)

Læs meget mere om hele vores roadtrip gennem det vestlige USA, lige her

About The Author

Related Posts