Oplev kulturen på Tenerife

Oplev arkitekturen på Tenerife – Corbis/All Over Press

Opera, Kunst, Arkitektonisk Verdensklasse – Tenerife har det hele!

Rejs til hovedstaden Santa Cruz de Tenerife på den spanske ferieø 

Opleve en verden af kunst og kultur

En farverig storby

Den lille storby er farverig, kosmopolitisk og spækket med kunst og kultur – den er derfor et perfekt mål for en udflugt væk fra sydkystens strande og afslapning.

Oplev Hele Santa Cruz De Tenerife

Eller hvorfor ikke bruge hele din ferie i byen og opleve en masse kultur?

Uanset om du har én dag eller flere i Santa Cruz de Tenerife, så er der i hvert fald 3 kultur attraktioner, du skal besøge!

Besøg koncertbygningen

Som en kridhvid, svævende bølge funkler Auditorio de Tenerife ved havnefronten.

Skinnende i sollyset om dagen, smukt oplyst om natten, og lige siden indvielsen i 2003 har den markante koncertbygning været byens vartegn. Og næsten lige så længe har byen gået under tilnavnet Atlanterhavets Sydney.

Læs “Turen Går Til” Anbefaler Hoteller på Tenerife

Præcis som det australske operahus er også Auditorio de Tenerife tegnet af en stjernearkitekt. Omend spanske Santiago Calatrava næppe vinder samme genklang i danske ører som vores egen Jørn Utzon. Men Calatrava er også manden bag Malmø-skyskraberen Turning Torso, og dén er kendt af de fleste.

Koncerthuset og den fine akustik opleves selvfølgelig allerbedst ved at gå til en musical, opera, amerikansk sydstatsgospel eller klassisk symfonikoncert. Det næstbedste er at følge en af de guidede rundvisninger. De fleste på spansk, men det er muligt at forudbestille en rundvisning på engelsk, www.auditoriodetenerife.com

Besøg byens kulturhus

TEA, Tenerife Espacio de las Artes, alias byens interessante kunst- og kulturhus, er formet som en kæmpe koks- grå lava-bølge i beton og glas.

Vi er jo immervæk på en ø af vulkansk oprindelse domineret af det 3.718 meter høje Teide, der ikke alene er det højeste bjerg på De Kanariske Øer, men i hele Spanien.

Igen har internationale stjernearkitekter været på spil, her det schweiziske makkerpar Herzog og de Meuron. De skiftende udstillinger er koncentreret omkring moderne kunst og fotokunst.

Læs Restaurant anbefalinger til Tenerife fra “Turen Går Til”

Men huset rummer også et stort, lyst bibliotek, der er åbent 24-7 året rundt, selv jule- og nytårsaften. At der ikke bare er tale om et skueprojekt, understreges af mængden af studerende i biblioteket, klassen med ældre, der får computerundervisning og børnehavebørnene, der lærer om kunst.

Kulturhuset på Tenerife skal opleves

Kulturhuset på Tenerife skal opleves – REX/All Over Press

Besøg et klassisk museum

Lidt længere nede mod havnefronten finder du et museum i den mere klassiske afdeling: Museo de la Naturaleza y el Hombre, det naturhistoriske museum, indrettet i et tidligere hospital fra 1800-tallet.

Her kan du følge kanarie-øerne fra deres eksplosive opståen frem til i dag. Og gennem interaktive udstillinger få et indblik i, hvorfor øerne har deres milde mikroklima og frodige flora, og hvordan de allerførste indbyggere, guancherne, havnede på øerne omkring 500 f.Kr.

Naturhistorisk museum på Tenefie

Naturhistorisk museum på Tenefie – Alamy/All Over Press

About The Author

Jeg har nydt at rejse i rigtig mange lande, og min liste af favorit lande er næsten ligeså lang. Jeg elsker at besøge fantastisk natur, kultur og møde dejligste mennesker på mine rejser. Min kærlighed til verdens have er næsten lige så stor om min kærlighed til at rejse, derfor er mange rejsemål bestemt ud fra lækre strande, flotte koraler og den bedste dykning. Mit yndlingsrejsemål er Indonesien. Jeg elsker at rejse rundt i dette kæmpe land og opleve naturen og befolkningen som altid er meget venlige og gæstfrie. De ser ofte en stor ære i, at vise deres land frem og give deres gæster en god oplevelse med hjem.

Related Posts