Start din rejse til Sønderjylland her

Derfor skal turen gå til Syd- og  Sønderjylland

Meget danmarkshistorie er blevet til her i det sønderjyske – her faldt de tapre soldater ved Dybbøl Banke og Danmark blev sat på plads i 1864 af tyskerne.

Omkring de faldende mænd strakte sig en overdådig natur, der dengang stod i hjerteskærende kontrast til tragedien, der udspillede sig i den. Her forenes liv og død.

Slaget lever i dag videre i genfortællingen, men naturen står stadig smuk og rank med sine bakker, flade sletter og det smukke vadehav, som alt sammen former området omkring Sønderjylland så unikt.

 

 

Forgangne tider har stadig sit tag i Sønderjylland og som turist i området, kan du opleve de svundne tider på centrale historiske steder. Men meget historiefortælling går også igen i den madkultur, som findes i området.

Sønderjysk Kaffebord

Ægte Sønderjysk kagebord – Betina Hastoft

Du kan spise dig mæt ved det klassiske kaffebord med de mange kager, en tradition som tog rigtigt fat efter krigen i 1864. Eller du kan nyde gourmetmad, der tager udgangspunkt i området på en af de mange kvalitetsstemplede restaurationer, som Sønderjylland også byder på.

Sønderjylland er en af de bedst besøgte egne i Danmark, og her vil du året rundt kunne opleve at dansk hygge og kultur forenes med enestående nattur i en fin kombination, der egner sig til både børn og voksne. Både hvis I skal på en kort weekendtur eller en længere ferie i Danmark.

Fanø:

Hver ø i vadehavet har sin egen historie og personlighed. På WHERE2GO er vi vilde med Fanø, og her finder du en guide til Fanø.

 

”Turen går til” anbefaler

Hvor skal du spise, sove og hvad skal du opleve i Sønderjylland?

”Turen går til” har samlet en række gode tips og råd til dig, der skal på tur til Sønderjylland.

Gode rejsetidspunkter

Hvilken årstid er den bedste at besøge Sønderjylland i – bliv klogere her.
Der bliver holdt ferie hele året i Syd- og Sønderjylland, der er det ældste, største og mest turistmindede område i Danmark.

Badeferie i Vejers og sælsafari ved Fanø i sommertiden, svampejagt på Fanø og Rømø og “sort sol” i Tøndermarsken forår og efterår, og litervis af glögg i julebyer som Ribe, Tønder, Husum, Flensburg, Sønderborg og Haderslev.

Oplev Fanø på Hesteryg – En Ferie for Hele Familien

Forårs- sommer- og efterårsmånederne er sammen med børnenes vinterferier mest efterspurgt af familier med børn, og i disse perioder har museer og oplevelsescentre en bred vifte af aktiviteter.

I hærvejsområdet nord for Kongeåen er der specielt i sommertiden en højt specialiseret børneturisme.

Bliv klogere på syd- og Sønderjylland

Få de vigtigste fakta om området lige her.

Syd- & Sønderjylland udgør den jyske del af Region Syddanmark (som desuden består af Fyn og de fynske øer)

Areal: ca. 8700 km2

Indbyggertal: 720.000

Største by: Esbjerg med 71.000 indb. i selve byen og ca. 114.000 i kommunen

Region Syddanmark har et tæt samarbejde med den europæiske Region Sønderjylland-Schleswig, som består af kommunerne Aabenraa, Sønderborg, Tønder og Haderslev samt Flensborg by, Kreis Schleswig-Flensburg og Kreis Nordfriesland.

Opleve ribe by med åen der giver charme

Ferie for hele familien – Kim Wyon/VisitDenmark

På rejse med børnene

Skal du på tur til Sønderjylland med dine børn, så find inspiration her til, hvilke ting I bør opleve undervejs. I kan være viking for en dag, bliv klogere på Naturens kræfter, bæredygtighed, og energiforbrug i Danfoss Universe, eller I kan komme tæt på løver, vandbøfler og 85 andre dyrearter i Givskud Zoo.

Der er mange fantastiske oplevelser for børn i Syd- og Sønderjylland.

RIBE VIKINGECENTER

Falkonersport med høg og jagtfalk, sværd- og skjoldkamp, bueskydning, rideshow og gudeoffring er nogle af de mange aktiviteter, som dagligt afvikles i det store center.

