Den nordjyske hovedstad er meget mere end Jomfru Ane Gade og snaps. Tag med på en tur rundt til de bedste steder i Aalborg.

DET SKAL DU OPLEVE I AALBORG

Aalborg Havnefront

Foto: Michael Damsgaard, Visit Aalborg

Aalborgs Havnefront

Engang var havnen i Aalborg præget af tung og uskøn industri, men der er sket utrolig meget de seneste år. Arkitektoniske perler som Musikkens Hus og Utzon Center er smukke både indefra og udefra, og det gamle Nordkraft er blevet et kulturelt centrum for musik, film og mad. Aalborghus Slot er også værd at lægge vejen forbi, og er du i Aalborg på en varm dag, er Havnebadet oplagt. Læs mere her.

De Syngende Træer

Siden midten af firserne har alle de internationale kunstnere, der har spillet i Aalborg, plantet et træ ved siden af Aalborg Kongres og Kulturcenter. Det er indtil videre blevet til 88 træer med indbygget højttaler, så man kan lytte til kunstnerens musik ved et enkelt tryk på en knap. Du kan “møde” så forskellige kunstnere som Helmut Lotti, Leonard Cohen, Prince og Beyoncé. Læs mere her.

Lindholm Høje

Lindholm Høje – All Over Press

Lindholm Høje Museet

På bakken højt hævet over Aalborg, og med en fantastisk udsigt over Limfjorden, ligger den tidligere gravplads Lindholm Høje, der stammer tilbage fra jernalderen og vikingetiden. Det er meget fascinerende at gå rundt mellem gravene, og museet er også et besøg værd for både store og små.

www.nordmus.dk

HER SKAL DU SPISE I AALBORG

Utzon Center

Utzon Center, Visit Aalborg

Mortens Kro

Det er Morten Nielsen, også kendt som Morten Kok, der står bag restauranten og konceptet, Mortens Kro. Her serveres klassiske, danske frokostretter med et nordisk twist, og weekendbrunchen bør ingen gå glip af. Fra september 2015 bør du også lægge vejen her forbi, når frokostsulten melder sig, for fra da af begynder den moderne gourmetrestaurant også at servere smørrebrød.

www.mortenskro.dk

Restaurant Vestre Baadelaug

På havnekanten i Aalborgs vestby finder du Vestre Baadelaug, der for to år siden blev kåret til at have Danmarks bedste bøfsandwich, og på en solrig dag er det et helt fantastisk sted at sidde og nyde sin mad og måske en is til dessert, hvis der er plads.

www.aalborglystbaadehavn.dk

Søgaards Bryghus

Midt på en af Aalborgs allersmukkeste pladser, CW Obels Plads, finder du Søgaards Bryghus. Her kan du i en afslappet og hyggelig atmosfære spise god mad og drikke hjemmebrygget øl til. Prøv fx den legendariske Ølgryde med oksekød, bacon, løg, svampe, chorizopølser, sauterede urter og Pommes Duchesse.

www.soegaardsbryghus.dk

C W Obels Plads

C W Obels Plads, Visit Aalborg

HER SKAL DU SHOPPE I AALBORG

Aalborg har tre gågader: Bispensgade, Algade og Gravensgade, der alle bugner af butikker for enhver smag og pengepung. Her finder du også stormagasinet Salling og Shoppingcentret Friis. Syd for byen finder du Aalborg Storcenter, der blandt andet kan prale af at have Danmarks største Bilka. Læs mere her.

Kildeparken i Aalborg

Kildeparken i Aalborg – VIsit Aalborg

HER SKAL DU BO I AALBORG

Comwell Hvide Hus

Hotellet ligger midt i den fine Kildepark, så du ikke alene er tæt på banegården, kunstmuseet Kunsten og på Aalborg Kultur og Kongrescenter, men også er omgivet af en stor, smuk park.

www.comwellaalborg.dk

CabInn

Hotellet for dig, der vil bo centralt og billigt og samtidig nyde udsigten over Aalborgs Havnefront.

www.cabinn.com

Egholm Naturlejrplads er et af stederne man kan sove i det fri - Visit Aalborg

Egholm Naturlejrplads er et af stederne man kan sove i det fri – Visit Aalborg

Naturlejrplads

Er du mere til at overnatte i det fri, har Aalborg og omegn et væld af muligheder for at sove på en naturlejrplads. Find dem alle her.

About The Author

Andrea Bak

Redaktør på Where2Go. Jeg har det bedst, hvis jeg har minimum to rejser plottet ind i min kalender, for findes der noget bedre end at gå rundt om et hjørne eller opad trappen i en metrostation i en ny by og vide, at det, du ser om lidt, har du aldrig set før? Det synes jeg ikke. Rejser er for mig lig med oplevelser, og jeg holder især af storby- og kulturrejser, hvor jeg kommer hjem mættet af indtryk og med trætte fødder, der trænger til ferie. Mine yndlingsrejsemål er New York, Rom og Thy. Og Dublin og Edinburgh. Og Catalonien og Berlin. Og og og ...

Related Posts