Uanset om du er til trailløb på de Bornholmske klipper, maraton sammen med Anders And eller gourmetløb i Frankrig, så finder du et væld af spændende, udfordrende og anderledes løb rundt omkring i verden – samt masser af gode steder, hvor du kan hvile de ømme stænger bagefter.

Snør løbeskoene og lad dem guide dig til dit næste rejsemål!

Og husk, at du på where2go.dk/aktiv kan finde alle vores artikler og guides til aktive ferier samlet på ét sted.

Tekst: Ditte M. Hansen
Foto: All Over Press og PR

#1: Hammer Trail

HVOR: Bornholm, Danmark
HVORNÅR: maj

Du behøver ikke rejse langt for at få en løbeoplevelse udover det sædvanlige. Er du til trailløb, så snyd ikke sig selv for at opleve Bornholm fra sin smukkeste side til Hammer Trail – det hårdeste trailløb på dansk grund. Distancerne er fra 25 km. til 100 miles der bl.a. løbes på Hammerknude og Hammershus med udsigt over Østersøen.

Læs mere om løbet på hammertrail.dk

Hammer Trail Bornholm - Hammertrail.dk

Hammer Trail Bornholm – Hammertrail.dk

LAD OP PÅ: Griffen Spa Hotel
Nyd Bornholms smukke natur på det firstjernede Griffen Spa Hotel i Rønne, hvor du har fri adgang til ”Den Bornholmske Diamant Spa” på 1.000 kvadratmeter. Her finder du bassiner og saunaer både ude og inde, hvor du kan slappe af i bl.a. jacuzzien med havudsigt, den varme massagepool eller i spaens store hvilerum.

Læs mere og book dit ophold på bornholmhotels.dk

 

Der er også masser at løbe efter i New York, som er fuld af muligheder for løbere. Læs mere og find ture i vores guide til løb i New York.

 

#2: Médoc Marathon

HVOR: Pauillac, Frankrig
HVORNÅR: september
Siden sin opstart i 1984 har Médoc Marathon været et must run for mange. På den charmerende, hyggelige og sjove rute bliver løberne forkælet med forfriskninger som vin, østers, skinke, champagne samt sjove aktiviteter, gaver og overraskelser. Derfor har løbet også fået tilnavnet ”verdens længste maraton”, da der ofte løbes to skridt frem og et tilbage.

Læs mere om hvordan du træner til en maraton ferie, her.

Médoc Marathon - Imago / All Over Press

Médoc Marathon – Imago / All Over Press

LAD OP PÅ: Cordeillan-Bages
Hvil dine ben og lad tungen fortsætte gourmetturen på det firstjernede luksushotel, Cordeillan-Bages, der specielt er kendt for sin to-stjernede Michelin-restaurant samt velassorterede vinkælder med over 1.500 forskellige vine. Det elegante hotel har desuden en lækker opvarmet og udendørs pool. Læs mere på jmcazes.com

 

Skal der helst være masser af træning på din ferie? Og gerne forskellig slags? Mange resorts og rejseselskaber tilbyder ferier med fokus på motion og kost – læs her om Fuerteventura i Spanien, hvor du kan holde ferie og få pulsen op.

 

#3: Walt Disney World Marathon

HVOR: Orlando, USA
HVORNÅR: januar
Tag hele familien med på en sjov løbetur gennem Walt Disney World i Florida, hvor både store og små kan være med i selskab med Mickey Mouse, Anders And og alle de andre figurer fra det klassiske Disney-univers. Distancerne varierer fra korte børnedistancer til voksendistancer på 5 og 10 km. samt halv- og helmaraton.

Læs mere om løbet på rundisney.com

Walt Disney World Marathon - Corbis / All Over Press

Walt Disney World Marathon – Corbis / All Over Press

LAD OP PÅ: Disney’s Grand Floridian Resort & Spa
Disney er mere end farvestrålende plysbamser, der giver kram og vinker. På Grand Floridian Resort og Spa får du luksus i elegant victoriansk stil med et sofistikeret og diskret strejf af Disneys eventyrlige univers. Nyd hotelles store poolområde eller book en behandling i den imponerende spa.Læs mere om opholdet på disneyworld.disney.go.com

 

#4: Kilimanjaro Marathon

HVOR: Tanzania, Afrika
HVORNÅR: februar
Nyd udsigten til det imponerede Kilimanjaro bjerg, mens du tilbagelægger de famøse 42,195 km. Er du til eksotiske løbeture, vil du ikke blive skuffet over maratonet i Tanzania, hvor du under turen vil kunne nyde både den østafrikanske natur og ikke mindst glade og gæstfrie befolkning, der vil heppe undervejs.

