Billede1

Foto: engelbert strauss

Work holidays er en god måde at opleve en anden kultur og måske samtidig tjene nogle penge eller udføre frivilligt arbejde. Vi giver dig her nogle gode tips til steder, du kan tage hen, og hvordan du planlægger din rejse. 

Måske har du brug for et sabbatår inden studierne. Måske har du børn, du gerne vil være sammen med i ferien på en anden måde. Eller måske trænger du bare til at holde ferie på en ny og anderledes måde, mens du lærer en ny kultur at kende. Lige meget hvad årsagen er, lover vi dig, at en work holiday giver dig nyt og anderledes med i bagagen.

Work holiday findes mange steder og kan gøres på mange måder. Danmark har for eksempel lavet aftaler med syv forskellige lande, så unge mennesker kan få opholds- og arbejdstilladelse på en nemmere måde i op til et år. Aftalen gælder begge veje, men reglerne kan være forskellig fra land til land.

Byggearbejde i Canada

Du kan for eksempel arbejde på en byggeplads i Canada, hvor du skal binde dig for mindst 6 måneder. De fleste job er enten i forårs- eller sommermånederne. Mange steder kræver de, at du er i god fysisk form og har noget erfaring med typen af arbejde. Er du for eksempel uddannet tømrer, kan du arbejde med at bygge bjælkehytter i British Columbias skove eller tæt på byerne. Du kan bruge en rejsearrangør til at hjælpe dig med at arrangere rejsen, men det koster selvfølgelig et gebyr, der hurtigt kan løbe sig op i mange tusinde kroner. Du kan også vælge at kontakte virksomheder direkte og selv søge om et arbejdsvisum gennem de danske myndigheder.

Billede2Foto: engelbert strauss

Når du skal arbejde som tømrer eller på en byggeplads, skal du naturligvis medbringe noget ordentlig arbejdstøj og ikke mindst gode sko. Dem kan du for eksempel købe hos engelbert-strauss, der laver arbejdssko, som egner sig til udendørsarbejde i vind og vejr. Arbejdsskoen Majoris mid er både vandtæt og har en høj åndbarhed, hvilket gør det behageligt for dig at arbejde i dem. Udover sko skal du også købe arbejdsbukser, en sweater, arbejdsbukser og en vindtæt jakke, da det canadiske vejr nogle steder kan være lige så ustabilt som det danske.

Wildlife- vild med dyr?

En helt anden form for work holiday er frivilligt med dyr i en lang række lande. Gennem rejsearrangøren ALOTT kan du komme til Afrika og hjælpe til på tilflugtssteder for sårede eller forældreløse dyr eller opdræt og overvågning af dyr på savannen såsom løver, næsehorn og elefanter. Du kan også rejse til Sri Lanka, hvor du kan hjælpe med at beskytte de truede havskildpadder mod rovdyr og mennesker på deres ynglesteder langs steder på landets kystlinje. Herudover bidrager du også til at formidle budskaber om naturbevarelse til de lokale børn. Når du rejser til varme steder som Afrika og visse steder i Asien på work holiday, er det naturligvis vigtigt, at du pakker udstyr til beskyttelse mod solen. Du har ikke mulighed for at trække dig tilbage i skyggen, når det passer dig, så husk solcreme, solhat og praktisk tøj, som du kan arbejde i, og som dækker udsatte steder på kroppen.

About The Author

Related Posts