Vancouver

Vancouver er verdens mest miljøvenlige og bæredygtige by. Byen satte sig for mange år siden et mål om at de ville være verdens grønneste by i 2020, men det mål har de altså nået seks år før tid. Canadierne har sat alt ind på at bygge CO2-neutrale bygninger og reformere byens transportsystem til at omfatte en meget lang cykelsti og på den måde inspirere folk til at tage cyklen. Desuden er vancouvianerne blevet supergode til at genanvende deres affald og myndighederne bedre til at håndtere spildevand og CO2-udledningen.

Vancouver

Udsigt ind over Vancouver – SIME / All Over Press

Her kan du bo dejligt og grønt Vancouver:

Wickaninnish Inn

Et storslået luksushotel midt i en fyrreskov og med udsigt over havet og den fantastiske natur, og med værelser udstyret med kæmpe badekar og pejs. Hotellet blev bygget for 15 år siden med stor omtanke for miljøet og familien, der ejer det, tilstræber hele tiden at gøre stedet mere miljøvenligt uden at gå kompromis med gæsternes komfort.

Find det her:

wickinn.com

Wickaninnish Inn

Wickaninnish Inn – Alamy / All Over Press

Cape Town

På trods af at Cape Town er en af de mest tætbefolkede byer i verden, er den altså også en af de grønneste. Det skyldes skrappe regler omkring energiforbrug, trafik og infrastruktur samt energiudledning både fra private hjem og kontorbygninger.

Cape Town

Cape Town – Ardea / All Over Press

Her kan du bo dejligt og grønt i Cape Town:

Sanbona Wildlife Reserve

Femstjernede luksushytter tre timer fra Cape Town midt i safari-landet, hvor du kan se elefanter, zebraer, løver og alle de andre smukke dyr, du normalt kun ser på tv eller i Zoo. Reservatet er primært etableret for at passe på bestanden af vilde dyr, men de gør også ekstremt meget for at belaste miljøet mindst muligt. For eksempel renses alt spildevand på stedet og der bruges primært regnvand som vandkilde.

Find det her:

sanbona.com

White Lion Lodge, Sanbona wildlife reserve / Ardea / All Over Press

White Lion Lodge, Sanbona wildlife reserve – Ardea / All Over Press

Adelaide

Adelaide er en af de smukkeste byer i Australien og ret langt fremme på den grønne bølge. Byen er fuld af grønne parker og bæredygtige hoteller, der er over 500 gratis bycykler, og det er også i Adelaide man finder verdens første solcelledrevne bybus, Tindo. Over 85 procent af indbyggernes affald genanvendes og flere af byens museer og parlamentet opvarmes får deres elektricitet via solenergi.

Adelaide

Adelaide City – Alamy / All Over Press

Her kan du bo dejligt og grønt:

Southern Ocean Lodge

Kangaroo Island kaldes for Australiens Galapagos, og her finder du ikke alene vild og smuk natur, men også et rigt dyreliv, og hotellet her ligger midt i det hele. Hotellet er bygget af økologiske og genanvendte materialer og solenergi sørger for varme og el, mens regnvand opsamles og bruges på hotellet. Køkkenet bruger fortrinsvis lokale råvarer og deltager aktivt i at opbygge den lokale fødevareindustri, så man kan få som meget som muligt af den mad, der skal serveres fra lokale landmænd og producenter.

Find det her:

southernoceanlodge.com

Southern Ocean Lodge

southernoceanlodge.com

Portland, Oregon

Portland er USAs grønneste by, og dermed grønnere end San Francisco og New York, der ellers også kæmper hårdt om førstepladsen. Byen er også en af de reneste i USA, men det grønne stempel får byen for sin gode måde at passe på naturen. Indbyggerne tager aktivt del i kampen for miljøet, blandt andet ved at spise flere lokale råvarer, arrangere carpools og forbyde salg af plasticposer i supermarkeder og butikker. Målet for genanvendelse af affald i USA er på 13 procent, men i Portland genanvendes 33 procent.

Portland, Oregon

Portland, Oregon – SIME / All Over Press

Her kan du bo dejligt og grønt i Portland, Oregon:

DoubleTree by Hilton

Portlands første bæredygtige hotel har skåret ned på el- og vandforbruget, komposterer 15 tons affald om måneden og køber al mad til restauranten hos lokale landmænd og producenter. Der er genbrugscontainere over hele hotellet og man opfordrer aktivt gæsterne til at spare på vand og strøm, ligesom de små hotelshampooer er blevet erstatte med stationære, genopfyldelige flasker på væggen i brusenichen.

