Singapore by night

Nyd lyset og atmosfæren fra Marine Bay – Corbis/All Over Press

Rejs til Asiens hovedstad.

Vi giver dig fem gode grunde til at blive nogle ekstra dage i Singapore.

Byen er meget mere end bare Asiens finansielt centrum.

Af Camilla Lindemann/redigering WHERE2GO

For mange danskere er Singapore en by, man mellemlander i, træt efter en lang flyvetur.

Måske skal du videre til andre destinationer, eller bare en enkelt overnatning.

Men Singapore er et længere ophold værd – se her hvorfor.

1. MADEN

Singaporeaner elsker god mad lige så meget som shopping.

Og man kan spise godt og billigt mange steder. Blandt andet ved de såkaldte hawkers. Det er markeder med en række boder, som sælger forskellige retter. Så vælger man sine livretter og får dem serveret på en rød plastictallerken og sætter sig på en plasticstol og nyder den krydrede mad. Det gør de lokale også. Der er kylling i mange afskygninger og af varierende styrke.

Madoplevelser i Sinagpore

Nyd den krydrede mad i lokale omgivelser – Alamy/All Over Press

Prøv også beef rendang, en af mine favoritter: oksekød i kokosmælk med ingefær, hvidløg, limeblade og citrongræs. Ris eller nudler hører til de fleste retter.

Eller sæt også tænderne i de sorte æg – myten fortæller, at de er sorte, fordi det har ligget i hesteurin, men det er saltlage, så frygt ej. Oplevelsen er mest salt.

Jeg prøvede også en dessert: Chendo, som lidt overraskende bestod af røde bønner overhældt med frisk kokosmælk tilsat Gula malaka(palmesukker). Den søde kokosmælk var det bedste.

Man kan også spise fornemt. Vi fik frokost hos Jaan, der har til huse på 52. sal på hotel Swissotel/The Stamford. Køkkenchefen er født i Frankrig, og det ses og smages. Små delikate portioner, kunstnerisk anrettet. Hvad mener du om rosmarin-marinerede økologiske æg med chorizo og boghvede? Nice!

2. DEN BOTANISKE HAVE

Varmen og den høje luftfugtighed er altid nærværende i Singapore. Så hvis du trænger til kølighed, så tag en tur i den botaniske have.

Her er det nemt at finde skygge under de mange store træer, og man kan se de små sumpskildpadder svømme i store bassiner. Du kan gå indenfor i de mange væksthuse og beundre træer og blomster fra alle verdensdele.

Der er en særlig afdeling for orkideer, både de almindelige og de meget sjældne. Det er orkideer, der præger haven, man ser dem alle vegne hænge fra træer, i store bede, i rækker og geledder.

Singapore botaniske

Den botaniske have blev grundlagt tilbage i 1859 – REX/All Over Press

3. TAI-CHI

Har du rejst i Østen og set en flok mennesker stå og udføre langsomme bevægelser i parkerne? De er i gang med tai-chi, som er en udbredt gymnastikform her.

Det er oprindelig en kinesisk kampsport, men er blevet en del af mange østerlændinges morgenritual til styrkelse af sind og krop. Vi blev inviteret til at deltage i morgen-tai-chi hos en gruppe på 15-20 personer, der mødes hver morgen (også søndag) ved syvtiden for lave tai-chi.

Tai-chi har et spirituelt fundament med rod i den kinesiske filosofi taoisme. Tai-chis vigtigste principper bygger på harmonien mellem yin og yang.

Du er altid velkomne til at slutte sig til en gruppe tai-chi-udøvere, hvis du har lyst og mod.

4. GARDENS BY THE BAY

Man kan mene om supertræerne, at de er grimme, særegne, mystiske, smukke eller interessante – opleves bør de. De ligger i Gardens By The Bay, en park, der dækker omkring 100 hektar i det centrale Singapore. Der er 12 supertræer, eller trælignende tårne, i forskellig højde, fra 25 til 50 meter.

Det er lodrette konstruktioner beplantet med vinstokke, bregner og orkideer, ogtårnene er udstyret med solceller, ligesom de opsamler regnvand, der bruges til vanding og springvand andre steder i området, blandt andet i de enorme væksthuse. Hvert hus er ca. én hektar stort. Her kan man gå på opdagelse i forskellige verdensdeles flora og temperaturer. Der er tulipaner fra Holland, baobabtræer fra Afrika, der ser ud, som om de står med rødderne i vejret, og oliventræer fra Mellemøsten, der er kommet hertil som gamle, men som alligevel har slået rødder i en anden verdensdel.

De 12 supertræer og drivhusene kan beundres oppefra, da der er spændt broer fra det ene træ til det næste. En svimlende fornemmelse at vandre næsten oppe i skyerne

Ferietur til den botaniskehave i Singapore

I Gardens By The Bay kan du opleve de 12 supertræer- SIME/All Over Press

5. SHOPPING OG CHINA TOWN

Shopping er en elsket disciplin for singaporianere, mænd såvel som kvinder. Og danskerne følger jo godt med.

Man kan shoppe i alle prislag – i de lokkende stormagasiner på Orchard Road, der har alle de store designerbrands (til stort set de samme priser som i Danmark) eller mere ydmyge markeder.

Shopping i Singapore

Bliv fristed i butikkerne på Orchard Road – REX/All Over Press

Singapores China Town er mere velordnet og renere end mange andre steder i verden. Nogle vil sige: Mindre eksotisk.

Snyd ikke dig selv for en rundtur blandt de mange boder, hvor man kan købe alskens sager, fra ure, tasker og tøj til punge, souvenirs, billeder og krokodilleolie hos urtekræmmeren. Man skal absolut tinge om priserne, og man skal ikke tage alle varebetegnelserne for gode varer.

Jeg købte to tørklæder, som bærer betegnelsen kashmir – måske er det snarere blød bomuld, men de er pæne og prisen o.k.: 20 singapore-dollars, ca. 100 kroner

Har du oplevet Singapore?

Fortæl os om dine oplevelser i Singapore? Del dine rejseoplevelser i kommentarfeltet i bunden af siden.

About The Author

Related Posts