Inkarigets sagnomspundne fortid omhandler indianerstammer, krige og troen på solguder. En verden, der er langt fra nutidens Peru, men stadig så nær, at du på en rejse gennem landet vil opleve efterdønningerne i naturen, menneskene og kulturen. Her smelter i dag og i går sammen.

Forude venter en rejse mod en svunden tid. En rejse, hvor fortidens genklang stadig runger og nutidens liv bygger derpå. Det er 1. klasses historiefortælling, og du har fået billet til at følge med fra første parket på både toge og hoteller. Alt du skal gøre er at træde ombord på togene, der vil tage dig igennem tinder og dale, solskin, skyer, sand og vand. Forude venter en uforglemmelig rejse og næste stop er Inkariget.

SIME / All Over Press

SIME / All Over Press

Du træder ombord på det første tog, efter en nat i storbyen Lima og nogle mageløse dage i Den Hellige Inkadal, hvor du blandt andet har oplevet byen Pisac og Urubamba-floden. Herfra begynder den enestående rejse gennem Andesbjergene på en togtur, der flere gange er kåret af rejsejournalister som en af verdens smukkeste.
Du får naturen helt tæt på under din togtur, og du vil kunne stå op til morgensolen over det mageløse Macho Picchu, som du også får rundvisning på. Og derfra går turen videre til endnu en togtur, der vil sætte dine sanser på overarbejde. Denne gang skal du rejse med det eksklusive tog Belmond Hiram Bigham mod Cuzco, en togtur der oser af forgangne tider og 1920’ernes luksus.
Senere vil du udforske byen Cuzco og al dens kolonistil og pragt, før du igen går ombord på et tog, Andean Explorer. Det vil undervejs tage dig forbi noget af Perus smukkeste natur, før du ender ved den imponerende Titicaca-sø, hvor du får rig mulighed for at gå på opdagelse, hvorefter turen igen går til Lima og derefter hjem til Danmark.
Tre enestående togture, luksuøse hotelophold og mange historiske pejlemærker senere, er du blevet ført gennem nogle af Inkarigets smukkeste steder, og du har oplevet, hvordan hver sten, hvert bjerg, hvert menneske og hver lille råvare bære lidt af sagnet om Inkariget i sig.

SIME / All Over Press

SIME / All Over Press

1. klasses hoteller og glamour

Den overdådige natur i Peru er hele rejsen værd i sig selv, men hotelophold i luksusklassen gør den endnu mere eksklusiv. Her er, hvad der venter dig på de 5* stjernede hoteller, du skal bo på under din rejse:
2 nætter på Belmond Miraflores i Lima – hotellet ligger i ud til kysten i et velhavende kvartet. Er klassisk indrettet med smukke træsorter og fine tekstiler. Servicen er af højeste kvalitet og morgenmaden kan nydes med udsigt over by og hav, og bagefter kan du tage en dukkert i poolen på tagterrassen.
2 nætter på Belmond Rio Sagrado i Den Hellige Dal – her er den fineste base for gode oplevelser i dalen. Hotellet har taget naturen med ind og er indrettet med sten, træ og betagende omgivelser. Maden er blandt andet lavet på friske råvarer fra egne haver og en spaafdeling gør opholdet unikt.
1 nat på Belmond Sanctury Lodge ved Machu Picchu – her bor du så tæt på Marchu Picchu, som det kan lade sig gøre. Udsigten i sig selv er mageløs, men også indenfor er der skønt. Haven til hotellet er fyldt med blomster og fugle, og maden er både international og lokal.

2 nætter på Belmond Hotel Monasterio i Cuzco – hotellet er et gammelt kloster, og her emmer at kolonitid. Det er på alle måde et hotel udover det sædvanlige, og en smuk gårdhave omkranses af en søjlegang og i midten står et 300 år gammelt cedertræ. Hotellet er beskyttet af Perus nationale kulturinstitut og de gamle murer fortæller mange historier.
2 nætter på Titilaka Lodge ved Titicacasøen – et lille hotel helt ud til søen, hvor alle værelser vender, så hver en gæst kan nyde den smukke udsigt og den ro og luksus, som stedet omsluttes af.

