Vi danskere elsker Barcelona, og det er der ikke noget at sige til, for den er ikke alene smuk med sin blanding af store, åbne pladser og små, stemningsfulde gyder, der er en strand lige midt i byen, og noget af det bedste mad, du kan opdrive i Europa. Der er nok at se på og gøre i den katalanske hovedstad, og du får alle de bedste tips lige her.

Tekst: Turen Går Til

ferie i Barcelona for hele familien
 
ferie i Barcelona for hele familien
Rejse til barcelona
 
Rejse til barcelona
Aftenhygge på ferien i barcelona
 
Aftenhygge på ferien i barcelona
Serværdigheder i barcelona
 
Serværdigheder i barcelona
Den gode ferie i barcelona
 
Den gode ferie i barcelona
Det skal du opleve i barcelona
 
Det skal du opleve i barcelona
 
Oriol Ivern i køkkenet på Restaurant Hisop
 
Oriol Ivern i køkkenet på Restaurant Hisop
Stegte ansjoser hos Tapas24 i Barcelona
 
Stegte ansjoser hos Tapas24 i Barcelona
El Born er den perfekte shopping gade i Barcelona
 
El Born er den perfekte shopping gade i Barcelona

Læs mere om Ferie i Barcelona med hele Familien.

Oplevelser og seværdigheder i Barcelona

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia – All Over Press

La Sagrada Familia

Otte slanke spir, der ligner troldmandstårne fra et science fiction-eventyr, kroner toppen på en af verdens mest særprægede katedraler. Som et smukt og fascinerende fremmedlegeme blandt kvarterets mere retlinede boligblokke stjæler Gaudís ufuldendte kirke fuldstændig billedet på Eixamples skyline. Den er som en magnet, man trækkes til fra alle ender af byen. Oplev Gaudís katedral, der overstråler alle andre attraktioner i Barcelona. Straks du har løst billet, træder du ind i kirken som en af de første til at bestige de nålespidse tårne, der giver et fantastisk vue over den skakternede bydel.

www.sagradafamilia.cat

Casa Mila i Barcelona

Casa Mila – All Over Press

Casa Milà

Den bølgende bygning er en gigantisk abstrakt skulptur inspireret af naturens former. Husets facade er som en klippevæg, hvor vinduerne er huler og altanernes vildtvoksende ornamentik af smedejern er undersøiske planter. Gaudí byggede huset mellem 1906 og 1912 til forretningsmanden Pere Milà i Camps. Byens befolkning satte ikke pris på bygningen, som hurtigt blev genstand for massiv latterliggørelse. I folkemunde kom den til at hedde La Pedrera (Stenbruddet), og karikaturtegnere fremstillede den bl.a. som en hangar for zeppelinere eller spøgte med, at beboerne, i stedet for at holde almindelige husdyr, måtte have slanger gemt inde i hulerne. Tagterrassens udluftningskanaler, hvoraf nogle er beklædt med små marmorstykker, knust keramik eller glasskår, minder om mystiske væsener fra Tolkiens eventyr Ringenes herre. Besøget omfatter også et kig ind i herskabslejligheden på 4. sal, som indeholder originalt møblement fra begyndelsen af sidste århundrede.

www.lapedrera.com

Fundacio Joan Miro, Barcelona

Fundacio Joan Miro, Barcelona

Mirómuseet Fundació Joan Miró

Den catalanske kunstner Joan Mirós farvestrålende, halvt surrealistiske og halvt abstrakte malerier og skulpturer gør dig på én gang glad og forundret. Samlingen består af et par hundrede oliemalerier, halvanden hundrede skulpturer, foruden tekstilarbejder, grafiske værker og tegninger, hvoraf den ældste er en børnetegning fra 1901. På første sal finder man samlingen “Til Joan Miró”, der består af værker af samtidige kunstnere som Max Ernst, Antonio Saura, Antoni Tàpies, Henri Matisse og Fernand Léger. Flotte reproduktioner af Mirós billeder kan købes på stedet. Montjuïcbjerget er et overflødighedshorn af natur-, kunst- og kulturoplevelser, men dette museum overgår dem alle.

Se også hvordan Catalansk Modernisme dominerede Barcelona ved begyndelsen af ​​det 20. århundrede.

Resturanter i Barcelona

Bikini er en typisk tapas-sandwich

Bikini er en typisk tapas-sandwich – Foto: Tapas24

Dos Palillos

Ved indgangen ligner det et typisk gammelt El Raval-værtshus med fodboldvimpler, kitsch og fjernsyn oppe under loftet, men dybere inde i gemakkerne træder indretningen og gastronomien for alvor i karakter. Her, hvor gæsterne sidder rundt om det arbejdende køkken, kan man få skiftende smagsmenuer inspireret af asiatisk køkken og spansk tapastradition tilsat den gastronomiske arv fra den verdensberømte restaurant elBulli, hvor køkkenchefen Albert Raurich har arbejdet.

www.dospalillos.com

Stegte ansjoser hos Tapas24 i Barcelona

Stegte ansjoser hos Tapas24 – All Over Press

Tapas24

Stjernekokken Carles Abellan, der står bag flere fremragende spisesteder i Barcelona, herunder Michelinrestauranten Comerc24, har åbnet flere aflæggere rundt om i byen, herunder Tapas24, en livlig bar med opfindsomme tapas. Omkring frokosttid er der et stort rykind af både forretningsfolk og madturister, som stiller sulten i bl.a. huevos de oca estrellados con chorizo (spejlæg af gåseæg med chorizopølse). Flere tapas er Abellans helt egne opfindelser.

