Når du først er sejlet afsted, er der ikke så meget, du kan stille op, hvis du pludselig indser, at du i virkeligheden ville have været på et helt andet slags krydstogt.

Vælg derfor et krydstogt, som matcher dine behov, så du får den ferie, der passer til dig. Vi har samlet de spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du booker dit krydstogt:

Stort eller lille skib?

Oplevelserne ombord på skibet vil være flere, jo større skibet er. De største krydstogtskibe er udstyret med talrige former for underholdning – biografer, kasinoer, swimmingpool og fitnesscentre – hvis du gerne vil have så meget som muligt ud af din tid på skibet, er et stort krydstogtskib noget for dig. Der findes mange med forskellige temaer, så uanset om du er til teknologi, luksus eller afslapning, findes der et krydstogt for dig.

Fordelen ved et lille skib er, at du har adgang til nogle af de mere ufremkommelige afkroge af verden, hvor floderne er smalle og bugterne dybe.

Vil du på krydstogt til mere afsidesliggende og ufremkommelige egne af verden? Læs vores artikel om krydstogtet (luksuriøse) svar på backpacking, oplevelseskrydstogtet.

Havudsigt?

Det kan være skønt at kigge på havet inde fra sin kahyt, men på den anden side kan det også være noget, som du vælger til, når du går op på dækket. Vær opmærksom på, at krydstogtskibe, som er store nok til at have indvendige kahytter, tager ekstra penge for udvendige kahytter og kahytter med balkon.

Oplevelser eller dase?

Mange krydstogtskibe er indrettet med spa og soldæk og har maksimal afslapning som primære mål. Når skibet lægger til ved en ny destination, kan du vælge at fortsætte afslapningen på stranden eller tage ud og få en på opleveren.

Det kan være en god idé at undersøge hjemmefra, hvilke slags aktiviteter skibet udbyder, når I går i land. Hvis du ved, at river rafting, bjergklatring og andre adrenalinpumpende aktiviteter er noget for dig, får du mere ud af at vælge et krydstogt, som udbyder dem. Ofte vil rejsebureauet have et program, som du kan bede om at se inden du bestiller din rejse.

Andre krydstogter har et stort udvalg af guidede byture, sightseeings og udflugter til museer. Find ud af, hvor lang tid I har, når I er i land, og læg en plan for, hvor meget du vil nå at se, inden I skal tilbage til skibet.

I artiklen på WHERE2GO kan du læse om 8 forskellige krydstogter – måske er der et, du skal prøve?

Hvor mange stop undervejs?

Der er stor forskel på programmet på et krydstogt, herunder hvor mange stop, der er. Nogle krydstogter af en varighed på mellem 1 og 2 uger sejler direkte, eller næsten direkte, til deres destination, hvor man har flere overnatninger. På denne måde kan du i højere grad kombinere livet til søs med livet på landjorden, som du har bedre tid til at udforske i.

Andre krydstogter – særligt dem, som sejler langs fjorde eller i øhav med mange små øer – gør flere stop undervejs. Hvis du vil ofte i land og se flere steder, når du er på krydstogt, er det sådan et, du skal gå efter.

All Inclusive eller penge op af lommen?

Store krydstogtskibe fra selskaber som Royal Caribbean og Celebrity Cruises har flere restauranter end du kan nå at besøge i den tid, du er ombord, og her er alle måltider inkluderet. Restauranterne er ofte temainddelt, så bliver du træt af italiensk, kan du rykke videre til kinesisk.

Undersøg på forhånd, om maden er inkluderet i rejsens pris, og vær opmærksom på, at selv de største skibe ofte har restauranter, som det koster ekstra at spise på.

Med Nyhavn Rejser i Danmark kan du komme på krydstogt med nogle af verdens mest berømte krydstogtskibe. Sejl for eksempel på krydstogt til Asien og Nordamerika med Royal Caribbean og med Celebrity Cruises kan sejle rundt mellem alle tropeøerne i det Caribiske øhav.

Fri bar, eller…?

På mange krydstogter er maden inkluderet, men vær opmærksom på, at det samme ikke altid gælder for drikkevarerne. Drikkepakker kan som oftest tilkøbes, når turen bookes. Er tanken om at ligge på dækket med en strawberry daquiri din idé om en perfekt ferie, så vil det være surt at skulle hente pungen, hver gang du bliver tørstig.

Start fra Danmark eller udlandet?

De fleste af de krydstogtskibe, som har afgang fra Danmark, sejler fra København. Herfra sættes kursen mod hele verden, men det er oplagt at vælge et krydstogt i Skandinavien og Nordeuropa, som der vil være flest af.
Fordelen er, at du slipper for at koordinere fly og transport, hvis det ikke er inkluderet i rejsen, og at ferien begynder med det samme.
Men vil du sejle mod fjernere havne, skal du være forberedt på at flyve til skibet.

Med eller uden fly?

Vælger du et krydstogt med afgang fra en udenlandsk destination, så vær opmærksom på, om der er fly inkluderet i prisen, eller om du selv skal sørge for dette.

 

About The Author

Karna Bunk

Related Posts