Solen er dejlig, og vi savner den hele vinteren. Men du skal også passe på solen, for den kan være farlig. Her får du en masse gode tips til at nyde solen sikkert.

Bedste tips til solferien

Solcreme før, under og efter sol

Tekst: Ditte M. Hansen

Solcreme før solen

Fjern døde hudceller med en god bodyscrub og smør dig ind i en fugtgivende bodylotion. Fjern gerne hår inden, at du solbader første gang, så du undgår hvide prikker, hvor hårene har været.

Solcreme I solen

Smør dig ind i solcreme 20 min. før, at du går ud i solen. Som tommelfingeregel kan du gå efter, at én krop har brug for én håndfuld solcreme. Smør dig ind igen efter behov; fx hvis du har badet, svedt meget eller tørt dig med et håndklæde.

Solcreme efter solen

Sol, vind og saltvand udtørrer din hud. Genfugt den med en aftersun, når du har solbadet ¬– så holder den brune kulør også længere. Er du blevet rød nogle steder, kan en suncooler dulme evt. svien og også dæmpe rødmen.

Læs flere fede Rejsetips her.

3 hurtige om solcreme

1: Hvor meget solcreme skal jeg bruge?

Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at et barn bruger 20 ml og en voksen bruger 40 ml til hele kroppen. En god tommelfingerregel er her: en krop – en håndfuld.

2: Hvilken faktor solcreme skal jeg bruge?

Holder du ferie i Danmark, er faktor 15 nok for de fleste, hvis den bruges i kombination med skygge og tøj. Holder du ferie i udlandet, så brug mindst faktor 30

HUSK: Et højere faktortal betyder ikke, at du kan smøre mindre på!

3: Pas på solcremen

Vær sikker på, at din solcreme sikrer dig optimal beskyttelse ved altid at tjekke dens holdbarhed, aldrig lade den ligge i direkte sollys og sørg for at holde den fri fra snavs og sand.

4: Den gode solcreme

Vælg en solcreme, der beskytter både mod UVA- og UVB-stråler – og gerne en der også er vandfast.

Find Den Perfekte Strand til Den Perfekte Ferie

3 gode solråd

1. Skygge

Giv solen en frokostpause
- og find skygge, når solen bager

2. Solhat

Undgå at blive skoldet. Vælg en bredskygget hat og tøj, der dækker til knæ og albuer

3. Solcreme

Brug rigeligt solcreme, hvor du ikke er dækket af tøj eller skygge. Husk, at det aldrig er sundt at ligge og stege i solen

Få flere gode solråd på skrunedforsolen.dk

 

About The Author

Jeg har nydt at rejse i rigtig mange lande, og min liste af favorit lande er næsten ligeså lang. Jeg elsker at besøge fantastisk natur, kultur og møde dejligste mennesker på mine rejser. Min kærlighed til verdens have er næsten lige så stor om min kærlighed til at rejse, derfor er mange rejsemål bestemt ud fra lækre strande, flotte koraler og den bedste dykning. Mit yndlingsrejsemål er Indonesien. Jeg elsker at rejse rundt i dette kæmpe land og opleve naturen og befolkningen som altid er meget venlige og gæstfrie. De ser ofte en stor ære i, at vise deres land frem og give deres gæster en god oplevelse med hjem.

Related Posts