Med brostensbelagte gader og skæve bindingsværksbygniger er Danmarks ældste by Ribe også en af de mest charmerende. Oplev fortiden med en aftenrundtur med en vægter, smag på vadehavets lækkerier eller tag på safari i Nationalpark Vadehavet

Skrevet af: Dorte Hansen   Foto af: PR   Redigeret af: Where2Go

HOTELLER

Den gamle Arrest

Den gamle Arrest

Den gamle Arrest – Alamy / All Over Press

At tilbringe en nat i arresten er næppe en drøm for de fleste. Ikke desto mindre er det muligt for selv lovlydige turister at prøve i Ribe. Bygget i 1546 som bolig for hjælpepræsten ved Ribe domkirke. Godt 300 år senere blev den konverteret til pigeskole for så i 1891-1989, at fungere som arrest. I dag er bygningen fredet, hvorfor hotellet bærer tydelig præg af den tidligere funktion som arrest – f.eks er der ikke bad og toilet i alle celler, nej, værelser.

Find det her: dengamlearrest.dk

RESAURANTER

Restaurant Kolvig

Kolvig

Kolvig – Sime / All Over Press

Havtorn, fasan og kanin er ofte at finde på menukortet på Restaurant Kolvig midt i Ribe. I den historiske bygning med udsigt over åen er det lokale madtraditioner og råvarer fra marsken og vadehavet, der er omdrejningspunktet. Prøv deres vadehavstapas-tallerken og smag på lidt forskellige lækkerier.

Find det her: kolvig.dk

Restaurant Sælhunden

Saelhunden

Saelhunden – Alamy / All Over Press

Midt på den gamle, fredede Skibbro ligger Restaurant Sælhunden og lokker med dejlig mad i hyggelige omgivelser. Husets specialiteter er retter med fisk og skaldyr, og om sommeren kan man sidde udenfor på brostenene og nyde den forrygende udsigt over Ribe Å

Find det her: saelhunden.dk

OPLEVELSER I RIBE

Vægterrundgang

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

visitribe.dk

 

I gamle dage, før der fandtes politi og tyverialarmer, gik der hver aften og nat en vægter rundt i byens gader. Hans job var at sikre ro og orden. I Ribe skulle han også advare byens indbyggere mod stormfloder. Sidste vægter gik sin runde i Ribe i 1902, men i 1935 genoptog man vægterrundgangen i byen til glæde for turisterne. Vægterne synger traditionelle vægtersange, der forsikrer, at alt er roligt i byen. I dag er hans primære job dog at fortælle historier om byens fascinerende fortid.

Turen med vægter er gratis, begynder på Torvet ved Restaurant Weis Stue og varer ca. 45 minutter.

Læs mere på visitribe.dk

Vadehavssafari

Vadehavssafari - Alamy / All Over Press

Vadehavssafari – Alamy / All Over Press

Kom tæt på den særlige natur, der er Nationalpark Vadehavet. På en udflugt til Mandø er det muligt at komme tæt på sælerne, der lever her, kigge på fugle og fange østers. Mandø-traktor eller -bussens afgangstidspunktet afhænger af tidevandet.

Læs mere på mandoekro.dk

Ribe Kloster

ribekloster.dk

ribekloster.dk

Ribe Kloster er et af de mest betydningsfulde og bedst bevarede klosteranlæg i Danmark og er en af landets vigtigste fredede bygninger. Klosteret ligger bag Sct. Catharinæ Kirke midt i Ribe, og er lidt af en velbevaret hemmelighed. Klostret er bygget sammen med kirken, og klostergården med sine smukke buegange er bestemt et besøg værd.

Læs mere på ribekloster.dk

 

About The Author

Related Posts