En yogaferie er et dejligt afbræk i hverdagens travlhed. Her er 4 tips til dig, der skal afsted.

1: Tjek hvilken yogaform, der undervises i på ferien

Yoga er ikke bare yoga. Meget yoga kan laves af alle, uanset alder, grundform og øvrig kendskab til yoga, mens noget yoga er meget anstrengende og kræver kendskab og en vis grundform. Læs programmet grundigt, og er du i tvivl, så kontakt udbyderen og spørg ad.

Læs Den Store Guide til din Yogaferie

2: Alene eller med andre?

På en yogaferie lægges der typisk op til selvransagelse, stilhed og eftertænksomhed, så det er oplagt at tage afsted alene – eller med en veninde, du kan være stille sammen med. Efter en dag med meditation og yoga er det nemlig vigtigt, at du kan gå lidt afsides og være i fred, hvis du har behov for det, og ikke føler dig presset eller forpligtet til at skulle være social.

3: Husk løst tøj

Hvis du aldrig har dyrket yoga før, kan det være svært at vide, hvad man skal have med. Kodeordet er løsthængende tøj som fx joggingbukser eller gamacher med en undertrøje og en stor t-shirt udenover, og måske også en hættetrøje i lidt tykkere stof. Meget yoga er stillesiddende, og det er vigtigt, at du kan holde varmen hele vejen igennem, og modsat, at du kan tage lidt tøj af, hvis du får det varmt. Man slutter som regel af med at ligge udstrakt på ryggen, og her er det rart at have en pashmina eller en sarong at tage over sig.

Guide til yogaferien

Løst tøj er altid en fordel – SIME/All Over Press

4: Husk underholdning til om aftenen

Efter en dag med fokus på dig og dit velbefindende, kan det være dejligt for hjernen at koble helt af med en film eller en tv-serie, eller måske en lydbog, da det godt kan føles anstrengende for hovedet at skulle læse. Så hvis der ikke er tv på dit hotel – hvilket der ofte ikke er på de hoteller, der bruges på yogaferier, kan du fylde et par lejefilm eller en tv-serie på din tablet eller laptop, downloade en god lydbog eller nogle podcast-episoder til din smartphone, inden du tager afsted. At streame film fra ex. Netflix er usikkert, da mange udenlandske hotellers wifi er for langsomt.

About The Author

Andrea Bak

Redaktør på Where2Go. Jeg har det bedst, hvis jeg har minimum to rejser plottet ind i min kalender, for findes der noget bedre end at gå rundt om et hjørne eller opad trappen i en metrostation i en ny by og vide, at det, du ser om lidt, har du aldrig set før? Det synes jeg ikke. Rejser er for mig lig med oplevelser, og jeg holder især af storby- og kulturrejser, hvor jeg kommer hjem mættet af indtryk og med trætte fødder, der trænger til ferie. Mine yndlingsrejsemål er New York, Rom og Thy. Og Dublin og Edinburgh. Og Catalonien og Berlin. Og og og ...

Related Posts