Vikingesvende og skjoldmøer laver mad, tøj og smykker ved hjælp af gamle redskaber og metoder. Og midt i området ligger et stort vikingemarked anno år 720 med håndværk og handel i opstillede telte. Legepladsen har en fantasifuld scenografi, hvor børn kan lege inde i den nordiske mytologi med gudernes Valhal, himmelhvælvets Bifrost og jætternes skumle Udgård.

Her finder du det: Lustrupholm, Lustrupholmvej 4, 6760 Ribe, www.ribevikingecenter.dk

Oplev en dag som Viking i Ribe Vikingecenter

Slip fantasien løs – Ribe Vikingecenter/Visit Denmark

UNIVERSE

Den store oplevelsespark, som i 2013 skiftede navn fra Danfoss Universe til Universe, byder på talrige sansepirrende oplevelser og sjove eksperimenter at kaste sig ud i: Naturens kræfter, bæredygtighed, energiforbrug, CO2-udledning, hydraulik og vandkraft, kreative computerspil og lege samt eksperimenter med vore syv intelligenser er blot nogle af de utallige udfordringer i de mange afdelinger.

Parken kan overskues på et flot virtuel kort på “Universets” hjemmeside.

Her finder du det: Mads Patent Vej 1, 6430 Nordborg, www.universe.dk

Danfoss universet oplevelsespark byder på talrige sansepirrende

Danfoss Universe – Alamy/ All Over Press

GIVSKUD ZOO

Her kan løverne lege tagfat og vandbøflerne tage sig et bad. Dyrene – fra Asien, Afrika og Syd- og Nordamerika – lever i omgivelser, som giver plads til udfoldelse.

En tredjedel af parkens 85 dyrearter hører til de truede arter, og Givskud Zoo er med til at støtte naturprojekter i truede områder. Man lægger samtidig vægt på at fremme bæredygtighed og trivsel i parken for både mennesker og dyr.

Det moderne zoo kan besøges til fods, med guidet safaribus og safaritog. Husdyrene kan fodres, og her er legeplads, madpakke- og grillsteder, safarishop og spisesteder. Man kan overnatte på parkens Danhostel.

Her finder du det: Løveparkvej 3, Givskud, 7323 Give, www.givskudzoo.dk

Oplev Givskud Zoo

Her skal du shoppe i Sønderjylland

Gourmetbutik med delikatesser og lækre lokale råvarer, ravsmykker i alle former og farver på et lokalt værksted eller unika på Als.

Se et håndplukket udvalg af de bedste steder at shoppe i Syd- og Sønderjylland.

HR. SKOV

Dansk honning, syltetøj, kød fra lam, svin, okse og vildt, friskfanget fisk, oste og eget ølmærke med tre originale bryg samt fru Dahls hjemmebryggede snapse hygger sig på hylderne sammen med italienske og franske specialiteter.

Her kan du snuse og prøvesmage, købe lækkerierne med hjem eller få dem serveret som frokost ude eller inde sammen med den flaske vin eller øl, du vælger fra de velforsynede hylder. Kokken Claus Skov fra har fra barnsben elsket at kræse om gæsterne og har sammen med fru Dahl skabt et helt originalt koncept med gourmetbutik, café og vinbar.

Stedet har desuden fire værelser med bed & breakfast.

Her finder du det: Blåvandvej 37, 6857 Blåvand, www.hrskov.dk

RAVSLIBEREN

Den hyggelige butik og værkstedet har ravsmykker i alle former og farver. Palle Bønnelykke har arbejdet 40 år med det magiske materiale, som han selv finder på stranden.

Nye smykker kreeres på bestilling, og værkstedet reparerer gamle smykker. Tilbud om gratis guidede ture med fortællingen om det forunderlige rav og efterfølgende ravjagt på stranden.

Her finder du det: Blåvandvej 32, 6857 Blåvand, t 75 27 90 29. å Dgl. 10.02-17.32

DANSK GLASKUNST

Få enestående souvenirer med hjem i form af dansk glaskunst fra firmaet af samme navn. Her, i et kombineret Glaspusteri og butik kan man erhverve sig smukke unika-produkter. Værkstedet drives af ægteparret John og Ulrika Poulsen, der begge har arbejdet med kunst og glas i mere end 30 år.

