Den spanske ø er et fortrukken rejsemål for mange danske rejsende, der valfarter til solen og stranden, når vejret i Danmark er trist og gråt. Her findes noget for alle – gode hoteller, solskin, strande, godt klima og god mad.

OVERSIGT OVER VEJRET PÅ GRAN CANARIA

Vejret på Tenerife hele året

FERIEVEJRET PÅ GRAN CANARIA LIGE NUBEDSTE TID AT REJSE TIL GRAN CANARIA

Hver år tager mere end 3 millioner turister til Gran Canaria, og de fleste af dem besøger den østlige og sydlige del af øen, som er kendt for at have flest solskinstimer, højere temperature og de bedste badestrande.

Santa Ana

Alamy / All Over Press – Santa Ana

Du kan med fordel rejse til Gran Canaria året rundt. Temperaturerne er stabile og gode både sommer og vinter med gennemsnitstemperaturer på 21 grader og en gennemsnitlig max temperatur på 29 grader i august.

Badevandet er godt året rundt og ligger i gennemsnit på 20 grader. Fra juli til november er det varmest med en gennemsnitstemperatur på 22 grader.

Er du til en destination, der er varm uden at være overdreven hed, så fungerer Gran Canaria fint som rejsemål om sommeren. Og har du brug for at komme væk om vinteren, uden at du behøver rejse i lang tid, så er Gran Canaria et rigtig godt sted at besøge

KLIMA PÅ GRAN CANARIA

Klimaet på Gran Canaria er subtropisk og temperaturerne er jævne hele året rundt – 17-18 grader i december og januar, og omkring 25 grader i juli, hvilket gør øen attraktiv som vinterdestination for rejsende, der gerne vil væk fra vinteren i Danmark.

Puerto de Mogan Gran Canaria

Alamy / All Over Press – Puerto de Mogan Gran Canaria

Det regner mest mellem oktober og marts, men det kommer mest som byger og er ikke som sådan generende for turisterne. Dagens længde varierer mellem 10,5 timer ved juletid og 13,4 i juni, og der er over 300 dage med solskin om året på øen.

Læs også miniguiden til Tenerife.

SPIS GODT PÅ GRAN CANARIA

Du kan spise varieret og godt på Gran Canaria og fordi øen har et godt klima, så bugner det med frisk frugt og grønt på øen.

Det kanariske køkken er en kombination af traditionelle spanske opskrifter og latinamerikansk og afrikansk. På mange restauranter og hoteller, kan du få meget spansk mad eller mere turistet international mad, men det er værd at prøve det kanariske køkken.

Basis-ingredienser for det lokale køkken er grøntsager, frugt og fisk. Desuden findes der en del kød, som bruges i sammenkogte retter eller som en reel steak. Og så bugner markederne med krydderier og friske råvarer, som bruges i maden, og du kan prøve lokale specialiteter som chorizo, gedeost og honning.

Marked pp Gran Canaria

Alamy / All Over Press

Vil du prøve lokale madvarer, så bør du smage på de Kanariske kartofler, papas arrugades, rynkede kartofler – små kartofler kogt med skræl i saltet vand. Der findes desuden utrolig mange variationer af retter med fisk, som du også bør prøve, når du besøger Gran Canaria.

Har du lyst til noget let, så kast dig tropiske frugter som mango, avocado og papaya.

FÅ DE SKØNNESTE OPLEVELSER PÅ ØEN

De lange strande på øen indbyder til afslapning i solstole med en drink i hånden. Men når du bliver træt af det, så kan du også opleve andet en strand og vand på øen.

Dunas de Maspalomas
Du kan besøge Dunas de Maspalomas – en slags Sahara på Gran Canaria, som strækker sig over 5 kvadratkilometer i et fredet område. Sandlandskabet begynder ved stranden i Playa del Inglés.

Puerto Rico og Puerto de Mogan
Puerto Rico er den by på øen, som er kendt for at være den mest orginal. Og Puerto de Mogan er en fin fiskerby, som bestemt er et besøg værd.

Palmitos Park
En dyrepark, der viser rovfugle- og papegøjeshow. Det kan være en fin udflugt, hvis du rejser med børn.

Aqua Sur
Et vandland som er sjovt og hyggelig, hvis du har børn med på rejsen.

Bjerge og grotter
Der er rig mulighed for at tage på køreture og gåture i bjergene og mange hoteller tilbyder guidede ture rundt på øen.

Alamy / All Over Press

Alamy / All Over Press

SHOPPING PÅ GRAN CANARIA

Vil du shoppe på din ferie, så kan du sagtens gøre det på Gran Canaria – der er lokale markeder med boder, der har ting som kasketter, tørklæder, t-shirts, tasker og alt der imellem.

Der findes også flere stor centre med kædebutikker som Zara, H&M og andre, der tilbyder forholdsvis billig tøj.

Har du lyst til at kombinere dine indkøb med en hyggelig dag i en by, så skal du tage turen ind til Las Palmas, som er øens hovedstad og ligger på den nordøstlige del af øen.

Byen blev grundlagt i 1478, så den er fuld af historisk arv og rig på kultur. Den er en storby med alt der hører til, og så har den både strand, havn og butikker. Her er mange eksklusive butikker og gader med caféer.

BO GODT PÅ ØEN

Der findes ingen dårlige steder at bo på Gran Canaria – de fleste vælger at bo på syd- og østsiden, fordi her skinner solen lidt mere.

Gran Hotel Lopesan Villa del Conde

Alamy / All Over Pres – Gran Hotel Lopesan Villa del Conde

Der er stor forskel på hotellernes placering og der findes dem, der ligger helt ned til vandet og dem, der er trukket med væk fra stranden. Fælles for de fleste er, at det er nemt at komme til vandet enten i havet eller en tilhørende pool.

Er du turist på øen, så kan du måske få indtryk af, at enkelte hoteller har private strande, fordi du skal igennem et område, der ligner hotellets og ligger helt ned til vandet. Men du må gerne bruge stranden, selvom du ikke bor på hotellet, for der findes ingen private strande.

FAKTA OM GRAN CANARIA

Placering: I det kanariske øhav i Atlanterhavet.

Areal: 1.532 km2

Hovedstad: Las Palmas de Gran Canaria.

About The Author

Related Posts