Rejs rundt i Kroatien

(Naviger via kortet)

Kroatien var tidligere en del af Jugoslavien og var allerede, i mens den hørt derunder, begyndte at blive et feriemål for turister. Siden da er interessen bare vokset og mange rejser nu til Adriaterhavets kyst for at holde enten charterferie, campingferie eller ferie på båd.

OVERSIGT OVER VEJRET I KROATIEN

Kroatien ferie guide

FERIVEJRET I KROATIEN LIGE NU


BEDSTE TID AT REJSE TIL KROATIEN

Vejret i Kroatien er bedst om sommeren og det er derfor også mest oplagt at besøge landet midt sommer og sen forår og tidlig efterår.

Det er ikke sådan, at du ikke kan besøge landet om vinteren og visse steder bliver der heller ikke rigtig koldt, det er blot mere charmerende og smukt på de andre tidspunkter. Særlig klimaet ved kysten er oplagt til ferier om sommeren – her er mildt, varmt og med meget lidt nedbør.

Dubrovnik kan opleves i kroatien

Dubrovnik i dem gamle bydel – Alamy / All Over Press

KLIMA I KROATIEN

Klimaet i Kroatien er blandet. I nord og øst er der fastlandsklima, i de syd-centrale dele er der højlandsklima og ved kysten middelhavsklima.

HER SKAL DU BO I KROATIEN

Skal du på ferierejse til Kroatien, så er det oplagt at gøre som størstedelen af andre turister og rejse til Istrien eller Dalmatien – de mest besøgte ferieområder.

Her kan du bo på en af de mange campingpladser, der er i området, eller du kan leje en ferielejlighed eller bo på hotel eller sågar tage på et bådcruise, der er blevet meget populært de seneste år.

NATUREN I KROATIEN

Det er i sig selv værd at rejse til Kroatien blot for at opleve den smukke natur – her er smukke bjerge, blåt hav, pinjeskove, nationalparker og en skærgård med et utal af små øer.

Badevandet er helt i top, og du kan både svømme, snorkle og dykke i det rene og klare vand, som er kendt for at være noget af det bedste i Europa. Landet er derfor oplagt til både badeferie og aktive vandre- og oplevelsesferie, som muligvis vil kræve at du er i bil eller lejer en, så du kan kommer rundt i landet.

Naturen i Kroatien

Alamy / All Over Press

OPLEVELSER I KROATIEN

De Dalmatiske øer

Det er et mageløs sted bestående af 1185 øer, hvor flere af dem er både smukke og et besøg værd. Brac og Hvar er nok de to fineste og begge har de enestående natur at byde på. 

Halvøen i Adriaterhavet

Istrien er den største halvø i Adriaterhavet og er et meget populært feriemål. Her er mere end 1.000 km kyst med fantastiske strande og det er optimalt for familieferie og afslapning.

Ferie i Split

Split er den største by i Dalmatien og her finder du en særegn og charmerende by. Her kan du vælge og vrage mellem flotte restauranter, smarte klubber og gode cafeér. Du kan også besøge det smukke romerske Diocletians Palads, Diocletians Mausoleum eller Sveti Duje katedralen.

Tag til Zagreb

Hovedstad og den største by i Koatien og bestemt et besøg værd, hvis du er i landet. Den har en overskuelig størrelse, hyggelige cafeer og klassiske museer. Her vil du opleve smuk arkitektur, krogede gader og du vil kunne spise godt til priser, der ligger under de danske.

Vær opmærksom på, at her er fire årstider og det betyder altså, at et besøg er bedst om sommeren, forår eller efterår, fordi vinteren kan blive ret kold.

Nationalparkerne i Kroatien

Plitvice Lakes National Park

Alamy / All Over Press

Der er ikke færre end otte nationalparker i Kroatien – tre ligger i bjergene og fire ved kysten. De kan opleves på forskellig vis enten fra cykel, gåben eller fra en sejltur.

Er du på ferie i Kroatien, så er du simpelthen nødt til i hvert fald at besøge en af dem – den mest berømte er Plitvice Nationalpark, men alle er de hver især unikke og mageløse. På de fleste hoteller, campingpladser og informationskontorer finder du materiale om parkerne.

SMAG PÅ KROATIEN

Maden i Kroatien har oldslaviske rødder, der er blandet sammen med den ungarske skole, weinerskolen og den tyrkiske skole, hvilket betyder at fed mad, fisk og grøntsager dominerer menuen.

Det er ikke forkert at sige, at Kroatien er påvirket af mange slags retninger indenfor madkunsten, men mest af alt så handler deres køkken om fisk, skaldyr, olivenolie, skinke og grøntsager. Men det er på mange måder umuligt at stadfæste én bestemt retning indenfor deres kogkunst, da hver region har deres traditioner og måder at gøre tingene på, og hver især er de gode og specielle.

Kroatien markerer sig også på øl fronten og laver flere kendte mærker, hvor Pan og Karlocacko er de mest kendte. De er ikke nær så kendte for deres vin, men laver mærker som kan købes i landet.

FAKTA OM KROATIEN

Areal: 56.542km2
Geografi: Landet er formet nærmest som en hestesko, og der findes både helt flade landområder, bakker, bjerge og kyster.

Sprog: Kroatisk

About The Author

Related Posts