Det er ikke uden grund, at yogarejser er noget nær den hotteste form for ferie, der findes; En hvid sandstrand slår et svedigt træningslokale med flere længder, og ud over at booste din træning og blive dygtigere til yoga, får du også en sjov og anderledes ferie. Men hvordan kommer du udenlands med din yoga uden at gå bankerot? Hvis du kan være lige så fleksibel med din tid og indstilling i planlægningen af dit yogaophold, som du er med din krop til yogaundervisning, er mulighederne mange. Lad dig inspirere af vores budgetvenlige tips, og sammensæt den yogaferie, du drømmer om:

En yogaferie skal helst være afstressende, med budgettet, og at skulle holde sig inden for det, kan forhindre sindsroen i at sænke sig. Læs vores sparetips til yogarejsen, og slip for at pakke uventede, økonomiske bekymringer.

Du er ikke mange sparetips fra at kunne holde ferie i lotusstilling ved strandkanten – Oredia / Patrice Lucenet / All Over Press

1: Hold igen med aktiviteterne

Et program spækket med udflugter og aktiviteter kan presse prisen på dit ophold i vejret, for udgifterne til transport og restaurantbesøg er blandt de største på ferien.
Sparetip:
Hvis du ikke har noget imod at tage en slapper på stranden med en god bog, når resten af holdet tager ud for at besøge et mølædt munkekloster, så overvej hjemmefra at spørge rejsearrangøren, om der er ture, du kan springe over – mod selvfølgelig at få et nedslag i prisen.

Find flere tips til din yogaferie.

Mon ikke du kan opdrive et par veninder, der gerne vil med på yogaferie? Der er grupperabatter, som venter på jer! - All Over Press

Tag alle dine veninder med på yogaferie – Rex Features / All Over Press

2: Tænk i mængderabatter

I planlæggelsen af en yogarejse er arrangørernes største udfordring at få så mange deltagere som muligt tilmeldt. Det gælder, hvad enten rejsen arrangeres af en din egen yogainstruktør, et rejseselskab eller et udenlandsk resort. Du kan udnytte deres iver efter at få flere deltagere på holdet, og tilbyde en løsning, der er win-win for alle!
Sparetip: Overvej om du kender nogle, der kunne være interesserede i at tage med på rejsen, for så kan du ’forhandle’ med arrangøren om grupperabat. Går du på et yogahold, er det oplagt at hverve de andre på holdet, som i forvejen deler din interesse, men du kan også foreslå dine veninder en alternativ ferie sammen. Ikke alene får du så en taknemmelig arrangør og billigere billetter, men du får også gode rejsekammerater med på ferien.

3: Vær sent på den!

Ikke til timerne, uha nej – men med bestillingen. Som det også er tilfældet med almindelige ferier, kan der være store besparelser at hente på falderebet. Selskabet eller instruktøren, der arrangerer rejsen, vil gerne have fyldt de sidste pladser for at få dækket omkostningerne, og her kommer du ind i billedet.
Sparetip: Find din indre krejler frem -Skriv eller ring til rejseselskab, arrangør eller underviser og fortæl dem, at du har et stramt budget, som gør, at du er villig til at tage af sted med øjebliks varsel, hvis de har en plads til overs i sidste øjeblik. Yogarejser er uhyre populære, og bliver ofte hurtigt udsolgt, så ventetaktikken kræver nerver af stål!

4: Vær tidligt på den!

I modsætning til forrige tip, er der også fordele ved at være tidligt ude, når du booker din rejse.
Sparetip: Mange resorts, hoteller og rejseselskaber tilbyder særlige ‘early bird’ rabatter, hvis du bestiller din rejse lang tid I forvejen – nogle gange et helt år i forvejen. Det kræver selvfølgelig, at du laver din research, ringer rundt og lægger planer ud i fremtiden.

Et par dage eller mere; kort din yogarejse ned, og få råd til mere - Alamy / All Over Press

Mindfulness i hængekøjen kan sagtens nås på en enkelt weekend – Alamy / All Over Press

5: Trim din tur

De fleste yogaferier er af mindst en uges varighed, men måske behøver du slet ikke så mange dage for at opnå den velvære, du kom efter?
Sparetip: Forhør dig ved arrangøren om, hvorvidt det er muligt at forkorte ferien til en weekend, for på den måde samtidig at forkorte regningen. Chancen for at få et ja bliver større, jo tættere på feriens begyndelse, du kommer, for ønsket om at fylde tomme pladser betyder, at arrangøren går på kompromis. Der findes også rejseselskaber, som tilbyder kortere yogaophold. Udse dig dem, som tilbyder forlængede weekender, eller mindre. 

6: Kan du noget, de kan bruge?

Hvis du har et certifikat som massør eller akupunktør liggende i skuffen, er det nu, du skal trække på dine evner. Det kan også være, at du har en blog, hvor du kan promovere opholdet, eller har mange følgere på de sociale medier, som du kan fortælle om dine oplevelser. Overvej om du kan bidrage med noget særligt, for hvis du er villig til at gøre brug af dine evner, når du er på ferie, er der potentiale for en særlig aftale.
Sparetip: Instruktøren vil være glad for at kunne tilbyde den ekstra service til de andre deltagere, som netop det, du kan, vil være. Og du vil til gengæld sætte pris på den rabat, det kan udløse. Ideen er alternativ, men halløj, det skal man alligevel være for at undervise i yoga.

Findes der noget mere afslappende end den sindso, du kan opnå lige i din egen baghave? Sikkert, men i Skandinavien fínder du også mange skønne yogaophold, der er overkommelige i pris og afstand - Alamy / Press

En tilstand af sindsro behøver du ikke rejse til verdens ende for at opnå – Alamy / All Over Press

7: Ude godt – hjemme bedst

Imens selve opholdet ofte bliver billigere, jo længere sydpå du kommer, er der indenfor Europa og rimelighedens grænser penge at spare på flybilletten, der som regel ikke er inkluderet i prisen på opholdet alligevel. Og der er ingen grund til at kimse af den nordiske namasté, for fyrretræer og ferskvandssøer er faktisk ret zen.
Sparetip: Vi anbefaler et smut over broen til Sverige, hvor Ystad Saltsjöbad, som ligger lige uden for Malmø, tilbyder yoga- og spaophold fra 1100 kr. per overnatning. Læs mere om opholdet her.
Du kan også stå af midt i sundet og nyde en miniferie på Bornholm Yoga og Retreat Center, hvilket koster 2400 kr. for tre dage. Find mere information her.

About The Author

Karna Bunk

Related Posts