“Er du træt af London, er du træt af livet” sagde den engelske forfatter Samuel Johnson. Og der er da også altid noget at give sig til i den britiske hovedstad, uanset om du er til sightseeing, kunst, shopping eller fish’n’chips.

Tekst ‘Turen går til’

Oplevelser og seværdigheder i London

Oplev en Fantastisk udsigt fra The Shard

Tag elevatoren op i Europas næsthøjeste bygning til udsigtsplatformen på 68. – 72. etage, og få et fantastisk udsyn på 40 kilometer i klart vejr. I stedet for at betale for adgang til udsigtsetagen, kan man for eksempel bruge pengene på et par dyre men opfindsomme cocktails i et af stedets to barer på 31. og 33. etage knyttet til restauranterne Aqua Shard og Hutong.

theviewfromtheshard.com

Se Kunst i lange baner på National Gallery I London

Nationens store kunstmuseum ejer over 2300 malerier af malere som Rubens, Monet, da Vinci, Canaletto, van Dyck, Constable, Turner og van Gogh. Kunsten er fordelt på et areal, der svarer til sammenlagt godt seks fodboldbaner, og ikke alt er altid fremme. Museet blev grundlagt i 1824, da George 4. overtalte regeringen til at købe 38 malerier fra en privat samling. Hver fredag aften er der sent åbent med blandt andet livemusik, en kort introduktion til en udvalgt malers værker, digtoplæsning med mere. I National Dining Room serveres klassiske britiske retter af sæsonens råvarer, mens caféen har en mere prisvenlig og europæisk menu.

theviewfromtheshard.com

Besøg National gallery i London

Med over 2300 malerier og kunst der i alt fylder mere end seks fodboldbaner, er her noget for de fleste – National Gallery

Photographer’s Gallery i London

Trendy typer med skarpe briller og toptunede fototasker flokkes til galleriet, der er på forkant med både britisk og international fotokunst med et stort og skiftende udbud af udstillinger. Galleriet har også en god boghandel med fotobøger og plakater samt café. Det er det største fotogalleri i London.

thephotographersgallery.org.uk

Restauranter i London

Klassisk britisk køkken i London, prøv Roast

Moderne britisk køkken, der lægger vægt på at finde og bruge landet bedste råvarer, uanset om det er grønt, fisk, kød og ost. Ja, selv vin fra Kent fås her. Restauranten ligger højt hævet over det livlige Borough Market og er prismæssigt i den lidt dyrere ende, men så får man et godt indblik i, hvad det britiske køkken kan levere. Prøv eventuelt det store britiske morgenbord eller den populære og traditionelle oksesteg søndag frokost. Eller hvad med en Earl Grey Martini i baren?

roast-restaurant.com

St John i London

Kok og ejer Fergus Henderson har været pioner i London i forhold til at spise “fra næse til hale”, hvor intet af en gris eller ko går til spilde, så her er både sprøde griseører og indvolde på menuen. Kød er centralt på denne meget britiske menu, men det opfindsomme kokkehold har også fisk og grønt i øjenhøjde og klassiske desserter som Spotted Dick og Eton Mess.

stjohnrestaurant.com

Lækkerier fra Ottolenghi – Nopi

Et herligt eksperimenterende køkken, der trækker på inspiration fra både Mellemøsten, Nordafrika, Asien og Europa. De lyse lokaler er på en gang elegante og afslappede. Bag Nopi står kokken Yotam Ottolenghi, der længe har haft succes med sine spisesteder af samme navn. Bestil bord i god tid.

nopi-restaurant.com

Bedste Fish’n’chips i London – The Golden Hind

Et glimrende familieejet sted at prøve veltillavet og klassisk fish’n’chips. Den lille og ret beskedne restaurant har ligget her i 100 år og sætter en ære i gode råvarer. Man kan vælge mellem for eksempel kuller (haddock) og rødspætte (plaice).

73 Marylebone Lane

Fish n chips i london

Fish ‘n’ Chips – Gallo Images/All Over Press

Bar Boulud i London

Den franske stjernekok Daniel Boulud, der i New York har fået tre Michelin-stjerner for sin restaurant, har med succes kastet sig ud i et London-eventyr i det eksklusive hotel Mandarin Oriental. Det er fransk bistrokøkken, der ud over franske retter også leger med amerikanske klassikere fra pulled pork til for eksempel piggie-burger.

barboulud.com

Overnatning og hoteller i London

Bo som Hipster i London – Ace Hotel London Shoreditch

Hotellet har en minimalistisk indretningsstil, men tilsat kokette små indfald som en photobooth og pladespillere på værelset. Med til pakken hører også en cool britisk restaurant med navnet Hoi Polloi og caféen Bulldog Edition med god kaffe og internationale aviser. Disse kan selvfølgelig også besøges, selv om man ikke bor her og er som regel ret travle.

acehotel.com/shoreditch

The Hoxton Holborn Hotel i London

Det tilbagelænede men smarte hipsterhotel var med til at regenerere Hoxton i Østlondon ved at skabe et livligt hotel, hvis bar og restaurant tiltrak en masse gæster. Det nye hotel har ikke mindre end tre spisesteder åbne for alle – fra den hurtige café til pub og bar og restaurant. Stemningen er cool og tilbagelænet – kaffe i Holborn Grind, mad i Hubbard & Bell – grillkylling i Chicken Shop – åh, og så kan man få lavet sine negle i Cheeky Nails.

thehoxton.com

Dean Street Townhouse i London

Fantastisk beliggenhed midt i Soho i velrestaureret bygning holdt i georgiansk stil. Ikke helt billigt, medmindre man vælger den type værelse, der hedder “kosteskab”. Veldesignet klubatmosfære, og bar og restaurant også åben for ikke-hotelgæster. Bag hotellet står Soho House-gruppen, der også bestyrer mange andre efterstræbte hoteller og spisesteder i London.

deanstreettownhouse.com

Shop i London

Klassiske firstmovers – Liberty

En særlig perle med stor personlighed. Her er førende design og skønhedsprodukter til både mænd og kvinder – som gerne føres år før, det når til Danmark. Tøjet er smukt præsenteret i den helt specielle bygning, hvis eksotiske mørke træpaneler er hentet fra gamle skibe som blandt andet HMS Hindustan. Udvalget af tøj, smykker, kosmetik og tekstiler fra hele verden er lige så specielt og håndplukket.

liberty.co.uk

Camden Market i London

Markedet har i over 25 år tiltrukket alle mulige typer med sit udbud af tidens trends omsat i musik, mode og tilbehør. I dag strækker de forskellige markeder sig hele vejen fra Camden Town til Chalk Farm og vrimler især i weekenden med unge, der leder efter nyeste mode, billig vintage, piercinger med mere. Masser af caféer og spisesteder, for eksempel i Stables Market samt i sidegader som Inverness St. og Parkway.

camdenlockmarket.com

Londons smukkeste boghandel – Daunt Books

Fra en lang bræmme af ovenlysvinduer strømmer et smukt lys ned over de mørke træpaneler i edwardiansk stil. Ingen tvivl om, at dette er den smukkeste boghandel i London. Specialiteten er rejsebøger i alle genrer; litterære beskrivelser, spektakulære fotoreportager, nyt om flora og fauna på ens rejsemål, geografi og så videre. Men her føres også børnebøger, skønlitteratur med mere.

dauntbooks.co.uk

About The Author

Related Posts