Der ER altså gang i den på Island.
Også selvom den ellers så barske ø i smørhullet mellem Ishavet og Nordatlanten igen og igen bliver kåret som verdens sikreste land.

Her kan du læse om udnævnelsen af Island til verdens sikreste land.

Med sådan en anmeldelse kunne man fristes til at tro, at de på Island, udover at være trygge, også keder sig. Tro om.

Gejseren 'Strokkur' på Island har, ligesom alle de andre islandske gejsere, sans for dramatik.

De islandske gejsere har sans for dramatik. Denne finder sig i hvert fald ikke i noget. Rex Features / All Over Press

At Island gentagne gange udnævnes som verden fredeligste og sikreste land, er ikke ensbetydende med, at der ikke sker noget der. Tværtimod! Hvis listen blev opgjort ud fra geotermisk og atmosfærisk aktivitet, kunne Island kalde sig verdens mest actionprægede land!

Overvej det lige; Temperamentale gejsere springer op af jorden for fuld naturkraft, og elektriske ladede partikler kolliderer så frontalt med atomer højt oppe i Island atmosfære, at der opstår aurora borealis på himlen (bedre kendt som nordlys). Det er lige til en thriller.

Og som turist på Island får kameraet ikke lov at ligge længe i lommen. Her er naturen dramatisk og omskiftelig som få, og du ved aldrig, hvad den som det næste finder på. Husk regntøj.

Vil du fristes til at tage til Island? Læs vores guide til Island her.

Spørger du verdens luftfartmyndigheder, er der nok ingen af dem, der vil beskylde Island for at være fredelig. Husker du vulkanen på Island, der gik i udbrud i 2010 og nærmest nedlagde den globale flytrafik?

Rebel without a cause: Vulkanen Eyjafjallajökull lavede et fedt stunt med nogle askeskyer i 2010, som verdens luftfartsmyndigheder sent skal glemme. Var der nogen der sagde, at Island var fredelig?

Fra de bjertagende, grønne og vidder og rasende vandfald, til isbjergene og pukkelhvalerne, du møder på havsafarien – det hele er som taget direkte ud af en oldnordisk saga. Hvilket giver god mening, fordi de fleste af dem er skrevet her.

Vi kan anbefale at tølte (en særlig gangart, som kun mestres af islandske heste) ud over de islandske stepper på ryggen af en islænder – altså hesteracen – for virkelig at tage sceneriet ind.

Når du lægger vejen forbi Island, kan du selvfølgelig heller ikke misse Islands berømte, termiske kilder. Lonely Planet har lavet en guide til de bedste varme kilder på Island, se den her

På Island er der ingen grund til at være bange for mørket - eller nogen andet for den sags skyld. At det er nat kan derfor ikke hindre en svømmetur i de varme kilder.

På Island er folk så trygge, at de tør svømme i mørket. Rex Features / All Over Press

Af sted til Island?

Islands er kontrasternes land. På den ene side er naturen vild og uforudsigelig, men samtidig er det verdens fredeligste og mest sikre land. Kombinationen af oplevelser og tryghed er tiltalende, og vi kan godt forstå, hvis du vil af sted til Island med den samme, men læs vores miniguide til Island først!

Som sikkerhedsforanstaltning er disse orange veste måske overflødige – Island er verdens sikreste land! Rex Features / All Over Press

Som sikkerhedsforanstaltning er disse orange veste måske overflødige – Island er verdens sikreste land! Rex Features / All Over Press

About The Author

Karna Bunk

Related Posts