Tag en smuttur til henrivende Fanø, hvor tiden går langsommere, og hvor du kan finde ro, imens du lader dig inspirere af øens kreative miljø og smager på de lokale råvarer.   

Tekst: MetteMaje Sofia Skøtt
Foto: MetteMaje Sofia Skøtt og Colin Seymour

Oplev

Fanø ligger midt i Vadehavet, og her kan du komme med på østerssafari.

Østerssafari på Vadehavssletten.

Tag på østers-tur
Luft i håret og vand under fødderne. Når du er på Fanø, må du ikke snyde dig selv for en østerstur i Vadehavet. Tager du med Jesper Voss – aka øens Oyster King –, vil du vandre ud i Vadehavet for at finde dine egne østers. Undervejs fortæller Jesper historier om øen, om Esbjerg Havn og ikke mindst om havet og østers. Det er en stor naturoplevelse, og tilbage på strandkanten smager du dine østers, som bliver gratineret på lækreste vis.

Læs mere om østers-turen på fanosportevent.dk

Hannes Hus
I den hyggelige by Sønderho på Fanø, hvor gamle lave huse ligger side om side, findes der et hus, som stadig står som i 1881, hvor husets ene beboer, Karen, blev født. Her træder du et stort skridt tilbage til fortiden, og du kan se, hvordan de sov, lavede mad og pyntede deres hjem dengang. Entré koster 30 kr. for voksne og er gratis for børn under 14 år.

Hannes Hus har kun åbent én dag i efterårsferien, nemlig torsdag den 15. oktober 2015 fra 13-16.

Find mere information om Hannes Hus på Fanø på  fondengamlesonderho.dk og Visit Danmark

Fanø Kunstmuseum
Fanø er kendt for gennem tiderne at have huset flere store kunstmalere, og det har naturligvis sat sit præg på øen. Her er gallerier, kunstsamlinger og kunsthåndværk, men øen har også et kunstmuseum i Sønderho, hvor du i smukke bygninger kan nyde både ældre og nyere kunst.
Adgang til Fanø Kunstmuseum koster 40 kr. for voksne og 20 kr. for børn og studerende.
Læs mere om Fanø Kunstmuseums aktiviteter i og omkring efterårsferien på fanoekunstmuseum.dk

Er du vild med at strikke, og sætter du pris på godt garn, bør du bestemt lægge turen forbi Christel Seyfarths strikkebutik på hovedgaden i Nordby.

I Christel Seyfarts strikkebutik i Nordby kan du købe alverdens smukke garn og strømper.

Shop

Nordby
Her finder du butikker med modetøj og lækre interiør-ting til hjemmet, du kan købe smukke blomster og smykker, finde souvenirs og handle dagligvarer. Du finder meget kunsthåndværk i Nordby på Fanø. Der er butikker med keramik, og du kan købe smukt garn og strømper i Cristel Seyfarths butik på Hovedgaden, eller du kan slå et smut forbi glaspusteriet, hvor du både kan købe glas og nyde synet af glaspusterne, der rutineret arbejder i den ene ende af butikken.

Tip!:

Fanø har hvert år flere forskellige festivaller. Øen er blandt andet base for den meget populære
strikkefestival, men der er også festivaller med musik, fortællinger, historier og natur.

I EFTERÅRSFERIEN er øen vært for den store Vadehavsfestival. Her er der oplevelser for alle sanserne, marked med boder og telte samt aftener med fest og musik. Læs mere om festivallen på Fanø Vadehavsfestival hjemmeside, og hold dig opdateret på events på begivenhedens facebookside.

BO

Lad det venlige personale på Sønderho Kro tage sig godt af dig. En vinpræsentation er en god start på en hyggelig efterårsferie!

Vinpræsentation på Sønderho Kro

Sønderho Kro
Romantik og god mad er kendetegnet for Fanøs gamle kro i Sønderho. Her er lavt til loftet, dug på bordene, smukke blomster i vaserne og direkte kig til vandet. Her skal du bo, hvis du ønsker at trække stikket et par dage og lade dig lulle ind i lækkerier og hygge. Maden er skøn, morgenbordet godt og personalet venligt. Værelserne er virkelig fine, og kroen er et godt udgangspunkt for oplevelser på øen eller en dag foran pejsen med en bog i ly for efterårsvejret.

Lige nu har Sønderho Kro på Fanø sammensat et særligt efterårsferie-ophold med sæsonmenu og fire overnatninger i et hyggeligt dobbeltværelse til 4.395 kr. pr. person.

Læs om de forskellige ophold på Sønderho Kro på sonderhokro.dk

Kellers Badehotel
En dag foran brændeovnen med en kop kaffe eller et glas hjemmelavet snaps i hånden … på Kellers Badehotel på Fanø er stuen perfekt til indendørs hygge, og der er faktisk så rart, at man får lyst til at blive hængende. Bliver du sulten, kan du gå ind ved siden af og få lækre måltider baseret på lokale råvarer. Og om morgenen får du morgenmad, der igen giver dig lyst til at blive et par dage længere.

En overnatning i dobbeltværelse med morgenmad koster 950 kr. for to personer. Se mere om ophold og priser på kellersbadehotel.dk

Tip!:

Er lysten ikke til et hotel- og kroophold, kan du også leje et af de mange sommerhuse, der er på Fanø. Eller du kan tage på camping på en af Fanøs campingpladser.

SPIS

På Rudbecks på Fanø får du en formidabel spiseoplevelse.

Få et overdådigt stjerneskud på Rudbecks.

Rudbecks
Fanø laks, bakskudfilet, Fanø skinke … og, og , og. Landgangsbrødet på Rudbecks på Fanø er spækket med lokale specialiteter – og mums, det smager godt. På Rudbecks, der har åbent året rundt, kan du få både lækre og dekorative måltider baseret på lokale råvarer, som hjemmelavet is saltet med havvand eller lokal ost, skinke, laks og meget mere. Stemningen er hyggelig, og mange lokale slår ofte et smut forbi, for her er lækkerier af enhver art.

Læs mere om Rudbecks på rudbecks.dk

Fanø Bryghus
En kold øl i en stille stund, så bliver det ikke bedre. Slår du et smut for Fanø Bryggeri, vil du kunne udvælge din ny yndlings-øl, for her fremstilles den ene gode øl efter den anden. Her er både udvalget og smagen stor. Kommer du ikke forbi Bryghuset, kan du let købe Fanø-øl andre steder på øen, da den serveres på flere spisesteder og restaurationer.

Find mere information om øllen fra Fanø på fanoebryghus.dk

Godt kød fra slagteren
Hos Henrik, der ejer Slagter Christiansen i Nordby på Fanø, finder du de berømte Fanø-skinker, som er lavet med omhu og gode råvarer. Skinkerne modner seks måneder, før de sælges og står side om side med andre kvalitetsprodukter som pølser, der alle er lavet er godt, rent kød.
Butikken bugner med lækkerier og lokale varer – et oplagt sted at handle til ferien, eller før hjemfarten.

Læs mere på fanoeslagteren.dk

Fanø er fabelagtig, og vil du opleve mere af det bedste, Sønderjylland har at byde på, så har vi på WHERE2GO lavet en guide til Sønderjylland.

About The Author

Karna Bunk

Related Posts