Påsken står i familiehyggens, påskefrokosterne og oplevelsernes tegn. Vi har fundet 11 ting, du kan lave i påsken, og der er noget for hele familien.

Børnene kan male påskeæg i Den Gamle By.

Påskesjov i Den Gamle By – foto: Den Gamle By

Påske i Den Gamle By i Aarhus

28. marts – 6. april

Fra lørdag den 28. marts er der for alvor liv i bykvartererne i Den Gamle By. Bageren tænder op i den store ovn, isenkræmmeren pudser butiksvinduerne og præsteenken trækker i krinolinen. De mindste kan muntre sig med at male påskeæg og gå på skattejagt, klippe gækkebreve og lave bolsjer hver dag i påskeferien, og der er masser af andre aktiviteter for hele familien.

Tag et smut forbi Ribe i Påsken

Musikkens Hus i Aalborg fejrer et års fødselsdag

Musikkens Hus i Aalborg – Visit Nordjylland

Fødselsdag i Musikkens Hus i Aalborg

29. marts  fra kl. 10-16

Den 29. marts er det et år siden, Musikkens Hus for første gang slog dørene op. Det fejres med gratis kaffe og og rundstykker til de første 1.000 gæster fra klokken 10, og klokken 14 vil der være gratis kaffe og kage til de første 1000 gæster.

På udvalgte steder vil der være personale til at fortælle om Musikkens Hus. I Intimsalen vil der blive vist billeder fra første spadestik til de færdige 20.000 kvadratmeter musikmekka. Desuden vil der – som i de foregående 364 dage – være musikalske indslag, der bevæger.

www.musikkenshus.dk

Oplev Vadehavet På En Fantastisk Tur Med Østers og Sæler

Se forårets stjernebillede på Steno Museet

4. april kl. 20 og 21.30

Den 4. april står stjernerne i Løvens tegn, og Steno Museet byder store og små indenfor, så I kan opleve forårets stjernehimmel. Du kan også besøge museet og blive fascineret af videnskabens bittesmå atomer og Universets ufattelige størrelse.

www.sciencemuseerne.dk

Påskeudstillingen på Hirtshals fyr byder på billeder, skulpturer og lyrik

Hirtshals fyr – Visit Nordjylland

Påskeudstilling på Hirtshals Fyr

28. marts til 6. april, hver dag kl. 13-17

Du kan opleve tre kunstneres værker på udstillingen på Hirtshals Fyr her i påsken, og når museumsdirektør Sine Kildeberg fraVendsyssel Kunstmuseum i Hjørring, holder sin åbningstale ved ferniseringen på Fyret lørdag den 28. marts kl. 13, er hun omgivet af billed- og skulpturel kunst.  Du kan opleve grafiker Jens Bohrs værker i harmoni med digte af Knud Sørensen, maler og væver Helle Baslund forener sin kunst med Thøger Jensens nyskrevne prosatryk og billedhuggeren Lars Abrahamsen har knyttet sine skulpturer til nyskrevne digte af Eske K. Madsen.

www.hirtshals-fyr.dk

Rejse i Påsken? Find de bedste last minute flypriser lige her

Spis og bo godt på Henne Kirkeby Kro

Henne Kirkeby Kro – foto: Henne Kirkeby Kro

Ny sæson på Henne Kirkeby Kro

28. marts, 2. – 4. april

Den 28. marts åbner Henne Kirkeby Kro atter dørene til en ny sæson med masser af god mad, vin og hygge. Første åbningsdag den 28. marts er der kun aftenåbent, men fra den 2. april er der også åbent til frokost. Fredag er fish’n chips-dag i kroens brasserie, og det er bestemt værd at lægge vejen forbi, hvis du er på de kanter.

www.hennekirkebykro.dk

HC Andersen fylder 210 år

Foto: Visit Odense

H.C Andersens fødselsdag

2. april

Den verdenskendte eventyrdigter har 210 års fødselsdag, og det fejres ved at der hele dagen er fri adgang til H.C Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem og Børnekulturhuset Fyrtøjet. Traditionen tro fejres H. C. Andersens fødselsdag i digterens gamle hus, og senere på dagen medvirker H.C. Andersen Paraden. Ved arrangementet i Mindehallen er den fornemste opgave at uddele “H. C. Andersens Hjælp”, det legat digteren selv indstiftede, og som siden er blevet uddelt til en flittig skoledreng på denne dag siden 1878.

www.oplev.odense.dk

Fiskekonkurrence på Bornholm

28. marts – 3. april

Trollingtræf Bornholm er en konkurrence, hvor du fisker efter laks og havørred på Bornholm. Starten går lørdag den 28. marts 2015 kl. 06.00, og afsluttes lørdag den 3. april 2015 kl. 18.00, med præmieoverrækkelse kl. 19.00.  Der vil være opvejning hver dag mellem kl. 17.00 og 19.00, og laks over 10 kg skal indvejes personligt af storfangeren. Der vil være desuden være forfriskninger til ganen efter dagens strabadser.

