Christian IV's konge krone kan ses på Rosenbrog slot

Kronjuvelerne kan opleves på Rosenborg Slot – Alamy/All Over Press

Leder du efter Danske Slotte, du skal besøge? 

Vi har samlet en guide, der giver dig et overblik over, hvilke slotte du skal se i København.
– I samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme.

Vil du have flere oplevelser i Danmark? Find flere bud på seværdigheder i vores lille kongerige lige her.

Rosenborg Slot

Rosenborg Slot er smukt som et eventyr, og du finder det placeret centralt i København.

Her kan du gå en tur i den omkringliggende park, Kongens Have, eller gå en tur igennem slottes riddersale og slutte af med at se Danmarks Kronjuveler i kælderen.

Her finder du det: Rosenborg Slot, Øster Voldgade 4A, åbent tirs-søn 11-16

Tip:

De danske kongeslotte har deres egen side på facebook, som administreres af Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme i Danmark. Her kan du følge med i de events, der foregår på Danmarks slotte.

Amalienborg Slot

Her på Amalienborg Slot bor den danske kongefamilie, og Den Kongelige Livgarde passer godt på dem – det kan du se ved at gå en tur på slotspladsen og nyde de smukke palæer.

Husk, at du også kan besøge museet i Christian 8.s Palæ, når du lægger vejen forbi Amalienborg.

Oplev København fra Toppen

Bagefter kan du gå ned til havnefronten og gå en tur langs vandet, hvor du til den ene side har Det Kongelige Teater, overfor Operaen, bagved er marmorkirken og slottet, imens du til den anden side har Kapellet.

Her finder du det: Amalienborg Slotsplads, 1257 København K

Amalienborg slot

Amalienborg som er den primære bolig for Kongefamilien – Alamy/All Over Press

Christiansborg Slot

Fra Christiansborg Slot styres hele kongeriget, intet mindre, for her holder både Folketinget og Højesteret til. Du kan komme på guidede ture rundt i bygningen og opleve de funklende pragtsale med lysekroner og gobeliner, hvor Majestæten holder sine nytårskure, gallamiddage og statsbesøg. Besøg også De Kongelige Stalde og se Majestætens hvide heste og guldkaret.

Her finder du det: Christiansborg Slot, Prins Jørgens Gård, 1218 København K

Oplev Christianborg slot i centrum af København

Christiansborg der huser det danske Folketing – CORBIS/All Over Press

Frederiksborg Slot

Vil du besøge Frederiksborg Slot, der er eventyrlig smuk, må du en lille tur udenfor byen – det ligger i Hillerød og bag de tykke mure ligger Det Nationalhistoriske Museum.

Læs 5 Attraktioner du Bare Skal se i København

Her kan du blandt andet se Danmarks største portrætsamling, der går helt tilbage til 1500-tallet eller gå en tur i den smuk anlagte barokhave.

Her finder du det: Frederiksborg Slot, 3400 Hillerød

Besøg Frederiksborg slot i Udkanten af storkøbenhavn

Frederiksborg Slot der ligger i Hillerød, Nordsjælland – SIME/All Over Press

Kronborg Slot

Kronborg Slot er verdenskendt især for sin rolle i Shakespeares Hamlet, men endnu før dramatikeren skrev slottet ind i verdenshistorien, var Kronborg berømt for sine overdådige fester og kanonskåler ved Frederik 2.’s Hof.

Slottet, der både har huset kongefamilien af flere omgange samt ageret militærfæstning, er et renæssanceslot i særklasse og på UNESCOS verdensarvsliste.

Årligt gæstes slottet af 250.000 besøgende fra hele verden, og du skal et stykke udenfor byen, hvis du også vil besøge slottet og opleve den magiske stemning, der findes her.

Her finder du det: Kronborg Slot, Kronborg 2C, 3000 Helsingør.

Kronborg slot i Nordsjælland

Kronborg Slot er stedet, hvor Shakespeares Hamlet foregår – Alamy/All Over Press

Eremitageslottet

På en bakketop i dyrehaven med udsigt til trækroner og Øresund ligger Christian 6.´s jagtslot. I sit smukke barokslot hvilede kongen ud efter en strabadserende jagt på havens prægtigste kronhjort. Jagterne blev afsluttet med de fineste gæster i slottets overdådige spisesal. Jagtstierne omkring slottet er på UNESCOS verdensarvsliste.

Læs mere om jagtstierne og andre steder i Danmark på UNESCOS verdensarvsliste i artiklen: 7 Steder i Danmark på UNESCO’s Verdensarvsliste

Hvis du vil vide mere om Eremitageslottets fascinerende historie, kan vi anbefale siden for slotte og kulturejendomme: www.slke.dk

Eremitageslottet i Dyrehaven blev bygget som base for kongefamiliens jagtture, og er det stadig. Imago Sportfotodienst / All Over Press

Eremitageslottet i Dyrehaven blev bygget som base for kongefamiliens jagtture, og er det stadig. Imago Sportfotodienst / All Over Press

About The Author

Jeg har nydt at rejse i rigtig mange lande, og min liste af favorit lande er næsten ligeså lang. Jeg elsker at besøge fantastisk natur, kultur og møde dejligste mennesker på mine rejser. Min kærlighed til verdens have er næsten lige så stor om min kærlighed til at rejse, derfor er mange rejsemål bestemt ud fra lækre strande, flotte koraler og den bedste dykning. Mit yndlingsrejsemål er Indonesien. Jeg elsker at rejse rundt i dette kæmpe land og opleve naturen og befolkningen som altid er meget venlige og gæstfrie. De ser ofte en stor ære i, at vise deres land frem og give deres gæster en god oplevelse med hjem.

Related Posts