Spanien bliver hvert år besøgt af rigtig mange turister, og det er også svært ikke at blive forelsket i både naturen og byerne her i Spanien. Her er et utal af små hyggelige byer, smuk natur, historiske monomenter og kulturarv, og det gør alt sammen Spanien til en attraktiv rejsedestination for både dem, der vil slappe af, og dem, der vil på opdagelse.

Spanien har mange populære feriemål – en del turister rejser til Costa del sol, Málaga, Mallorca, De Kanariske øer og mange flere steder for at slappe af i solen på smukke strande. Andre turister rejser til storbyerne Madrid, Valencia, Sevilla, Bilbao og Barcelona for at suge byliv og kultur til sig.

Spanien har meget at byde på – det handler bare om at vælge.

Læs også BARCELONA FOR HELE FAMILIEN

OVERSIGT OVER VEJRET I SPANIEN

Guide til vejret i spanien

FERIEVEJRET I SPANIEN LIGE NU
BEDSTE TID AT REJSE TIL SPANIEN

Spanien er mest af alt et godt sted at rejse til om sommeren, hvor det bliver rigtig varmt. Det kan dog blive for varmt for nogen, og derfor er forår og efterår også gode måneder at besøge landet på, især hvis du vil holde en aktiv ferie med oplevelser.

Mange turister tager til Andalusien og Costa del sol, og de områder har da også det varmeste og mest solrige klima i Spanien med mange soltimer årligt.

Sydspanien du tage til året rundt – om vinteren giver det et tiltrængt afbræk fra det grå vejr i Danmark, og du vil opleve, at vejret er lunt og godt. Om sommeren er det et godt sted at tage til, hvis du vil være sikker på meget varme og sol, for det er der helt sikkert.

Camera Press / All Over Press

Camera Press / All Over Press

KLIMA I SPANIEN

Klimaet i Spanien er meget forskelligt afhængig af, hvor du er i landet. Der er faktisk tre særskilte klima på halvøen.

Længst mod nordvest er der Atlanterhavsklima med et tempereret, mildt og fugtigt klima. I det centrale Spanien er der kontinentalt klima med meget varme somre og meget lidt nedbør. Den sidste del af Spanien har overvejende Middelhavsklima med milde og tørre vintre og varme somre.

Læs også Miniguide til Ferien På Mallorca

OPLEVELSER I SYDSPANIEN

Mageløs arkitektur

I byen Granada ved foden af Sierra Nevada-bjergkæden besøger tusindvis af turister hvert år den store attraktion Alhambra. Det er et maurisk bygningskompleks, der blev opført af maurerne mellem 1248 og 1354. Stedet er på UNESCO’s verdensarvsliste, og det er bestemt et imponerende sted med mange unikke dele, du kan gå på opdagelse i.

Tyrefægter-arena

Vi her i Danmark finder det muligvis barbarisk, men tyrfægtning er en stor del af den spanske kultur, og derfor bør du også besøge en arena, nu du er i landet. Du kan besøge en af de ældste i landet i byen Ronda 100 kilometer nord for Málaga. Og når du alligevel er i byen, så gå en tur i den og nyd lidt spansk byliv på den afslappede måde.

Besøg en forfatters hjem

Når du nu alligevel er på ferie i Sydspanien, så bør du unde dig selv lidt historisk kultur og besøge Federico Garcia Lorca’s barndomshjem i Andalusien. Han er en af de helt store mænd indenfor spansk litteratur og en af de mest oversatte. Han var kritisk overfor Franco-styret, og vil du vide mere om hans litteratur, før dit besøg, kan du læse ”Sigøjnerballader” og ”Bernarda Albas Hus.”

Málagas gader

Det er ikke til at komme udenom byen Málaga, hvis du rejser til Sydspanien. Den ligger i Andalusien, en region i Sydspanien, hvor mange rejsende tager til. Er du i byen, så tag forbi Plaza de la Merced, hvor den berømte spanske maler Pablo Picasso blev født i 1881. Byen er ikke stor, men der er dog en domkirke, du kan se, OG så skal du huske at sætte tid af til at nyde noget af den skønne mad og dejlige vin.

OPLEVELSER I NORDSPANIEN

Golf på ferien

I Nordspanien er der rig mulighed for at spille golf, og naturen minder på mange måder om den i Irland og Skotland blot med et mildere klima.

Pedrena Golf Club

REX / All Over Press – Golf i Spanien

Byerne i Nordspanien

Sydspanien har meget strand, i mens Nordspanien har de store og populære byer. Især Madrid og Barcelona er velbesøgte turistmål, og det kan være svært at vælge mellem de to byer. I Madrid får du mode, design, Kongeslottet og Prado-museet. I Barcelona får du Gaudis sandstenskatedral La Sagrada Familia, Park Güell og Domkirken – du får altså kultur uanset hvilken by, du vælger.

På pilgrimstur

Drømmer du om en ekstraordinær rejse, så kan du tage den spanske pilgrimsrute Caminoen, der fører til Santiago de Compostela. Ruten regnes indenfor katolicismen som en af de tre vigtigste pilgrimsruter.

Læs også MINIGUIDE TIL FERIEN PÅ TENERIFE

OPLEV COSTA DEL SOL

Stedet der er mere populært end noget andet i Spanien – det har været sådan i en evighed og sådan er det stadig.

Regionen dækker over det vi kalder ”solkysten” i Spanien og var tidligere en lang række små fiskerlandsbyer – i dag er det et verdensberømt turistområde, hvor også mange danskere rejser til for at holde ferie eller sågar for at bo fast.

Men her er også alt det en turist drømmer om. Her er masser af sol, gode strande, mange restaurationer, barer og gode steder, hvor du eller familien kan bo godt og bekvemt.

Costa del Sol

SIME / All Over Press

SPISE DEJLIG MAD I SPANIEN

Det spanske køkken er mangfoldigt og kendt for sine små retter: tapas. De mange små retter indbyder til at dele og til at sidde længe over maden, og det er noget man kan lide i Spanien.

Men Spanien er mere end tapas. Her bugner det med fyldige retter lavet af grisekød, oksekød eller lam. Berømte retter som Estofado gazpacho kommer du næsten ikke udenom, og ostene Manchego og Burgos er også populære i Spanien. Det samme er Chorizo, svinekødspølsen, som vi efterhånden kender ret godt her i Danmark.

Og så er det selvfølgelig næsten forbudt at besøge Spanien uden i hvert fald en gang at spise paella. Og udover det så findes der et væld af egnsretter og særlige små specialiteter i hvert et hjørne af Spanien, som du bør smage, hvor end du komme hen.

Læs også Menorca: den spanske ferieperle

FAKTA OM SPANIEN

Madrid

Ardea / All Over Press

Størrelse: Dækker over et areal på 504.784 km2, hvilket gør den næsten 12 gange så stor som Danmark.

Placering: Ligger på den liberiske halvø i det sydvestlige Europa.

Hovedstad: Madrid

Rejser til Spanien: Spanien er et populært feriemål, og de har flere unikke steder på deres liste. Her er Mallorca, Gran Canaria, Ibiza, Costa del Sol, Andalusien og mange flere mageløse steder.

Befolkning: Overvejende spansk

About The Author

Related Posts