Find det her:

doubletreeportland.com

Doubletree Portland

doubletreeportland.com

Oslo

Selvom Oslo er Norges mest folkerige by, er den også den mest grønne, og en af verdens reneste. I 2012 blev al opvarmning med fossile brændstoffer afskaffet til fordel for vedvarende energikilder, og alle bybusser kører på biobrændstof. Oslo er en af de hovedstæder i Europa, der har den laveste CO2-udledning, og 94 procent af al husholdningsaffald bliver genanvendt.

Oslo

Oslo – Alamy / All Over Press

Her kan du bo dejligt og grønt i Portland, Oregon:

The Thief

Ægteparret Stordalen, der ejer hotellet er begge glødende miljøforkæmpere og det afspejler sig tydeligt i deres hotel. Hvert værelse er sin egen lille energizone, så man på den måde optimerer energiforbruget til den enkelte gæst, ligesom affald, vandforbrug, el og varme styres med den nyeste og mest energibesparende måde. Restaurantet fokuserer på mad tilberedt af lokale råvarer i takt med sæsonen.

Find det her:

thethief.com

www.thief360.com

www.thief360.com

Freiburg

Den tyske by Freiburg blev hårdt medtaget under anden verdenskrig, og da den skulle genopbygges blev det gjort ud fra miljømæssige og bæredygtige principper. I 1980 blev byen gjort fuldkommen bilfri, og det giver byen et næsten middelalderligt touch, som tiltrækker mange turister. Byen er omkranset af bjerge og kendt for sin smukke arkitektur. Udover at være en af verdens grønneste byer, er Freiburg også en af de mest rene byer i verden.

Freiburg

Freiburg – SIME / All Over Press

Her kan du bo dejligt og grønt:

Hotel Victoria

Firestjernet hotel, der ejes af tredje generation i den samme familie og prisbelønnet for deres mange miljøtiltag. Hotellet er indehaver af alle de miljøcertificeringer, man overhovedet kan få i Tyskland – og det siger ikke så lidt. Det er et klassisk hotel af ældre dato, men med høj grad af komfort midt i byen.

Find det her:

hotel-victoria.de

Hotel Victoria

Hotel-victoria.de

Zermatt

Al færdsel i den hyggelige, schweiziske bjergby, foregår til fods, på cykel eller i hestevogn, og ambulancerne er eldrevne. Byen ligger for foden af Matterhorn og er kendt af mange skiløbere, bjergklatrere og vandrere som et sandt mekka.

Zermatt

Zermatt – REX / All Over Press

Her kan du bo dejligt og grønt:

3100 Kulmhotel Gornergrat

Navnet hentyder til at hotellet – det højest beliggende i Alperne er placeret 3.100 meter over havoverfladen med udsigt til ikke færre end 25 apletoppe. Hotellet har det schweisiske miljømærke Steinbock, der er din garanti for, at det er så miljøvenligt som muligt.

Find det her:

gornergrat-kulm.ch

3100 Kulmhotel Gornergrat

gornergrat-kulm.ch

København

København er en af verdens grønneste byer, og hvornår har du egentlig sidst holdt en rigtig turistferie i vores fine hovedstad?

Cophenhagen

Cophenhagen – Ardea / All Over Press

Her kan du bo dejligt og grønt:

Crowne Plaza Copenhagen Towers

Danmarks førende hotel, når det gælder bæredygtighed. På hotellet har du en fantastisk udsigt over Ørestaden og resten af København, og du kan nemt komme til og fra lufthavnen med de gratis shuttlebusser. Hotellet ligger lige ved Ørestad Metro, så du kan komme til og fra centrum på 10 minutter.

Find det her:

cpcopenhagen.dk

Crowne Plaza

cpcopenhagen.dk

 

About The Author

Andrea Bak

Redaktør på Where2Go. Jeg har det bedst, hvis jeg har minimum to rejser plottet ind i min kalender, for findes der noget bedre end at gå rundt om et hjørne eller opad trappen i en metrostation i en ny by og vide, at det, du ser om lidt, har du aldrig set før? Det synes jeg ikke. Rejser er for mig lig med oplevelser, og jeg holder især af storby- og kulturrejser, hvor jeg kommer hjem mættet af indtryk og med trætte fødder, der trænger til ferie. Mine yndlingsrejsemål er New York, Rom og Thy. Og Dublin og Edinburgh. Og Catalonien og Berlin. Og og og ...

Related Posts