Her finder du det: Sdr. landevej 219, 6470 Sydals, www.dansk-glaskunst.dk

Her skal du bo i Sønderjylland

Nyd ferielivet ved Vadehavet på et gammelt, smukt istandsat badehotel, eller tjek ind i en luksusvilla fra 1800-tallet eller prøv primitiv overnatning i naturen.

Der er overnatningsmuligheder for alle budgetter og temperamenter i Syd- og Sønderjylland.

HJERTING BADEHOTEL

Tiden får lov at stå stille på terrassen ved det hvide Hjerting Badehotel. Og udsigten til Skallingen og Ho Bugt er smuk, uanset vejret.

Det nyrestaurerede hotel er enkelt og lyst indrettet. I såvel værelser som fællesarealer spiller materialerne diskret spiller sammen med det maritime miljø. De fleste værelser har havudsigt. I den familievenlige restaurant Ship-Inn med lokale retter og dagligdags menuer er der maleriudstilling med lokale kunstnere og udsigt til Vadehavet.

I gourmetrestauranten Strandpavillionen kan du vælge imellem tre forskellige menuer. Særlig interessant er køkkenets delikate videreudvikling af retter fra hotellets spisekort fra forgangne tider, fx rejecocktail og rødgrød.

Her finder du det: Strandpromenaden 1, 6710 Esbjerg V, www.hjertingbadehotel.dk

VILLA QUISISANA

Suset fra vindens leg i marehalmen, panoramisk udsyn over den brede, sølvhvide sandstrand og havets brænding. I den yderste klit ud mod strand og Vesterhav ligger den gamle, smukt restaurerede luksusvilla med gedigen boligkultur og moderne komfort.

“Her bliver man sund!” fortæller det klassiske, italienske navn fra sundhedsturismens start i 1800-tallet: Qui si sana.

Villaen er bygget i 1897 og har oprindeligt tilhørt en velhavende familie fra Berlin. Villaens indre ruminddeling er intakt og skaber en både stilfuld og afslappet atmosfære med original kunst på væggene og højt til loftet – på alle måder.

De tre helt individuelt indrettede ferielejligheder er skabt gennem en menneskealders ihærdig omhu af ejeren, arkitekt Viggo Holten, som siden 1982 har forvandlet en tilsyneladende ruin til et unikt feriested.

Her finder du det: Strandvejen 62, Fanø Bad, 6720 Fanø, www.feriefanoe.dk

Æ BACH HUS I BARSMARK

“Velkommen”, står der på skiltet uden for det lille, nyrestaurerede hus, og gæstfriheden er stor.

Der er altid åbent i æ Bach hus (bagehuset) i Barsmark, der fungerer som madpakkehus og primitiv overnatning. Indenfor i den hyggelig stue er der borde, siddepladser, kaffemaskine, hyggekrog til ungerne og moderne bad og toilet. En gammel, stejl trappe fører op til en sovehems med madrasser. I den indhegnede have er der grill, borde og bænke.

Her finder du det: Bossensgård, Barsmark Bygade 145, 6200 Aabenraa, www.bossensgaard.dk

Her skal du spise i Sønderjylland

Få store madoplevelser på stjernekokkens kro de luxe, spis på havnekanten til lyden af Ribe å eller gå til bords i nyrestaureret herskabsvilla med smuk udsigt til Flensborg Fjord.

HENNE KIRKEBY KRO

Bag den gamle bondegårds stråtag og rødstensmure er velkomstlounge og spisestuer holdt i markant nutidig stil med møbler og tekstiler i kvalitetsdesign.

Her finder du et af Danmarks allerbedste spisesteder med en raffineret videreudvikling af ideen om nærhed, enkelhed og respekt for naturens gaver ligger ved landevejen til Henne Strand. Kroen har et par luksuriøse suiter og planlægger en hotelafdeling. Der er adgang til den utraditionelle have med grøntsager, urter og blomster til brug i køkkenet.

Her finder du det: Strandvejen 234, 6854 Henne, www.hennekirkebykro.dk

KOLVIG RESTAURANT & CAFÉ

Der hersker en nøgtern, sydlandsk stemning i cafélokalet, hvor gæsten forkæles med fantasifuld gourmetkunst. Maden kan også nydes udendørs på havnekanten til den susende lyd fra stemmeværket, som fosser ud i Ribe Å.

