New York vrimler med skønne loppemarkeder, der hver og en frister med smukke og sjov sager.

Her får du en guide med de bedste steder.

Loppemarkeder i New York

Du finder alt fra smukke rober, originale og hippe møbler, til små dimser og andet godt på loppemarkederne i New York. Du finder dem spredt over hele byen, men især i områderne Hells Kitchen, Chelsea og SoHo på Manhattan findes der gode, der eksisterer i både organiseret form og som tilfældigt opstået gadesalg.

Tager du over broen til Brooklyn vil der, udover loppemarkeder, også være mange vintagebutikker, hvor du kan gøre mange fund. Især i området Williamsburg, der er befolket af kunstnere og designere, kan du finde mange gode ting. Men er du mere til de traditionelle markeder, så får du her et bud på hvilke steder, du skal besøge, lige her:

Besøg West 25th Street Market

Markedet byder på en blandet landhandel – her er antikt legetøj, porcelæn, skrammel og et pudsigt fjersæt fra 1970’erne. De fleste af tingene stammer fra 1930’erne og op til i dag.

Find det: West 25th Street mellem Broadway og 6th Avenue – åbent hver weekend fra 9-17 året rundt.

Loppemarket på 25 west street NY

Den industrielle stil præger loppemarkederne i New York, her Brooklyn Flea, hvor en fl ot gammel jernbænk med udskæringer, som med sikkerhed vil gøre sig som skulpturelt indslag i stuen, kunne fås til 1.325 kr. Barnesengen i træ i baggrunden, som kan bruges til både seng og opbevaring, stod til 350 kr. – Foto: Mathilde Rude

På loppejagt i New York. New York vrimler med skønne loppemarkeder

Naturligvis kan man finde de flotteste retrosko i New York. De røde og hvide sko kostede 150 kr., og skoene med hulmønster stod til 200 kr., hvor de velholdte Louis Vuitton-sko t.h. kunne fås til 450 kr. – Foto: Mathilde Rude

Besøg Hells Kitchen

Dette er det mest kendte og derfor også det mest turistede loppemarked i New York. Men lad dig ikke skræmme af det, for her finder du alt: Gamle postkort, sjove plasticsmykker, vintagetøj og ældre møbler. Og efter en lang dag med næsen begravet i gamle ting, kan du forsyne dig selv med forfriskninger fra de opstillede madvogne, der bugner af delikatesser.

Find det: 406 West 39th Street – åbent hver weekend fra kl. 9-17 året rundt.
Se mere på www.hellskitchenfleamarket.com

Gamle fund på ferien i New York

Lamper til at skabe et gennemført industrielt look kostede 4.500 kr. for de store og 1.000 kr. for de små. Den patinerede fabriksreol kostede 700 kr. – Foto: Mathilde Rude

Besøg The Market

Her folder unge designere sig ud med nye kunstneriske kreationer fra omsyede brokadekjoler til støvsugere med urværk. Alt er 100 procent orginalt med et twist af newyorker.

Find det: 58 Mulberry St. mellem Prince & Houston St. SoHo – åbent hver lørdag og søndag kl. 11-19.

Besøg Showplace Antique Center

Her finder du et lille antikcenter med lidt over 200 stande, hvor du finder udsøgte antikviteter fra Ming til Saxbo-vaser til Panton-stole og art deco-parfumeglas. Stedet er et besøg værd, men forbered dig på priser der går fra rimelige til den helt høje skala.
Find det: 40 West 25 th St mellem Fifth og Sixth Avenues – åbent hver dag.

Besøg Brooklyn Flea

På markedet her finder du god kvalitet og der er tænkt over opsætning og de medbragte ting. Priserne er rimelige og du finder alt fra børnemøbler til små mundlækkerier i form af muffins.

Find det: Om sommeren – 176 Lafayette Ave. Ml. Clemont & Vanderbilt Avenues Fort Greene, Brooklyn. Om vinteren One Hanson Place v. Ashland Pl. Fort Greene, Brooklyn – åbent hver lørdag kl. 10-17.
Se mere på ww.brooklynflea.com

Fuglejagt står der på det pudsige stykke legetøj, hvor man lægger en ært i et medfølgende pusterør for derefter at sigte mod fuglene. 175 kr. kan pipfuglene erhverves for - Mathilde Rude

Fuglejagt står der på det pudsige stykke legetøj, hvor man lægger en ært i et medfølgende pusterør for derefter at sigte mod fuglene. 175 kr. kan pipfuglene erhverves for – Mathilde Rude

Loppemarket i NY

Brooklyn Flea er et hyggeligt loppemarked med god stemning og over 150 sælgere. Den gamle grønne emaljerede fabrikslampe kostede 2.250 kr. og den nysgerrige jernskildpadde 600 kr. Den lille samling  af nummerplader kunne fås for 250 kr. eller 50 kr. pr. stk. – Foto: Mathilde Rude

Besøg The Antiques Garage Flea Marked

Her er stedet, hvor mange newyorkere selv shopper. I en toetagers gammel garage finde du sølsmykker, knapper, malerier, hatte eller andre unika.

Find det: 112 West 25th Street mellem 6th og 7th Avenues.

About The Author

Related Posts