Aktiv ferie ved Playitas

Alamy/All Over Press

Fuerteventura er det spanske sportsparadis, hvor mange rejser til for at løbe, svømme og dyrke fitness.

Men her er også aktive oplevelser for dig, der ikke drømmer om en ferie i sportens tegn på et resort.

Prøv for eksempel at udfordre dig selv på bjergene nær Las Playitas.

Af Line Fjord

Vi er midt i en øde ørken af mørk forstenet lava. Bjerge, som bugter sig til stejle tinder og runde bakker. Overalt er der stier. Og døgnet rundt kan man åbne sanserne og finde sin ro på stranden, på bjerget eller i havet.

I takt med at solen kommer til syne i havet, og strålerne opvarmer den mørke lava rundt omkring byen Las Playitas, hører man de bløde dunk af løbesko, som rammer stierne mellem hotel og strand.

Læs også Få Pulsen op På Fuerteventura

De har været i hi for natten og dukker nu op i morgenens friskhed og stærke ben. Sorte shorts, turkis top eller rød T-shirt.

Der er masser af løberuter, som starter på strandpromenaden og fører de løbeglade ud i naturen. Der er markerede løberuter på alt fra 1,6 over 5 til 10, 13 og 21 km. Eller man kan gå en tur.

Gåture på ferien ved Playitas

Gå en tur op af bjerget – Alamy/All Over Press

GÅTURE PÅ ØEN

Lige uden for byen Las Playitas ligger bjerget i den gryende morgen og inviterer til en fredsommelig vandring op til et af klippeplateauerne, som rejser sig foran Atlanterhavet. Rødt støv hvirvler om fødderne, som finder den bedste sti til netop denne morgens meditation.

Jordede stier, klipper og forstenet lava bliver lyst til live af den lavtstående sol. Det perfekte sted til et zen-øjeblik alene eller som aftalt morgenvandring med veninden eller manden.

Lyset er dragende og vidden ud over havet opløftende, så det er bare at falde ind i åndedrættet, lade alle tanker forsvinde og intetheden. Overtage sindet for en lille stund. Et lille indre brusebad.

Lige foran øjnene ligger det store vilde Atlanterhav. Og stranden. Den byder sig naturligvis til med de salte bølger både før morgenmaden, hele dagen og helt hen til nattetide under månen.

Der er skøn energi at hente i en bølge, især inden dagen rigtig starter.

Gåture på ferien

Dit perfekte sted til et zen-øjeblik – SIME/All Over Press

TIL BJERGETS TOP

Bjerget kan også bruges til andet end morgenmeditationen. Man kan selvfølgelig løbe op og ned ad bakkerne for at få hjertet i gang.

Men det er også et oplagt sted at gå på vandring.

Bjerget bærer et spindel væv af korte og lange vandreruter. En af de lange stier fører helt op til toppen, hvorfra man kan se til både nord og syd.

Turen herop er en lidt længere udflugt. Måske mere end en morgenvandring. Vandre turen kan gøres på alle tider af døgnet, men middagsheden kan med fordel undgås. Til gengæld kan en lille rygsæk med proviant og vandflasker gøre turen til et eventyr.

Læs om en Sund og Aktiv Ferie i New York

Fra toppen er udsigten stor, og på den anden side af bjerget mod sydvest ligger den spanske by Gran Tarajal.

Mange tager turen op til toppen, krydser det lille bjergmassiv og ender nede i byen og nyder en café con leche eller en cerveza på en fortovscafé. Der er rundt regnet 5 km fra Las Playitas til Gran Tarajal, og turen udfordrer udholdenhed og muskler, alt afhængigt af hvem man er sammen med.

På den anden side venter en spansk kystby med strandpromenade, cafeer og små butikker. De stærke og udholdende vandrer samme tur tilbage igen. De andre tager en taxi.

Fuerteventura aktiv gå trekking ferie

Stien snor sig op ad bjerget – Alamy/All Over Press

About The Author

Related Posts