Vi er helt deroppe i Sverige, hvor lyset næsten ikke bryder frem om vinteren, men til gengæld aldrig går i seng om sommeren. Der, hvor samerne lever side om side med rensdyr og bjørne. Her har et ægtepar realiseret et interessant hotelprojekt: bo i små arkitektoniske perler bygget i granernes trætoppe af Sveriges mest innovative arkitekter. I kan også gå i spa og spise dejlig mad – alt sammen helt ude i skoven.

Læs mere om Ferie i Sverige.

Tekst: Birgitte Ellemann Höegh/Redigeret af WHERE2Go

Treehotel i Lapland har specialiseret sig i hotelværelser i træernes toppe. The mirror cube er stort set usynlig fra skovbunden

Treehotel

HER KAN DU BO I LAPLAND

TREEHOTEL

Træhotelværelserne når vi til efter ti minutters vandring gennem skoven. Værelserne ligger i fire til seks meters højde, og er alle super moderne indrettet. Man kan nok ikke komme tættere på træernes stamme og skovens dufte og ro, hvis man samtidig søger efter komfort og luksus.

www.treehotel.se

Fra alle hotelværelser på Treehotel har en smuk udsigt over trætoppene

Flot udsigt over trætoppene – Treehotel

BRITTAS PENSIONAT

Det første, man møder, når man har indlogeret sig på Treehotel. For det er her, man tjekker ind og bliver budt på kaffe og hjemmebagte småkager, inden man bevæger sig op ad skovstierne til sin udvalgte hytte. Pensionatet, et tidligere plejehjem fra 1930, og her er originaltapeter samt møbler, magasiner, duge, lamper, filmplakater, hårtørrere med tørrehjelme, mannequinhoveder, krystalvaser og farverige termokander, som man har lyst til at få fingrene i og normalt skal kigge godt efter på de svenske ’loppis’. Her kan man købe indboet og således få lidt svenske loppefund med sig hjem, hvis det skulle være et ønske.

www.brittaspensionat.se

HER KAN DU SPISE I LAPLAND

BRITTAS PENSIONAT

Om morgenen er der på Brittas Pensionat en fin morgenbuffet med æg, bacon, svenske oste, marmelader, pålæg, knækbrød og hjemmebagt brød, som alt sammen er inkluderet i prisen på en overnatning. Om aftenen er der vildtbuffet med renstuvning, tyttebærkompot, kartoffelmos og salat, en forret bestående af sild, kartofler og knækbrød og en hindbærtærte til dessert. Det er ikke michelin-mad, men velsmagende og kærligt tilberedt af råvarer fra området. Og at sidde i Brittas Pensionat, hvor stearinlysene glimter på borde og i enhver vindueskarm med et godt glas vin i hånden virker helt, helt rigtigt, inden vi stiger til køjs i den tætte skov.

ICEDINING

Treretters menu på is, hvor man sidder på renskind i en opvarmet tipi og dinerer, mens champagne står til afkøling i et hul i isen. Man ankommer på scooter, og ude ved teltet på isen står fakler og levende lys og byder velkommen. Det koster 1.800 svenske kr. pr. person.

SPA I LAPLAND

Treehotels sauna ligger ude midt i skoven

Treehotels sauna ligger i skoven – Treehotel

SKOVSPA

’Treehotel’ et spaområde i kælderen på Britta’s Pensionat med jacuzzi og sauna, mens der oppe i skoven mellem værelserne ligger en fin rund saunabygning, hvor selve saunaen skal bestiges ad en trappe uden på bygningen. Der er desuden et romantisk bad for to personer midt ude i skoven i et specieldesignet badekar varmet op med træ.

AKTIV FERIE I LAPLAND

HUNDESLÆDETUR

En times kørsel fra Treehotel kan man komme på slædeture, der kan vare fra et par timer til ti dage. Vi var med på en eftermiddagstur på 18 km over tilfrossede søer, og det kan VARMT anbefales. Turen starter med en voldsom fart ned ad en bakke og ud på søen, så man hviner højt og frydefuldt fra starten. Efterfølgende er det bare fantastisk at sidde på den skindbelagte slæde i lyset fra førerens pandelampe og se sneen glimte i mørket og hundene fare af sted. En times slædetur koster 750 svenske kroner.

BYG DIN EGEN IGLO

På denne tur lærer du at bygge en iglo op på traditionel vis. Undervejs holdes der pause ved elven, hvor man får varm frokost. Man skal gerne være fire personer og sætte omkring ni timer af til projektet. 2.290 svenske kroner per person.

ZIPLINE-TUR

En to timers tur, hvor du bliver hægtet fast til en sele og gennem seks platforme og en tur på 350 meter kommer ned ad bjergskråningen i terrænet. Prisen er 500 svenske kroner og inkluderer en personlig guide.

SHOP I LAPLAND

SVANTES VILT & BÄR

Inde i Harads by ligger et ren-slagteri, Svantes Vilt & Bär, hvor du kan købe renkød i mange udformninger. Alt på dyret bliver brugt. Renkød smager skønt og er sundt med sit høje indhold af mineraler og sin lave fedtprocent. En stor del gevirer sælges til Japan og Kina, hvor man bruger dem til medicin. En lille del bliver i Lapland og bliver til smykker, bælter, skeer og skåle.

www.svantesvilt.se

SÅDAN KOMMER DU TIL LAPLAND

FLY

Der er flere daglige flyafgange fra Stockholm Arlanda til Luleå med både Norwegian og SAS. Herefter er der en times kørsel nordpå til Harads, hvor hotellet ligger.

TOG

Du kan tage nattoget fra Stockholm til Boden og så videre til Harads med en bus. Det tager i alt 17 timer og koster omkring 700 svenske kroner pr vej.

www.sj.se

About The Author

Related Posts