Med udsigt over mod Skibbroens havnefront serveres bl.a. vadehavstapas, fanøskinke, lammekølle og oksemørbrad fra Marsken og den sønderjyske dessert “gode råd”. Det nye vadehavskøkken forener raffineret kokkekunst med kvalitetsprodukter fra hav og marskland og inspiration fra en lang, lokal tradition for sydvestjyske egnsretter.

Her finder du det: Mellemdammen 13, 6760 Ribe, www.kolvig.dk

RESTAURANT BIND

Hver af menuens retter byder på overraskende synsindtryk, dufte og smagsnuancer, og hvis du overlader valget af vin til den kyndige vintjener, bliver måltidet uforglemmeligt.

Mesterkokken Christian Bind og hans unge team har skabt et af landets bedste køkkener. Han er vokset op i det madglade grænseland Alsace og oplært i nogle af Frankrigs bedste restauranter. Han har været kok på Falsled Kro og fik michelinstjerner som chef på Fakkelgården. Fra bordene er der i den nyrestaurerede herskabsvilla smuk udsigt til Flensborg Fjord med Store Okseø.

Her finder du det: Fjordvejen 120, Sønderhav, 6340 Kruså. www.restaurantbind.dk

Dette skal du opleve i Sønderjylland

Kom ind under Danmarkshistorien og 1864 ved Dybbøl Banke, fortsæt i samme ånd på Genforenings- og grænsemuseet i smukke Christiansfeld og bliv klog på Vadehavet, der er på Unescos liste over verdensnaturarv.

DYBBØL BANKE

Guiden henviser tørt til bogen Slagtebænk Dybbøl, som fortæller om de danske “Jens’ers” mod og lidelser – og om snæversyn og indbildskhed hos magthaverne, som medvirkede til det katastrofale nederlag.

Alle de gamle fæstningsværker er tyske, bygget efter 1864 oven på de sønderskudte danske stillinger. De breder sig over et område på 200 ha mellem fredede græsarealer og dyrkede agre med levende hegn. Et vidtstrakt system af stier fører til gamle skanser, forbi gravsteder og mindesmærker. I stærk kontrast står det smukt bølgende landskab med en panoramisk udsigt til Broagerland, Vemming Bugt og Flensborg Fjord. Dybbøl Banke er også for tyskerne et skattet mindesmærke, og i 1872 blev der i skanse IV rejst et sejrsmonument, “Düppel-Denkmal”. Ukendte gerningsmænd sprængte det i luften 12. maj 1945.

Her finder du det: Dybbøl Banke 16, 6400 Sønderborg, www.museum-sonderjylland.dk

Oplev scenen for slaget ved Dybøl Mølle - Sønderborg krig 1864

Dybbøls Banke – Se og Hør – SH Redaktion

HISTORIECENTER DYBBØL BANKE

Kommandoråb blander sig med granaters hvislen fulgt af voldsomme eksplosioner, mens der glimtvis kommer billeder af sønderskudte løbegrave og ventende soldater med opplantede bajonetter.

I fuld størrelse viser centret en nøjagtig rekonstruktion af en dansk skanse med kanoner, blokhuse, krudtmagasiner og kogeskur. Oplevelserne starter og slutter i to biografer med film på hhv. 16 og 21 minutter, så man kan se begivenhederne både i fugleperspektiv med taktiske detaljer og som helt personlige rædselsoplevelser hos danske, tyske og østrigske soldater.

I sommerperioden arrangeres events, hvor gæsterne kan opleve skansen i aktion, og der er tilbud om gruppe- og skolebesøg. Hvert år den 18. april mødes uniformbærende medlemmer af Slesvigske Sortkrudtskytter i al venskabelighed med medlemmer af tilsvarende tyske foreninger, som bærer prøjsiske uniformer anno 1864.

Her finder du det: Dybbøl Banke 16, 6400 Sønderborg, www.1864.dk

Oplev Historiecenter Dybbøl Banke

Få hele historien om 1864 – Gorm Casper/Visit Denmark

DYBBØL MØLLE

Nationalsymbolet er ikke blot nedbrændt og sønderskudt adskillige gange, men også brugt som ammunition i den kulturelle værdikamp gennem årene. I en protestsang fra 1971 synger John Mogensen: “Dybbøl Mølle maler helt a’ helved’ til”. Det fik politikeren Erhard Jakobsen op af stolen og ind i popbranchen med en modsang, der prøvede at overrumple fjenden med poetiske strofer som “Dybbøl Mølle maler stadig og maler rigtig nok”.