Læs mere om løbet på kilimanjaromarathon.com

Kilimanjaro Marathon - Paul Goldstein/Rex Features/All Over Press

Kilimanjaro Marathon – Paul Goldstein/Rex Features/All Over Press

LAD OP PÅ: Sea Cliff Resort & Spa Zanzibar
Har du alligevel taget turen til Tanzania, så slut af med nogle afslappende dage på Zanzibar. På Sea Cliff Resort og Spa kan du både nyde pool, spa og strand ¬– hvis ikke du vælger at tage på hotellets populære Freddy Mecury tur.Læs mere om opholdet på seacliffzanzibar.com

 

#5: Great Wall Marathon

HVOR: Jixian, Kina
HVORNÅR: maj
For mange er en gåtur op ad den kinesiske mur mere end rigeligt. Men hører du til dem, der sagtens kan se det sjove i tage turen i tempo, så vil Great Wall Marathon være det perfekte løb for dig. Maratonet er kategoriseret som et af verdens absolut hårdeste bl.a. pga. sine stejle bakker, høje temperatur og tusindevis af trappetrin. Til gengæld er udsigten fra Kinas national symbol enestående unik. Kan også løbes som halvmaraton og 8,5 km.

Find mere information om løbet på great-wall-marathon.com

Great Wall Marathon - great-wall-marathon.com

Great Wall Marathon – great-wall-marathon.com

LAD OP PÅ: Chun Hui Yuan Resort
Har benene først forceret de mange trapper fortjener de i høj grad at blive forkælet, hvilket der er garanti for på feriestedet Chun Hui Yuan Resort i Beijing. Det smukke og moderne resort har mange forskellige varme pools og saunaer, massage- og skønhedssalon samt varme kilder på værelserne.Læs mere om resortet på chunhuiyuanbeijing.com

 

#6: Frederiksberg Natløb

HVOR: Frederiksberg, Danmark
HVORNÅR: juni
Oplev Frederiksberg efter mørkets frembrud til det anderledes og sjove natløb for både eliteløbere og motionister i alle aldre. Du kan vælge mellem 5 og 10 km. og du behøver ikke beslutte dig før du løber, da ruten deler sig undervejs. Turen starter og slutter på Frederiksberg Rådhusplads og bringer dig rundt på Frederiksberg og gennem både ZOO og Søndermarken.

Find flere oplysninger om løbet på natlob.dk

Frederiksberg Natløb - natlob.dk

Frederiksberg Natløb – natlob.dk

LAD OP PÅ: Kurbadet i Frederiksberg Svømmehal
Nyd roen og nostalgien i Frederiksberg Svømmehals hyggelige kurbad. Her kan du flyde rundt i saltbassinet ”Det Døde Hav”, genoplade kroppen i den infrarøde sauna beklædt med Himalaya saltsten, opleve saunagus udført af nogle af Danmarks dygtigste gusmestre samt meget mere.

Læs mere om kurbadet på svoemmehal.frederiksberg.dk

 

#7: North Pole Marathon

HVOR: Nordpolen
HVORNÅR: april
Kan du lide at have plads omkring dig, når du løber? Og er du god til at holde varmen? Så er verdens koldeste løb måske udfordringen for dig. North Pole Marathon løbes på frossen is, i sne og i minus 25 grader. Du kan derfor godt gemme dit almindelige løbegear væk og i stedet begynde at se dig om efter et kølerum, hvor du kan få lov at løbetræne iført virkelig varmt tøj.

Få mere at vide om løbet på npmarathon.com

North Pole Marathon - Rex Features / All Over Press

North Pole Marathon – Rex Features / All Over Press

LAD OP PÅ: Noorderlicht
Oplev den storslående arktiske vildmark på nært hold med isbjørne og sæler på verdens eneste indfrossede hotelskip; den hollandske schooner fra 1912, Noorderlicht. Skibet, der ligger i Tempelfjord på Svalbard, har 10 værelser og masser af sjæl og charme, der vækker historiske minder om de gamle polarhelte Nansen og Amundsen.

Læs mere om det flydende hotel på basecampexplorer.com

 

#8: Honolulu Marathon

HVOR: Oahu, Hawaii
HVORNÅR: december
Honolulu maraton er blandt verdens største og adskiller sig markant fra de fleste andre med sin smukke og flade løberute, der bl.a. går forbi China Town, den verdensberømte Wai Kiki Beach og vulkankraterne Diamond Head og Koko Head. Deltagerne er mangfoldige; fra eliteløbere til motionister, da der ikke er nogen tidsgrænser og løbeforholdene er gode med temperaturer omkring 20 grader.

Læs mere om løbet på honolulumarathon.org

Honolulu Marathon - honolulumarathon.org

Honolulu Marathon – honolulumarathon.org

LAD OP PÅ: The Kahalar
Nyd det bedste fra Hawaii på The Kahalar Hotel & Resort, der tilbyder anmelderroste spa-oplevelser i verdensklasse. Det moderne luksushotel emmer af Hawaii-stemning med udsigt til hvid og blød palmestrand, blåt hav, skyfri himmel og ikke mindst smilende personale, der byder velkommen med ”aloha”.

Find flere oplysninger om hotellet på kahalaresort.com

 

 

About The Author

Related Posts