www.laksetrolling.dk

Tag børnene med på skattejagt på Esrum Kloster

Foto: Esrum Kloster

Skattejagt på Esrum Kloster

2.-6. april, kl. 11-16

Den 2.-6. april, kan du gå på skattejagt efter æg på Esrum Kloster. For at finde frem til de skjulte æg, må du først løse en række opgaver. Når du har fundet frem til alle æggene på det middelalderlige kloster, kan du hjælpe munken Lucas med at udsmykke dem. At dekorere æg til påske, er nemlig en gammel tradition fra middelalderen. Dengang betalte man den sidste del af sin skat til kirken med et æg til påske. Det sidste æg, man afleverede, var tegn på, at man nu var skyldfri. Det var naturligvis noget, man ønskede at fejre. Derfor blev ægget overrakt på en festlig måde, ved at man udsmykkede det. I Esrum Klosters udstilling nede i den gamle kælder, kan du gå på opdagelse i klosterets historie. Du kan også stille sulten med lokalområdets lækkerier.

www.esrum.dk

Elsker du slotte? Her er Slotsguiden til København og Omegn

Æggejagt på Christiansborg

28. marts – 6. april kl. 10-17

På Christiansborg Slot er der en forestilling om den danske Prinsesse Dagmar, som senere blev kejserinde i Rusland. I forestillingen møder du Kejserinde Dagmars russiske livvagt, som var flygtet fra den russiske revolution. Med sig havde han nogle kufferter, men han kan ikke finde Dagmars kæreste eje: det sidste Fabergé-æg.

Se Hvad København Også Byder på

Du ser ikke blot en historisk episode som skuespil, men du sidder i de selvsamme omgivelser. Selvom nogle af de emner, historien skildrer, er dramatiske, kommer de ned i børnehøjde ved hjælp af en god portion humor. Så du kan både lære og grine, mens du føler dig draget af de historier, slottet og skuespillerne fortæller kl 11:00 og 12:00

Efter det lille skuespil i slottets sale, kan du gå på æggejagt i ruinerne under Christiansborg Slot. Historien siger nemlig, at kongedatteren Leonora Christine, der sad fanget i Københavns Slots fangetårn i næsten 22 år, elskede at dekorere smukke påskeæg, som nu ligger gemt i ruinerne. Gå på opdagelse i ruinerne kl 10:00-17:00.

www.christiansborg.dk

Tag på påskefrokost på Københavns kanaler

Goboat – foto: VisitCopenhagen

Påskefrokost på vandet i København

28. marts – 6. april

GoBoat åbner i påskeferien op for en ny sæson, hvor du kan leje hyggelige blå picnicbåde med plads til op til 8 personer. Alle kan sejle bådene så længe man er over 18 og ædru, og du bestemmer selv, hvor sejlturen går hen, hvad man vil se og hvilke afkroge af havnen du vil holde ind og spise sin picnickurv i.

GoBoat har brugt vintermånederne på at smage sig frem til den helt perfekte picnickurv, som er pakket og klar. Du skal bare huske at bestille på forhånd. Der er også et bredt udvalg af lækre drikkevarer – både kold vin, specialøl og økologiske sodavand.

Du kan også Opleve København fra Toppen

GoBoat ønsker at give bæredygtige, uforglemmelige stunder på vandet. Bådene er lydløse og batterierne oplades af solcellerne på taget af udlejningspavillonen på Islands Brygge. En sejltur i påskeferien kan være lidt kølig, så GoBoat sørger for tæpper, paraplyer og regnfrakker. Uanset vejret, så er det fantastisk at opleve følelsen af frihed på vandet – midt i København.

www.goboat.dk

Påske på NaturBornholm

29. marts – 6. april

NaturBornholm er et kæmpe oplevelsescenter med tidsmaskine, jordskælv, dinosaurer, Østersø-akvarium, levende krokodiller, og bisonudstilling. 3000 m2 spændende oplevelser indendørs inkl. butik og selvbetjenings-café.

Udendørs kan børnene køre miljøvenlige el-biler, og familien kan tage på GPS-tur.

I påsken vil der hver dag være tegneværksted for børn, en “ægspert”-konkurrence, hvor man skal gætte hvilken fugl, der har lagt hvilket æg. Man kan også prøve at holde en levende kylling, og børnene kan lave deres egen kylling af en grankogle, som de naturligvis får med hjem. Klokken 15 er der æggepetanque, hvor vi kaster med sten efter rå æg.

About The Author

Andrea Bak

Redaktør på Where2Go. Jeg har det bedst, hvis jeg har minimum to rejser plottet ind i min kalender, for findes der noget bedre end at gå rundt om et hjørne eller opad trappen i en metrostation i en ny by og vide, at det, du ser om lidt, har du aldrig set før? Det synes jeg ikke. Rejser er for mig lig med oplevelser, og jeg holder især af storby- og kulturrejser, hvor jeg kommer hjem mættet af indtryk og med trætte fødder, der trænger til ferie. Mine yndlingsrejsemål er New York, Rom og Thy. Og Dublin og Edinburgh. Og Catalonien og Berlin. Og og og ...

Related Posts