En togtur helt ind i hjertet af inkariget

REX / All Over Press

REX / All Over Press

Under din rejse vil du komme på hele tre spektakulære togrejser, der alle byder på noget helt særligt.
Første togrejse går fra Rio Sagrado til Machu Pichu med Vista Dome Train/Hiram Bingham – toget henter dig ved hotellet og går gennem den smukke Urubamba-dalen.

Anden togrejse fra Machu Pichu til Cuzco med The Belmond Hiram Bingham – en helt særlig luksuriøs oplevelse, der tager dig tilbage til 1920’erne. Her er interiør i poleret træ, skinnende bestik, krystal og spisevogn.
Tredje togrejse går fra Cuzco til Puno med Andean Explorer – en rejse gennem landskab så smuk, at du ikke vil kunne tage øjnene fra det eller nænne at tage en lur.

Rex / All Over Press

Rex / All Over Press

Oplevelser undervejs

Lima – hovedstaden i Peru er en dynamisk by, hvor der altid sker noget, og den kan til tider virke kaotisk, men samtidig byder den også på seværdigheder og bygninger, der er værd at se.
Cusco – ligger i den sydlige del af Peru, og er på UNESCO’s verdensarvsliste. Det er en fascinerende by, der rummer meget historie og smuk arkitektur fra kolonitiden. Det er en attraktiv destination, da ture til Machu Picchu gerne tager sin begyndelse her.
Den Hellige Dal – her vil du komme helt tæt på det lokale folk i byen Pisac, hvor du kan besøg markedet og nyde det smukke lokale håndværk. Du vil opleve Urubamba-floden og Inkafort Ollantaytambo, hvor en stentrappe vil føre op til et tempel bygget af sten så gigantiske, at det er svært at forstå, hvordan det kan være lavet af mennesker.
Marchu Picchu – du kan ikke sige Peru uden også at sige Machu Picchu, Inkarigets sidste by, hvor der i dag kun er ruiner tilbage. Beliggende på en bjergside i Andesbjergene og omgivet af imponerende sletter, dukkede denne for omverdenen glemte by op i 1911, da en amerikansk professor genfandt den.

Titicacasøen – en imponerende sø, der ligger på grænsen mellem Peru og Bolivia, og sagnet fortæller, at det var herfra den første Inka-kejser rejste sig for at lede inkafolket. Her vil turen også gå til en af søens siv-øer, der er menneskelavet af tortora-siv

På gå-ben til de glemte inkaruiner

REX / All Over Press

REX / All Over Press

Vil du udfordre dig selv, så tag turen op til de gamle ruiner til fods i stedet for med tog. Du kan som turist kun gå op til byen, hvis du booker en guidet tur. Der findes mange selskaber som arrangerer ture, og du kan enten finde et, når du ankommer til Cuzco eller igennem rejseselskaber hjemmefra.

Tag flyveren til Lima og tag derfra videre med en flyver til Cuzco.

Godt at vide før rejsen til Peru

Rex / All Over Press

Rex / All Over Press

1.Peru er Sydamerikas tredjestørste land
2. Der bor mere end 25 millioner mennesker i landet
3. Befolkningen er en sammenblanding af Indianere, der er efterkommerne af de oprindelige folk, og hvide folk, der kom da Spanien erobrede landet, samt andre indvandrere.
4. Det er bedst at rejse dertil fra april til oktober, hvor det er vinterhalvår og mest tørt.

Basisinformationer om rejsen

Hop ombord på den unikke rejse til Inkariget, hvor du vil være omgivet af elegance og naturlig skønhed i en af sine fineste former – en luksusrejse ud over det sædvanlige fra Nyhavn Rejser til priser mellem 61.000-63.000,-kr.
Læs mere på www.nyhavn.dk