Irland er et charmerende, smukt og spændende land. For eksempel er det det eneste land i verden, som har et instrument som nationalsymbol. En harpe. Når man taler om Irland, kommer man automatisk til at tænke på landets kultur og traditioner: Folkemusik, folkedans, en kold, mørk, skummende Guinness og nationaldagen St. Patrick’s Day, for bare at nævne et par stykker.

We’re all Irish on St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day er ærkeirsk, men med deltagernes grønne og orangefarvede udklædning og en smittende stemning af glæde og fejring er dagen ikke overraskende også blevet et hit i Danmark. Nationaldagen, som altid er d. 17. marts, hylder Irlands skytsengel, Sankt Patrick, for at bringe kristendommen til Irland. Og ligesom andre gode, kristelige traditioner byder denne også på en øl eller to – allerhelst indtaget på en irsk pub udklædt i det irske flags flotte farver.

’We’re all Irish on St. Patrick’s Day’, siger irerne. Så slut dig til dem, få børnene passet et par timer, find den nærmeste irske pub og nyd en øl, den irske musik og den gode stemning. Hvis du vil finde din indre irer yderligere frem, er her et par forslag til, hvor du kan gøre det.

Oplev Irland i Danmark på St. Patrick’s Day

Oplev Irland i Danmark på St. Patrick’s Day – SIME/All Over Press

 

København:

Copenhagen St. Patricks Days parade.

Et børnevenligt arrangement, som starter kl. 15 på Rådhuspladsen. Her er der gratis ansigtsmaling, irsk folkedans og afslutningsvis kan I deltage i en flot parade med et sækkepibeorkester, hvor I sammen snor jer igennem de københavnske gader.

www.stpatricksdayparade.dk/

3 Legged Charity race.

Dette er en pubcrawl, som koster 150 kr. pr par, og pengene doneres til Laura Lynn- Ireland’s Chrilden’s Hospice, Danske Hospitals Klovne og Cambodian Children’s Advocacy Foundation. Hvert par får bundet to ben sammen, så det udgør tre ben i alt, og så skal I være udklædt i grøn. I prisen får i en halv pint Carlsberg på hver pub. Festlighederne starter kl. 13.00 på Kennedys pub (gl. Kongevej) Læs mere her.

Odense:

3-legged pubcrawl.

Samme procedure: Hvert par skal have bundet et ben fra hver deltager sammen, så de tilsammen har tre ben, og så skal I troppe op i grøn udklædning. Udklædningen er vigtig, for de 10 bedste par kåres og præmieres. Arrangementet koster 50 kr. pr mand, og begynder kl. 18.00 i Heidis Bier Bar på Vestergade. Læs mere her.

About The Author

Related Posts