Jeg elsker mine tips til lufthavnen – og de kan også hjælpe dig på rejsen. Har du fede tips til en nemmere rejse? Så del dem i kommentarfeltet i bunden!

1. Medbring en tom vandflaske gennem sikkerhedstjekket

Du må gerne tage en tom vandflaske med gennem sikkerhedskontrollen, og så kan du fylde den op med vand bagefter. Det sparer dig nemt for 40 kr.

Spar penge på rejsen

Du får aldrig vand med gennem sikkerhedstjekket, men en tom flaske kan du altid medbringe – REX/All Over Press

2. Kom hurtigt igennem sikkerhedstjekket

Vælg køen med flest forretningsfolk i – den bevæger sig hurtigere end selv en lille kø af turister og familier. Forretningsfolk flyver ofte, kender alle protokoller, og vil generelt komme hurtigere igennem tjekket.

Kom hurtigt igennem sikkerheds tjekket

Kom hurtig igennem sikkerhedstjekket i lufthavnen – Alamy/All Over Press

3. Tag trappen når du lander!

De fleste mennesker vælger rulletrappen eller elevatoren, når de kan, så de fleste trapper er helt tomme. Jeg kan ofte være ved bagagebåndet længe før de andre passagerer er kommet ned af rulletrappen. Det er især nyttigt, hvis du skal igennem paskontrollen – et lille forspring gør en kæmpe forskel på ventetiden.

Læs også: Dette skal du vide før du booker med Airbnb

Det virker dog ikke, når det gælder de rullende fortove. Jeg har testet efter med familie og kolleger, og medmindre du går forbavsende hurtigt, vil det rullende fortov få dig hurtigere frem.

Kom hurtigt igennem en lufthavn

Tag trappen i lufthavnen – Alamy/All Over Press

4. Tæl sæder til nødudgangen

Okay, ikke ligefrem et hack, men det kan til gengæld redde dit liv! Når du er i flyet, skal du tælle antallet af sæder mellem dig og nødudgangen. Selv med nødbelysning har de fleste mennesker ingen idé om, hvor svært det vil være at se, hvis flyet er fyldt med røg, skrigende mennesker, støj, eller måske vand. At tælle antallet af nakkestøtter mellem dig og nødudgangen, både den foran og bagved dig, kan redde dit liv.

Sikkerhed på ferien

Læs nu de sikkerhedsinstrukser før du flyver – Alamy/All Over Press

4½. Kravl over sæderne

Skulle en situation opstå, hvor du har brug for at nå nødudgangen, er det ultimative “hack” at kravle over sæderne snarere end at forsøge at flygte via gangen. Folk vil naturligvis gå efter midtergangen i en nødsituation. Grib dine børn, hvis de rejser med dig, og tag turen over ryglænene helt inde ved ​​vinduerne. Du skal selvfølgelig prøve at hjælpe andre, men hjælp dig selv først.

Se Rejseapoteket: Sundhed og Medicin på Rejsen.

Del dine bedste tips til rejsen i kommentarfeltdet i bunden.

About The Author

Jeg har nydt at rejse i rigtig mange lande, og min liste af favorit lande er næsten ligeså lang. Jeg elsker at besøge fantastisk natur, kultur og møde dejligste mennesker på mine rejser. Min kærlighed til verdens have er næsten lige så stor om min kærlighed til at rejse, derfor er mange rejsemål bestemt ud fra lækre strande, flotte koraler og den bedste dykning. Mit yndlingsrejsemål er Indonesien. Jeg elsker at rejse rundt i dette kæmpe land og opleve naturen og befolkningen som altid er meget venlige og gæstfrie. De ser ofte en stor ære i, at vise deres land frem og give deres gæster en god oplevelse med hjem.

Related Posts

2 Responses

 1. Frederik Eisig

  Tilføjelse til punkt 2 – hurtigt gennem sikkerhedstjekket

  Tænk på hvad du rejser i, der kan aktivere alarmen. Hvis du er kvinde så undgå at tage en masse smykker på etc. Ha’ en lille taske/ pose el. lign. til alt hvad der kan udløse alarmen såsom: laptop, tablet, strømledninger etc. og tag allerede bæltet af mens du venter i køen. Og for guds skyld når du er blevet clearet så tag bakken med dine ejendele etc. og gå væk fra transportbåndet inden du tager dit grej så undgår du at skabe unødvendig prop ved samlebåndet.

  • Torben Lønne

   Hej Frederik,

   Mange tak for de fede tips, og du har så sandelig ret! Hvis alle fulgte dine tips ville køen med garanti være det halve.

   Mvh
   Torben