Den imponerende hvide mølle på bakketoppen kan ses på lang afstand. Den høje flagstang bærer et stort, statsligt splitflag. Møllen blev opført i 1744. Siden 1995 har den fungeret som museum, hvor der vises udstillinger om Dybbøl Mølles historie, Dybbøl som dansk og tysk nationalt erindringssted, de mange krigergrave og mindesmærker i Sønderjylland – og om møllens normale funktion: at male mel.

Her finder du den: Dybbøl Banke 7, 6400 Sønderborg, www.museum-sonderjylland.dk

Oplev det sydlige danmark

Dybbøl Mølle – Alamy/ All Over Press

GENFORENINGS- OG GRÆNSEMUSEET

De små kanoner ved indgangen blev brugt under den første danske sprogfest på Skamlingsbanken, hvor de afskød bragende salutter med løst krudt. Museet viser historien om helstatens opløsning, nederlaget i 1864, folkeafstemningen og genforeningen i 1920. Perspektivet skifter mellem det nationale og enkeltpersoners særlige oplevelser. Museet er vært for en række kulturelle arrangementer og inviterer skoleklasser til rundvisning med temaet “Fredelig grænsedragning og sameksistens mellem folkeslag”.

Her finder du det: Koldingvej 52, Frederikshøj, 6070 Christiansfeld, www.genforeningsmuseet.dk

VADEHAVSCENTRET

Tidevandsrytme, samspillet mellem hav og måne, springflod og nipflod, de næringsrige vader, trækfuglenes fantastiske rejser og menneskets overlevelse i den rige og farefulde natur.

Udstillingen fortæller om vilkårene for livet i Nationalpark Vadehavet, om den biologiske fødekæde, kystsikring og dannelsen af øerne. Udstillingen afsluttes med et multimedieshow (30 min.) om stormfloder. På 1. sal er der en mesterlig billedmontage, som viser vadehavets øer, vader, marsk og geestrand set fra luften. Et godt sted at blive klog på Vadehavet, der er på Unescos liste over verdensnaturarv.

Obs: Vadehavscentret er lukket under ombygning indtil den 1. september 2016, hvor centret kan åbne dørene for en stor trækfugleudstilling.

Her finder du det: Okholmvej 5, Vester Vedsted, www.vadehavscentret.dk

Naturen du skal opleve i Sønderjylland

Tag vandreskoene på og gå i sporene fra krigen i 1864, tag på fascinerende vadehavssafari ved Mandø og oplev det unikke natur- og vildtreservat Skallingen. Syd- og Sønderjylland byder på store, mindeværdige naturoplevelser.

NYDAMSTIEN

Oplev de lyse, gamle bøgeskove med spor fra krigen i 1864, havluft og flot udsigt til sejlskibene på det snævre Als Sund. Ved stiens sydligste punkt ejede den bondevenlige Reventlow-familie det elegante slot i barokstil, Sandbjerg Gods. Samtidig går der endnu skrækhistorier om slottets oprindelige ejer, den brutale bondeplager Hertug Hans den Yngre (1545-1622).

I Nydam Mose fandt man i 1863 den store, egetræsbyggede Nydambåd fra ca. år 320 e. Kr. med plads til 45 roere. Efter nederlaget i 1864 blev fundet udleveret til prøjserne, og nu kan jernalderbåden ses på Gottorp Slot.

7 km let vandrerute, stien følger et trekantet forløb med p-pladser ved Nydam Mose og Sottrup Skov. National Cyklerute 5 krydser området.

VADEHAVSSAFARI VED MANDØ

Den kraftige traktor kobles til dobbeltdækkervognen foran Bakkegården i Vester Vedsted. På nederste dæk kan du sidde i ly for vind og regn, på øverste dæk er der træbænke og frit udsyn til landskabet.

Guiden Jeff Brig Hansens familie stammer fra Mandø, og han er en livlig og kyndig fortæller, der kender til alle huse og folk på øen. På turen beretter han også om fugle, planter og dyr.

Oplev også selve Mandø, hvis vejret tillader det. Ved lavvande kan du køre i bil til øen. Ellers ikke. De vanskelige adgangsforhold har sparet Mandø for at blive overrendt af masseturisme, og livet leves stille og roligt af de små 40 indbyggere og de fåtallige sommergæster. Øen er hele vejen rundt omgivet af havdiger, som giver fine muligheder for vandre- og cykelture. Mandø Mølle er nyrestaureret ligesom de fleste af husene og gårdene i den lille Mandø By, der har egen brugsforening, Mandø Kro, Mandøcenter med cafeteria – og masser af får.

