Paris er et paradis for store og små, og du får alle de bedste tips til rejsen til Paris med børn lige her.

Tekst: Turen går til

Bådtur på Canal Saint Martin

Canal Saint Martin – All Over Press

OPLEV

På slusetur i Canal Saint-Martin

Til børnenes store begejstring slår skumsprøjtet ind over bådens stævn, når slusemesteren langsomt åbner for de hydrauliske porte. Paris gemmer sig 7-8 meter ovenover, og vejen går mod de charmerende kanaler, der løber fra quai de la Rapée og ud af byen via Bassin de la Villette i nordøst. Man sejler forbi alle vante turistattraktioner og krydser også Paris’ lystbådehavn, Port de l’Arsenal. Herfra under Bastillepladsen og to km videre under boulevard Richard Lenoir, som blev anlagt oven på kanalen i 1800-tallet for at smidiggøre trafikken. Resten af turen foregår i jordniveau på Canal Saint-Martin, hvor sluseporte gør det muligt for båden at forcere den 26 meter høje stigning fra Seinen til endestationen Bassin de la Villette. Kanalen er brugt som filmkulisse i bl.a. Amélie fra Montmartre.

www.pariscanal.com

Luxemburghaven i Paris

Jardin du Luxembourg – All Over Press


Luxembourghaven

Med sin kæmpestore legeplads, skakborde og hundredvis af gratis metallænestole er Luxembourghaven et af parisernes foretrukne steder at holde siesta, familiepicnic eller bare sidde og daselæse avisen. Børnene morer sig på legepladserne, ved marionetteatret eller ved springvandet, hvor man kan leje små sejlbåde, som man kan skubbe rundt med en pind. Den ældre generation spiller petanque eller tennis på banerne i havens vestlige del. Lige bag ved Senatets museum finder man en kuriøs blanding af inkarnerede soldyrkere og skak-entusiaster, som i både regn og sol dyster med og uden ur (og væddemål!) på de mange ternede spilleborde, som er boltet fast til jorden.

www.senat.fr/visite/jardin

Eiffeltårnet set nedefra

Eiffeltårnet – All Over Press

Eiffeltårnet

Det 324 m høje Eiffeltårn drager med alskens underholdning. For et par vintre siden smækkede ledelsen en skøjtebane op på første sal, ligesom driften af alle tårnets spisesteder for nylig blev betroet den internationalt renommerede kogekunstner Alain Ducasse. Mange opgiver imidlertid opstigningen og nøjes med at nyde synet nedefra, når de konfronteres med de nogle gange flere hundrede meter lange køer af begejstrede turister, der bare må op i tårnet. Tårnet blev bygget til Verdensudstillingen i 1889 af superingeniøren Gustave Eiffel, hvis firma eksisterer den dag i dag.

www.tour-eiffel.fr

Breakfast in America - All Over Press

Breakfast in America – All Over Press

SPIS OG DRIK

Breakfast in America

Breakfast in Americas claim to fame er stedets gennemfedtede amerikanske morgen- mad fra grillen, der serveres med blåbær- pandekager og kaffe med gratis refill i rigtige mugs. En af de bikse i Paris, der oprindeligt gjorde pariserne hooked på le brunch. Som på en rigtig amerikansk diner kan man få morgenmad hele dagen. Ingen bordbestilling.

www.breakfast-in-america.com

Klassis crepe der laves i en bod på gaden i Paris

Pandekagemand – All Over Press

La Crêperie

I den helt anden ende af prisskalaen ligger den lille navnløse pandekagebod ved nedgangen til metrostationen Saint-Germain-des-Prés’ nordlige side. Det er uden tvivl kvarterets bedste crêpes med banan og nutella. Køen bør ikke få én til at miste modet, da det tager under et minut at tilberede lækkerierne.

Google

Mexi & Co

En hurtig frokost mellem de farvede albums I tegneserieforretningerne på rue Dante? Mexi&Co er som at være på besøg hos en familie i Tijuana. Så billigt, at man heller ikke undrer sig over at blive bedt om selv at hente sin Corona i køleskabet. Bordene vipper, og de smalle stole knirker, men mere lokalt bli- ver det næppe. Fajitas, nachos og tortillas, til mavesækken sprækker.