www.carlesabellan.es

Oriol Ivern i køkkenet på Restaurant Hisop

Oriol Ivern i køkkenet på Restaurant Hisop – All Over Press

Hisop

To af byens bedste kokke har skabt denne stilfulde restaurant, der har imponeret anmeldere med kreative retter som havtaske med morkelsvampe, foie gras med øl og kaffe samtstegt dueunge ledsaget af kirsebær og skalotteløg. Forskellige bidder fra spisekortet Kan samples ved at bestille en menu degustación. Der er også gode tilbud til frokost.

www.hisop.net

Café Zürich på Placa Catalunya i Barcelona

Café Zürich – All Over Press

Cafe Zürich

Voyeurparadiset midt på travle Plaça de Catalunya var oprindelig indgangen til en nedlagt banegård. Den gamle café blev smadret, da man opførte indkøbscentret El Triangle, men det er stadig det bedste sted at sidde i solen og betragte mylderet over kanten af en café espresso.

Cafe Zürich

Bar Pastis i det gamle El Raval kvarter i Barcelona

Bar Pastis – All Over Press

Bar Pastis

Lille hule med fransk retrostemning til overmål. Siden 1940’erne har franske sømænd sat lokale kvinder af tvivlsom profession stævne i dette miniature værtshus med vægge, der er sorte af årtiers røg. Interiøret og stemningen har ikke ændret sig meget – heller ikke musikken, der stadig og næsten udelukkende er med Edith Piaf, Juliette Greco og andre af den tids stjerner.

www.barpastis.com

Razzmatazz

Barcelonas førnde scene for livemusik byder på alt fra følsomme Dido og festlige Scissor Sisters til sambareggae dronningen Daniela Mercury og metalbands som Fear Factory og Earthtone 9. Når livemusikken slutter efter kl. 01, omdannes den tidligere industrihal til fem mindre klubber, hvor man kan danse til bl.a. pop, house og techno.

www.salarazzmatazz.com

Hoteller i Barcelona

Hostal Girona i Barcelonad

Foto: Hostal Girona

Hostal Girona

Hostal Girona er suverænt beliggende i en flot modernistabygning nær travle Plaça de Catalunya. Stilen er en anelse bedaget og møblement er måske i den lidt tungere ende, men priserne giver godt humør.

www.hostalgirona.com

Hotel Oriente på ramblaen i Barcelona

Hotel Oriente – All Over Press

Oriente Atiram Hotel

Flot 150 år gammelt hotel, der dog er faldet lidt i niveau siden H.C. Andersen boede her i 1862. Gode værelser og central beliggenhed, men hvis du ønsker mere end småkedelig standardmorgenmad, bør du indtage dagens første måltid andetsteds. Hotellet lagde kulisse til scener i filmen The Passenger fra 1975 med Jack Nicholson i hovedrollen.

www.atiramhotels.com

Hotel Omm Barcelona

Hotel Omm – All Over Press

Hotel Omm

Luksuriøst hotel i cool, minimalistisk design. Mørke gange med lysstriber på gulvet leder frem til befriende lyse og smukt møblerede værelser fyldt med komfort og teknisk isenkram. Der er desuden lækker tagterrasse med pool. I stueetagen findes toprestauranten Moo, hvor brødrene Roca fra den meget anerkendte El Celler de Can Roca har en finger med i køkkenet.

www.hotelomm.es

Shopping i Barcelona

Vincon i Barcelona

Vincon – All Over Press

Vinçon

Her er muligheder for designerkup i form af fede tasker fra fx Logstoff og Marimekko. Desuden sjove lamper, farvestrålende plastikmøbler, tøjdyr, køkkengrej og meget mere. Det spanske firma Vinçon er en slags luksusudgave af IKEA.

www.vincon.com

Rosses i Torrades

Skøn butik specialiseret i øl fra mikrobryggerier. Over 500 mærker, hvoraf ca. 25 % er catalanske. Særlig anbefalelsesværdig er catalansk øl fra mikrobryggerierne Espiga og Cerveza Fort, men også Inedit fra bryggeriet Etrella Damm er værd at prøve.

www.rossesitorrades.com

Terciopelo

Den lokale designer Tina García driver foruden denne butik med kjoler i glade sommerfarver og retromønstre a la 1960’erne endnu en tøjbutik for kvinder, El Piano i C. Verdi nr. 20, og en butik for mænd, El Piano Man, i samme gade i nr. 15.

Terciopelo

Barcelona med børn

Skal du til Barcelona med dine børn, så få flere gode tips her.

About The Author

Andrea Bak

Redaktør på Where2Go. Jeg har det bedst, hvis jeg har minimum to rejser plottet ind i min kalender, for findes der noget bedre end at gå rundt om et hjørne eller opad trappen i en metrostation i en ny by og vide, at det, du ser om lidt, har du aldrig set før? Det synes jeg ikke. Rejser er for mig lig med oplevelser, og jeg holder især af storby- og kulturrejser, hvor jeg kommer hjem mættet af indtryk og med trætte fødder, der trænger til ferie. Mine yndlingsrejsemål er New York, Rom og Thy. Og Dublin og Edinburgh. Og Catalonien og Berlin. Og og og ...

Related Posts