Vadehavssafari med Mandø Traktorbus (40 min.), 11 km mellem Vester Vedsted og Mandø, www.vadehavssafari.dk

Oplev Vadehavet fra MAndøbussen

Vadehavssafari med traktorbussen – Alamy/ All Over Press

SKALLINGEN

Den vidtstrakte, næsten øde sandstrand giver masser af plads til havbad og ravjagt. De høje, hvide klitter beskytter det to kilometer smalle bælte af halvøens grå klitter og marskland, gennemskåret af utallige tidevandsrender ud mod Ho Bugt.

Halvøen Skallingen strækker sig fra den gamle kystlinje ved Blåvand og Ho ca. 10 km mod sydøst i en bredde på 2 km. Om sommeren afgræsser kreaturer området, så det bevarer sin biologiske diversitet. I midten af klitrækken ligger et af Skov- og Naturstyrelsens madpakkehuse, hvor man kan nyde sin medbragte madpakke.

Det unge landskab med Skallingen, Hobo Dyb, Langli og Langli Sand er et natur- og vildtreservat, hvor der foregår geografiske og biologiske studier. Langli er ubeboet og huser mere end halvdelen af Vadehavets ynglende havfugle. De høje sandbanker på Langli Sand er mange spættede sælers foretrukne hvileplads. Syd for Ho er der fra 16. juli til 15. sep. adgang for publikum til Langli, men kun til fods ad Ebbevejen.

Fra Ho Kro til Madpakkehuset er der 14 km t/r (4 t.), ruten er middelsvær. Fra Madpakkehuset til sydspidsen af Skallingen er der 6 km t/r (2 t.), ruten er let. Frem og tilbage til Langli ad Ebbevejen er der 6 km t/r (3 ½ t.), ruten er middelsvær og bør kun tilbagelægges med guide.

 

Ferietur til Skallingen

Nyd den medbragte madpakke i skønne omgivelser på Skallingen – Alamy/ All Over Press

Dette skal du vide om Nationalpark Vadehavet

Danmarks største nationalpark, Nationalpark Vadehavet, strækker sig med hav, strande, klitter, marsk og heder fra Varde Ådal til Margre-thekog i Tøndermarsken.

Månen tiltrækker havet, så der hver 6¼ time døgnet rundt opstår tidevand, hvilket gør det muligt at gå langt ud på havbunden ved ebbetid. Ved nymåne og fuldmåne, når solens og månens kræfter forstærker hinanden, opstår der springflod – en særlig kraftfuld tidevandsbevægelse hvor højvandet kommer ind med ekspresfart.

Det algefyldte sand i vadehavet er en af verdens mest frugtbare biotoper. På hver eneste kvadratmeter fortærer myriader af rejer, orme, snegle, muslinger og østers det tætte lag af alger, som tidevandet og åerne konstant tilfører. Hermed er området et af verdens vigtigste spisekamre for fisk, sæler og de 12 millioner trækfugle, som hvert år besøger området.

Vadehavet opfylder til fulde kravene til en dansk nationalpark, som “skal indeholde noget af den mest unikke og særprægede danske natur”. – www.vadehav.dk

 

Familietur til vadehavet

Nyd naturen på cykel – Panorama/ All Over Press

ET UDKAST AF EVENTS FRA SØNDERBORG KOMMUNE

Boligmarkedet i Danmark 

Hvorfor løber vi i Sønderborg

Sønderborgs går til New York sammen med Michael Kaa Andersen

About The Author

Jeg har nydt at rejse i rigtig mange lande, og min liste af favorit lande er næsten ligeså lang. Jeg elsker at besøge fantastisk natur, kultur og møde dejligste mennesker på mine rejser. Min kærlighed til verdens have er næsten lige så stor om min kærlighed til at rejse, derfor er mange rejsemål bestemt ud fra lækre strande, flotte koraler og den bedste dykning. Mit yndlingsrejsemål er Indonesien. Jeg elsker at rejse rundt i dette kæmpe land og opleve naturen og befolkningen som altid er meget venlige og gæstfrie. De ser ofte en stor ære i, at vise deres land frem og give deres gæster en god oplevelse med hjem.

Related Posts