En rejse langs Sognefjorden er fuld af små landlige byer, brusende vandfald og smukke bjerge.
Her får du praktisk information til din tur til Sognefjord, så du kan få et indblik i, hvad du har i vente.

Af Parastou Booyash/redigering WHERE2GO

REJSEN TIL FJORDEN

Start sejlferien allerede i Danmark ved at sejle til Oslo med DFDS, og tag derfra videre på en af Nordens smukkeste togture til fjordlandsbyen Flåm. Derfra kan du komme til de fleste af Sognefjordens grene.

Du kan også flyve til Bergen og sejle videre til Sognefjorden derfra. Fjorden er mest tilgængelig fra april til oktober, men er også enormt smuk om efteråret.

Smuk togtur i norge

Tag på Nordens smukkeste togture til Flåm – REX/All Over Press

Vil du på krydstogt, men i tvivl om hvilket cruise, du skal vælge? På WHERE2GO har vi lavet en guide til dig, der skal på dit første krydstogt – find den her.

SÅDAN GØR DU

Det bedste er at sejle fra landsby til landsby og overnatte enten i den frie natur eller på de mange vandrerhjem, gæstehuse og hoteller, der findes langs Sognefjorden. Man kan sejle i sin egen båd, men der er også flere muligheder for arrangerede sejlruter og leje af båd, kano, kajak etc.

Tjek mere på www.fjordsafari.com og find fjordsafari på grenene af Aulerlandsfjorden og Nærøyfjorden.

Tjek også sejlture og ruter for hele Sognefjorden på alr.no

Du skal huske at tjekke vejrudsigten og tage redningsveste med, hvis du sejler ud alene. I slutningen af sæsonen kan vandet være ret koldt.
Se mere på visitnorway.com

OVERNATNING

Er du ægte udendørsmenneske, tager du selvfølgelig dit telt med dig og slår pløkkerne ned et sted i det vilde fjeldlandskab langs fjorden eller i campingområder. Man får næppe smukkere udsigt direkte fra sin soveplads. Høje grønne fjelde rejser sig som majestætiske vægge omkring teltet, det vildtvoksende græs gør fødderne våde om morgenen, og prøv ikke mindst en kold morgendukkert i fjorden inden dagens sejlads.

Foretrækker du et ordentligt bad og en ægte seng, kan du få adelige følelser i kongesuiten på det gamle Kviknes Hoteli Balestrand, hvor historiske personligheder har overnattet. Der er også luksuriøse hoteloplevelser at hente på Fretheim Hotel i Flåm fra 1870. Deres luksusværelser har persiske tæpper og antikke møbler, og hele det store hotel emmer af hygge.

Tillader pengepungen mere noget, der ligger midt imellem telt og luksussuite, er der gode overnatningsmuligheder i de fleste større byer langs Sognefjorden.

Nyd udsigten over fjorden - Alamy/All Over Press

Nyd udsigten over fjorden – Alamy/All Over Press

About The Author

Related Posts