Var det noget med en (budgetvenlig) sviptur væk fra hverdagen? Der er masser at komme efter i Nice, selvom din bankkonto ikke bugner af millioner. Vi har håndplukket ti gode spots til dig, der vil nyde den franske riviera.

Tekst: Lone Holm
Foto: Lone Holm og All Over Press
Vi var inviteret af xplorefrance.com og fløj med Norwegian

OPLEV:

MUSEE NATIONAL DU SPORT
Der er samlet mere end 500 års sportshistorie på Musee National du Sport, hvor du kan se udstyr, medaljer og effekter fra store franske sportsstjerner gennem tiden lige fra Tour de France til Formel 1. Musee National du Sport ligger i forlængelse af det nybyggede stadium, som skal bruges i forbindelse med EM i fodbold i 2016.

Find mere information på museedusport.fr

På rejsen til Nice bør du selvfølgelig besøge vinslottet Chateau de Cremat. Foto: Alamy / AOP

Vinslottet Chateau de Cremat i Nice er ikke et sted, man sådan lige kører forbi. Foto: Alamy / AOP

CHATEAU DE CREMAT
Vinslottet Chateau de Cremat ligger i smukke omgivelser op ad bjergsiden omkring 20 minutters kørsel fra centrum. Stedet emmer af stil og ligger derfor også ofte rammer til store fester og bryllupper. Slottet tilbyder guidet rundtur med vinsmagning.

GRASSE
I den berømte naboby Grasse, omkring 30 minutters kørsel fra Nice, holder de professionelle ’næser’ til. Det er her alle de store parfumehuse udvikler deres dufte. Det er også her Coco Chanel fandt duften til blandt andet den klassiske Chanel no. 5. Men det er ikke kun eksperter, der kan lave deres egen parfume – det kan du også, bl.a. hos parfumehuset Molinard. Du kan tage bussen til Grasse for bare 1,5 Euro. Desuden ligger Musee International de la Parfumerie også i Grasse.

Læs mere om seværdighederne i Grasse her

SHOP

FRAGONARD PARFUMEUR
Fragonard blev etableret i 1926 af franskmanden Eugène Fuchs. Parfumen er opkaldt efter den berømte maler fra Grasse Jean-Honoré Fragonard, som en hyldest til både byen Grasse og til kunsten fra det 18. århundrede. Fragonard har mange forskellige slags dufte – og du kan helt sikkert finde én, der passer præcis til dig.

Planlæg din tur på fragonard.com

Sørg for at få en dåse af Nicolas Alziaris olivenolie med hjem fra rejsen til Nice.

Fine dåser med fint indhold. Foto: Lone Holm

NICOLAS ALZIARI – GRAND CRUS D’HUILE D’OLIVE
Når du alligevel er i Nice, så skal du næsten købe noget af den berømte olivenolie Nicolas Alziari med hjem. Udover at være i overordentlig god kvalitet er selve dåsen med olivenolien også ganske dekorativ.
Læs mere på alziari.com.fr

GALERIES LAFAYETTE
Når du er i Nice er der mange forskellige shoppingmuligheder. Du kan gå i det eksklusive Galeries Lafayette, som har mere end 600 forskellige brands samlet under et tag på Avenue Jean Médecin. Er du træt af, at Zara kun findes i Fields herhjemme, så finder du også en kæmpe stor Zara på Avenue Jean Médecin. Er du mere til high-end-mærker som Hermés, så kig på Avenue de Verdun. De små, billige (og meget turistede) butikker finder du i den gamle by.

Få endnu flere gode tips i vores miniguide til Sydfrankrig.

BO

HOTEL BEAU RIVAGE
På første parket og lige op ad den berømte Promenade des Anglais finder du det 4-stjernede hotel Beau Rivage, hvor artister og intellektuelle som Matisse og Nietzsche har overnattet. Hotellet byder på lækre værelser i gåafstand til alt lige fra stranden, de små must-go indkøbsgader i den gamle by til markedspladsen, som hver morgen dufter af friske blomster og grønt.

Læs mere om hotellet på hotelnicebeaurivage.com

HOTEL ASTON LA SCALA
Ikke langt fra Place Massena og med udsigt ud over den ny anlagte park Promenade du Paillon finder du det 4-stjernede hotel Aston La Scala. Hotellet har panorama-bar på toppen med den mest fantastiske udsigt udover byens gamle tage. Her kan du få udsigt uden at gå på kompromis med afstanden, for hotellet ligger i gåafstand til bl.a. det årlige karneval – og ét af verdens største – Carnaval de Nice (… hvis du er der sidst i februar) og designer-trianglen, som de lokale kalder de kendte gader med high-end-mærker som Chanel og Louis Vuitton.

Find mere information på hotel-aston.com

SPIS

Østers til middag i Nice. Foto: SIME / AOP

Mæsk dig i alt godt fra havet på de mange lækre restauranter. husk, at det ikke behøver at være dyrt for at være godt. Foto: SIME / AOP

LE PETITE MAISON
Den berømte – og måske bør man også sige berygtede – restaurant Le Petite Maison på Rue Saint-Francois de Paule er skærmet godt af bag
oversize urtepotter, for at holde nysgerrige blikke ude. Her kan man være heldig at støde ind i op til flere berømtheder såsom musikeren Elton John. Restauranten er kendt for sin lækre mad til dyre priser styret med hård hånd af ejeren Nicole. En dame, der gør, som hun lyster. Derfor kan man også risikere at møde en temperamentsfuld værtinde, som enten giver én verdens bedste afteneller verdens værste. Om ikke andet – så får man en oplevelse!

Læs mere på lapetitemaison-nice.com

LA VOGLIA
På Rue Saint-Francois de Paule ligger restauranten La Voglia med både udeservering og første sal, hvor de serverer en overordentlig lækker pizza, små tapas-lignende tag-selv-retter, pastaretter og skønne franske desserter. Du kan være helt sikker på, at det er hamrende lækkert.

Læs mere om restauranten på lavoglia.com

About The Author

Karna Bunk

Related Posts