På rejser til fjerne afkroge af verden skal der ikke mere end et smil fra en venlig fremmed til for at afgøre, om du føler dig velkommen. Men enhver, som har rejst, ved også, at venlige værter langtfra er en garanti ved hver destination, du ankommer til.

Derfor er det også dejligt, at det amerikanske medie, Travel+Leisure, ud fra deres årlige afstemning netop har fundet ud af, hvilke byer der er verdens venligste at befinde sig i.

Listen inkluderer 30 byer fra hele verden, som alle har det tilfælles, at besøgende hurtigt føler sig hjemme blandt de lokale. Fra Kyoto i Japan til Krakow i Polen er vi ude i en ret fantastisk jordomrejse med nogle drømmedestinationer, som ryger direkte på vores bucket list.

Også mindre, amerikanske byer som Nashville, Tennesee, figurer på listen og vidner om, at det primært er amerikanere, som har givet deres besyv med i afstemningen.

Lille Danmark er heller ikke blevet forbigået, og således indtager København, og de venlige mennesker der bor her, en 24. plads.

Men førstepladsen går til en by, som grundet sin befolkningens varme væsen og festlige natur er mere åben og gæstfri at besøge end alle andre:

Galway, Irland.

Verdens venligste by er Galway i Irland. Quay Street er byens hovedstrøg, og hvis man skal tro resultatet af Travel+Leisures årlige afstemning, som netop er afsluttet, er det her, man finder verdens venligste befolkning. Foto: Alamy / All Over Press

Quay Street i Galway, Irland. Foto: Alamy / All Over Press

Ifølge mediet bag afstemningen, Travel+Leisure, er Galway kendt som værende den ‘mest irske’ af alle byer i Irland, og andre irske byer, Dublin og Cork, er at finde på listens 3. og 4. plads.

WHERE2GO har samlet rejseguides til både Dublin og Cork, så du er godt klædt på til din næste Irlandstur.

På 2. pladsen ligger Charleston i South Carolina, USA, imens Siem Reap i Cambodia indtager 5. pladsen.

Se hele listen her

Mangler der en venlig by på listen? Hvis du har oplevet at blive taget særligt godt imod på en rejse, så skriv en kommentar i bunden af artiklen og fortæl os om det.

For resten, vidste du…

At mange af scenerne til den populære serie Game of Thrones er optaget i Irland? Se billederne her.

About The Author

Karna Bunk

Related Posts