Englænderne drikker afternoon tea, og den svenske pendant er begrebet ”at fika”, som dækker over en kaffepause med noget sødt til ganen. Her guider vi dig til de 10 bedste steder at fika lige på den anden side af sundet.

Kanelbullar

Foto: Tina Stafrén, Visit Sweden

Læs mere om Ferie i Sverige.

1. Lilla Kafferosteriet

Vil du smage Malmøs bedste kaffe, er Lilla Kafferosteriet stedet for dig. I et idyllisk lille hus på en sidegade til Malmøs gågade tager prisvindende baristaer deres kaffekunst yderst alvorligt. Lilla Kafferosteriet er både for kaffeentusiaster, der gerne vil fordybe sig og prøvesmage de mange forskellige kaffevarianter, men også for dem, der blot ønsker at nyde svensk fika i perfekt kvalitet og de hyggeligste omgivelser. Glem ikke at supplere med noget sødt til kaffen fra Olof Viktors berømte bageri i Glemminge.

www.lillakafferosteriet.se

Fika-bord

Foto: Tina Stafrén, Visit Sweden

2. Kafé Agnez

På en af Malmøs hyggeligste gader med stokroser og bindingsværkshuse finder du en rigtig lille perle, Kafé Agnez. Her kan du sidde i solen i den charmerende gårdhave, der er indrettet i bedste mormorstil, mens du nyder den svenske fika – med god samvittighed. Der serveres nemlig fantastiske kager, cookies, lagkager og sandwiches, som udover at være helt igennem økologiske også er mælkefrie og veganske, selvom man ikke kan smage det.

www.facebook.com/ekokafeagnez

 

Cafe Slottsträddgarden

Cafe Slottsträddgarden – All Over Press

3. Slottsträdgårdens kafé

På en solskinsdag i Malmø danner Slottsträdgården de perfekte rammer for din fika-pause. Midt imellem blomstrende kolonihaver og det gamle rustikke renæssanceslot har tv-kokken Tareq Taylor valgt at starte sin øko-café, hvor alle klassikerne fra det svenske fika-bord er repræsenterede i topkvalitet. Alt er økologisk og bliver hjemmedyrket i haven, hvor du kan sidde og nyde roen omgivet af havens smukke natur.

www.slottstradgardenskafe.se

Prinsesstorta er en klassiker på fika-bordet

Prinsesstorta er en klassiker på fika-bordet – All Over Press

4. Hallongården

På Hallongården får du en helt særlig fika-oplevelse blandt duftende hindbærbuske. Om sommeren er der ikke noget bedre end at få sin fika i en kurv og sætte sig ned til dammen eller lige ude foran gården i den idylliske lille have. Hindbærsæsonen starter på rekordtid i den sydlige del af Sverige, og allerede omkring midsommer høstes de første bær til caféen. Hallongården har også en lille gårdbutik, hvor du bl.a. kan købe forskellige hjemmelavede marmelader med hjem.

www.hallongarden.com

 

Flickorna Lundgren

Flickorna Lundgren – Visit Sweden

5. Flickorna Lundgren

Hver sommer besøger tusindvis af gæster Flickorna Lundgren i Skåne, der har plads til 400 personer ad gangen, og dermed kan kalde sig en af Sveriges mest populære kaffestuer. Gennem tiden har flere kongelige besøgt Flickorna Lundgren, og stedet har fået prisen for at være en omvej værd fra Whiteguide, der er det svenske svar på Michelin-guiden. Her er mulighed for at nyde fika-pausen og få kaffe og skønne kager enten i den frodige have eller i drivhuset.

www.fl-lundgren.se

Kanelbuller

Foto: Björn Tesch, Visit Sweden

6. Olof Viktors

Den prisbelønnede café Olof Viktors byder på fika på højeste niveau med speciale i brød og konditorkager. Her kommer det hjemmebagte brød direkte ud fra en gammeldags brændefyret stenovn, og brødet har forinden været igennem en helt specielt gæringsproces, der resulterer i sundere og lækrere kvalitet. Herudover har caféen et imponerende konditoriudvalg samt hjemmelavet is til de solrige dage.

www.olofviktors.se

 

 

Ebbas Fik

Ebbas Fik – Visit Sweden

7. Ebbas Fik

Ebbas Fik vil uden tvivl imponere dig, der kan lide original 1950’er stemning og design. Hver eneste detalje fra vinylmøbler og jukebox til den mindste kaffeske er gennemført og giver jer en fika-oplevelse i omgivelser, der skiller sig ud fra det traditionelle cafémiljø. Der serveres både friskmalet kaffe og klassiske kager, men der er også lækre frokostretter for ikke at glemme den berømte Elvisburger.

www.ebbasfik.se

Kanelbulle-lykke - Foto: Susanne Wahlström, Visit Sweden

Foto: Susanne Wahlström, Visit Sweden

8. Kafferosteriet på Österlen

Blandt bølgende gule rapsmarker finder du Kafferosteriet på Österlen, der ligger lige uden for Löderup. Her kan du nyde friskristet kvalitetskaffe i de smukkeste naturomgivelser. Herudover byder caféen på en økologisk og lokaldyrket morgenbuffet samt surdejspizzaer bagt i stenovn. I løbet af sommermånederne har du mulighed for at sidde i den lille gårdhave og nyde din friskbryggede kaffe.

www.kafferost.com

Bosjökloster

Bosjökloster – All Over Press

9. Bosjöklosters Café och Restaurang

I hjertet af Skåne kan du besøge Bosjökloster Slot, der ligger i den blomstrende have fyldt med roser, liljer og tulipaner med udsigt udover Ringsjön-vandet. Nyd den svenske fika her på Bosjöklosters café, som f.eks. byder på ”Bosjöklostertårta”, der er Grevinde Ellens egen populære opskrift med lækker chokolade.

www.bosjokloster.se

Fika

Foto: Lola Åkerström, Visit Sweden

10. Humletorkan

Har I pakket picnickurven og leder efter et sted til afslappet fika-tid i det grønne, så er Humletorkan bestemt et besøg værd. Her kan I få god kaffe eller prøve husets hjemmelavede øl, der bliver brygget i Humletorkan egne bygning, hvor man indtil 1959 tørrede humle. Området Bromölla i Skåne byder på ren landlig idyl og er perfekt til en eftermiddagsudflugt i naturen.

www.humletorkan.com

About The Author

Andrea Bak

Redaktør på Where2Go. Jeg har det bedst, hvis jeg har minimum to rejser plottet ind i min kalender, for findes der noget bedre end at gå rundt om et hjørne eller opad trappen i en metrostation i en ny by og vide, at det, du ser om lidt, har du aldrig set før? Det synes jeg ikke. Rejser er for mig lig med oplevelser, og jeg holder især af storby- og kulturrejser, hvor jeg kommer hjem mættet af indtryk og med trætte fødder, der trænger til ferie. Mine yndlingsrejsemål er New York, Rom og Thy. Og Dublin og Edinburgh. Og Catalonien og Berlin. Og og og ...

Related Posts