Yelp.dk

Bread & Roses

Formidabel, lille bagercafé og frokostrestaurant bag Luxembourghaven med enkelte siddepladser på den lille terrasse udenfor. Og tænk, så er både brød, konditorkager, grønsagstærter, desserter og marmelader noget for Frankrig så sjældent som økologiske!

www.breadandroses.fr

Den svenske café i Paris

Foto: Café Suédois

Café Suédois

Svenskerne havde fat i den lange ende, da de lagde deres Kulturinstitut i det mondæne, men hyggelige 1600-talspalæ Hôtel de Marie i hjertet af Marais. Her ligger en hyggelig café, hvor man kan købe sandwich på friskbagt brød, svenske kager og limonade, som kan nydes ved bordene i den brolagte gård. Ligesom man kan slikke sol på bænkene i instituttets ’hemmelige’ baghave. Ganske gratis.

www.paris.si.se

Georges Pompidou Centre, Paris

Pompidou-centret – All Over Press

Restaurant Georges

Centre Pompidou er et af de vigtigste moderne kunstmuseer i Europa, men det er ikke alt. For på toppen af det hele, på 6. etage, ligger restaurant Georges. Et fantastisk sted til et glas champagne (une coupe) uden for spisetid – med udsigt over hele byen. Eller til en soft drink til de yngste familiemedlemmer. Man behøver ikke at løse billet til museet for at komme ind.

www.centrepompidou.fr

Markedet på Place d'Aligre

Marché Beauvau – All Over Press

SHOP

Marché Beauvau

Det overdækkede Marché Beauvau i det 12. arrondissement er som et kulinarisk landkort over Frankrig og dets oversøiske besiddelser. Her langer barmfagre kvinder med dreadlocks lækkerier fra Fransk Guyana som stegte chilibananer, kokossauce og guavapesto over disken til dumpe caribiske rytmer, mens andre stande sælger regionale specialiteter lige fra Antillerne til Pyrenæerne. Man kan få alt: fra paneret lammeskank, heste-, æsel- og vildsvinepølser til skimlede gedeoste, syltede kastanjer, courgettechutney og olivenolieopfyldning, hvis man selv medbringer dunk eller flaske.

www.equipement.paris.fr

Rue Dante

Udstillingsvinduerne i de store tegneseriebutikker i og omkring Rue Dante prydes af de såkaldte figurines, håndmalede gipsfigurer af kendte og mindre kendte tegneseriehelte, som fx Tintin, der har gemt sig i en Mingvase, eller kaptajn Haddock, der dingler af sted, mens han tyller en flaske whisky. Indenfor i forretningerne står snesevis af især unge mænd og gymnasieknægte fordybet i albums med allehånde illustrerede helte fra Vakse Viggo, Batman og Asterix til Lucky Luke, Knold & Tot og Blake & Mortimer. Vi er i rue Dante, knudepunkt for alt, der berører den niende kunstart, som franskmændene så fornemt kalder tegneserier (les bandes déssinées eller bare BD). I den lille gade, der gemmer sig mellem Notre-Dame-katedralen og den østlige del af boulevard Saint-Germain, finder man den tæt- teste koncentration af tegneserieforretninger noget sted i Paris.

www.pulpscomics.blogspot.dk

BHV

BHV står for Bazar de l’Hôtel de Ville, eller kort og godt Rådhusets basar. Men selv om BHV er noget nær en institution i den kollektive parisiske bevidsthed, har meget ændret sig, siden der lå tømmerhandel i kælderen. Man kan skam stadig få det meste i kælderetagen, der er en ønskedrøm for gør det selv-folket, les bricoleurs, men her er også mulighed for at købe bl.a. malerstaffelier, parfume og kashmirsengetæpper og børnelegetøj.

www.bhv.fr

Mere Paris

Få endnu flere gode tips til byernes by lige her.

 

About The Author

Andrea Bak

Redaktør på Where2Go. Jeg har det bedst, hvis jeg har minimum to rejser plottet ind i min kalender, for findes der noget bedre end at gå rundt om et hjørne eller opad trappen i en metrostation i en ny by og vide, at det, du ser om lidt, har du aldrig set før? Det synes jeg ikke. Rejser er for mig lig med oplevelser, og jeg holder især af storby- og kulturrejser, hvor jeg kommer hjem mættet af indtryk og med trætte fødder, der trænger til ferie. Mine yndlingsrejsemål er New York, Rom og Thy. Og Dublin og Edinburgh. Og Catalonien og Berlin. Og og og ...

Related Posts